Ammar El-Hekim'in Ikby'deki Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Ammar El-Hekim'in Ikby'deki Ziyareti

Irak Yüksek İslam Konseyi Başkanı Hekim ve beraberindeki heyet, Goran Hareketi lideri Mustafa ile görüştü.

23.09.2014 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Yüksek İslam Konseyi Başkanı Ammar el-Hekim ve beraberindeki heyet, Goran Hareketi lideri Noşirvan Mustafa ile bir araya geldi.

Toplantı, Goran'ın Süleymaniye'deki genel merkezinde basına kapalı gerçekleşti. Goran Hareketi Dış İlişkiler Sorumlusu Muhammet Rahim Tevfik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantıda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile Bağdat hükümeti arasındaki sorunların ele alındığını belirterek, "Kürdistan bölgesinin bütçesinin, Bağdat hükümetince kesilmesi görüşmenin ana konusuydu. Goran Hareketi olarak, Ammar el-Hekim ve beraberindeki heyetten, bütçenin en kısa zamanda gönderilmesi ve memur maaşların ödenmesi talebinde bulunduk. Kendisi bu konuda söz vererek gereğini yapacağını tarafımıza iletti" değerlendirmesinde bulundu.

Ammar el-Hekim de gazetecilere yaptığı açıklamada, Erbil ve Bağdat arasındaki en önemli sorunun, bütçe ve memur maaşlarının gönderilmemesi olduğunu ifade ederek, "Bu sorunun çözülmesi için Maliye Bakanlığının Kürtlere verilmesi doğru bir karardır" dedi.

Irak Yüksek İslam Konseyi Başkanı Hekim, Kürt bölgesindeki temasları kapsamında IKBY Başkanı Mesut Barzani ve Kürdistan Yurtseverler Birliği Genel Sekreteri (KYB) Celal Talabani'yle görüşmüştü. - Süleymaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ammar El-Hekim'in Ikby'deki Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement