Amerikalı Şirket Tatvan'da Şirket Kaydını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Amerikalı Şirket Tatvan'da Şirket Kaydını Yaptı

Amerikalı Şirket Tatvan\'da Şirket Kaydını Yaptı

Bitlis Katı Atık Birliği’ne (Bİ-KA) üye belediyelerle görüşmek ve toplanan çöplerden enerji üretimi yapmak için fizibilite çalışmaları için Amerika’dan gelen heyet, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası’na kaydını yaptı.

23.11.2015 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Katı Atık Birliği'ne (Bİ-KA) üye belediyelerle görüşmek ve toplanan çöplerden enerji üretimi yapmak için fizibilite çalışmaları için Amerika'dan gelen heyet, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası'na kaydını yaptı.

Enerji üretiminin fizibilite çalışmaları için bir süredir Bitlis'te bulunan Amerikalı heyetten Ce Katı Atık Enerji Bitlis Sanayi İç ve Dış Ticaret Limitet Şirketi yetkilisi Ronald Scott Sleıgt, Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) Müdürü Cesim Gözeten ile birlikte Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Gerçekleşen ziyaretin ardından Ce Katı Atık Enerji Bitlis Sanayi İç ve Dış Ticaret Limitet Şirketi adı altında Tatvan TSO'ya yabancı sermayeli şirket kaydı yaptıran şirket yetkilisi Ronald Scott Sleıgt, "Bitlis ve ilçelerine yönelik katı atık ve enerji üzerine faaliyet göstereceğiz. Burada var olan iş gücü ve ham maddeyi değerlendirmek istiyoruz. Tatvan, Bitlis ve çevre ilçelere yapacağımız yatırımlarla birçok kişiye iş imkanı sağlayacağız. Bununla birlikte toplanacak katı atıklarla çevreyi temiz tutmuş, bu katı atıkları da değerlendirerek enerjiye çevirmiş olacağız" diye konuştu.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Rahime Yılmaz Acet ise, "İlimiz ve ilçelerimiz maalesef yatırımlar açısından oldukça geri kalmış durumda. Buna rağmen Amerika Birleşik Devletleri'nden burada var olan potansiyeli görüp yatırım yapmaya karar veren değerli yatırımcımız Sayın Ronald Scott Sleıgt'a ve burada bulunmayan diğer iştirakçiler ve yatırımın buraya gelmesine vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Yatırım ile birlikte birçok vatandaşımıza iş imkanı sağlanacak. Buna vesile olduğumuz için gerçekten çok sevinçliyiz. İyi bir sınav vermemiz durumunda tekrarının gelmesi muhtemeldir. Bu yatırımın diğer yatırımcılara da örnek olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amerikalı Şirket Tatvan'da Şirket Kaydını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement