Amerikalı Tarım Sulama Devi İlk İhracatını Gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

Amerikalı Tarım Sulama Devi İlk İhracatını Gerçekleştirdi

Amerikalı Tarım Sulama Devi İlk İhracatını Gerçekleştirdi

Lindsay, Şahinler Holding çatısı altında yer alan Çorlu'daki Avrupa Serbest Bölgesi'nde (ASB) kurduğu fabrikadan ilk sevkiyatını gerçekleştirdi.

26.03.2015 12:10  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ASB'deki uğurlama töreni için Türkiye'ye gelen Lindsay Başkan Yardımcısı Olivier Debart, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şirketlerinin dünya genelinde 90 ülkede 4.8 milyon hektar (12 milyon dönüm) alanı suladıklarını belirterek, ASB'deki yeni yatırımlarıyla bu hacmi daha da büyüteceklerini ifade etti.

ASB'den Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Rusya, Ukrayna ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine ihracat yapacaklarını bildiren Debart şunları söyledi:

"Lindsay Corporation yaklaşık 60 yıldır tarımsal sulama ekipmanlarının üretimini ve dağıtımını gerçekleştiriyor. Lindsay, dairesel ve yanlamasına hareketli sulama sistemi ihracatı ve pazarlamacıları içerisinde dünyanın en büyükleri arasında yer alıyor. Şirketimizin başarısı, çeşitli arazi ve toprak tiplerinde nerdeyse her çeşit mahsulün sulaması ve verimini arttırmak için en iyi çözümü sunmaktan ve doğal kaynakların en iyi şekilde kullanılmasını sağlamaktan geçiyor. Lindsay ürün ve sistemleriyle, üreticilerin değerli suyu korumalarına, ürün hasılatının artırılmasına, yakıt ve işçilik gibi masraf kalemlerinin azaltılmasına da hizmet ediyoruz."

Olivier Debart, dünya çapında, tarıma elverişli arazilerin yalnızca yüzde 20'sinin sulandığını, bu arazilerin ise ancak yüzde 40'ının dünyanın besin tedarikini gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Debart, "Lindsay, besin tedariki ve su muhafazasına katkıda bulunan son model mekanik sulama sistemlerinin satış ve üretiminde global lider olmaya kendini adamış bir firma" dedi.

ASB MÜDÜRÜ ZAFER ATBAKAN: TİCARET HACMİNDE 2,5 MİLYAR DOLARI AŞTIK

ASB Müdürü Zafer Atbakan ise yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük özel sektör sanayi projelerinden biri olan Avrupa Serbest Bölgesi'nin Türkiye'nin ihracatına önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Dünyadaki ekonomik dalgalanmalara rağmen ASB'nin yüzde 70'i yabancı sermayeli olmak üzere sürekli yeni yatırımlar çektiğine işaret eden Zafer Atbakan, serbest bölgeler sıralamasında son iki yılda 3 basamak birden yükselerek 7. sıradan 4. sıraya çıktıklarını vurguladı. Atbakan, "Böylece büyüme hızı açısından 19 serbest bölge arasında lider konuma geldik. Şu an için ASB'de 2.5 milyar doların üzerinde ticaret hacmi gerçekleşiyor. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılı içinde; serbest bölgeler arasında 20 bin kişiye istihdam, toplam 2 milyar dolar yatırım ve 10 milyar dolar ticaret hacmi ile birinciliği hedefliyoruz" dedi.

EYYÜP DAŞKIN: ASB'DE 650 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPILDI

Ekonomi Bakanlığı ASB Serbest Bölge Müdürü Eyyüp Daşkın ise ticari hayata başladığı yıldan bu yana, ASB'nin bünyesine sektörlerinde dünyanın önde gelen firmalarını alarak sürekli büyüyen ve ticaret hacmini geliştiren bir serbest bölge olduğuna dikkat çekti.

Bu gün itibariyle 41'i yabancı sermayeli olmak üzere toplam 145 firmanın ASB'de faaliyet gösterdiğini anlatan Daşkın şunları söyledi:

"Bugüne kadar bölgemize 450 milyon doları yabancı sermayeli, 150 milyon doları yerli sermayeli ve 50 milyon doları da Bölge Kurucu ve İşleticisi şirket olmak üzere toplam 650 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirildi. ASB'de fiziki doluluk oranımız yüzde 85'e ulaştı. Ticaret hacmimiz 2.5 milyar doları, bölge istihdamımız ise 4 bini aştı. Türkiye'deki toplam 19 serbest bölge içerisinde ticaret hacmi olarak 4. sıradayız, hedefimiz iki yıl içerisinde ikinci sıraya yükselmek.

Bölgemizde firmalarımız tarafından teknolojik ürünler, mühendislik kimyasalları, polyester film ve PET hammaddesi, bilgisayar, tekstil – konfeksiyon ürünleri, kozmetik, otomotiv ve uçak sanayi parça üretimi gibi çeşitli sektörlerde üretim gerçekleştiriliyor."

Eyyüp Daşkın, ASB'den yapılan ticaretin yüzde 36'sının Avrupa Birliği ve OECD ülkelerine, yüzde 18'inin İslam Ülkeleri ve Türk Cumhuriyetlerine, yüzde 22'sinin Türkiye'ye, yüzde 24'ünün de diğer ülkelere gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Lindsay fabrikasından yüklenen ilk ekipmanlar yola çıktı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Amerikalı Tarım Sulama Devi İlk İhracatını Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti
    02:03 Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Erhan Ç. yönetimindeki tır yol kenarına devrildi. Olay yerine sevk edilen polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri, sürücünün hayatını kaybettiğini tespit etti.


Advertisement