Amy Pejkovic: Olimpiyatlara Hazırlanırken Kanser Olduğumu Öğrendim - Son Dakika
Dünya

Amy Pejkovic: Olimpiyatlara Hazırlanırken Kanser Olduğumu Öğrendim

Yüksek atlama dalında 2012'de Londra Olimpiyatları'na katılmak isteyen Amy Pejkovic, doktordan aldığı acı bir haberle yıkıldı: Beyin tümörü vardı.

22.08.2016 15:50  Güncelleme: 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralyalı sporcu ve model Amy Pejkovic, hayatının en zor dönemini Daily Mail Avustralya'ya ilk kez anlattı. Yüksek atlama dalında 2012'de Londra Olimpiyatları'na katılmak isterken, doktordan aldığı acı bir haberle yıkıldı: Beyin tümörü vardı.

OLİMPİYATLARA HAZIRLANIYORDU

Profesyonel olarak yüksek atlamayla ilgilenen sporcu ve model Amy Pejkovic, hayatında yaşadığı hayal kırıklığını ilk kez paylaştı. Londra Olimpiyatları'na hazırlanırken, 19 yaşında beyninde tümör olduğunu öğrenen genç kadının hemen ameliyat olması gerekiyordu. Pejkovic: ''Londra'ya gitmeye hazırlanırken, birdenbire aldığım bu haber hayatımı kararttı. Öylece oturdum ve annemin doktorlarla konuşmasını izledim. Röntgenleri gösteriyorlardı, kocaman bir kitle orada duruyordu. Hayallerim Londra Olimpiyatları'na katılmaktı ama bu teşhisle spor bile yapamayacaktım. Modellik de yapamayacaktım. Sevdiğim şeyleri yapabilecek kadar yaşayacak mıydım acaba?''

''BİR DERİ BİR KEMİK KALMIŞTIM''

Genç sporcu, hastanede yattığı dönem 10 kilo kaybettiğini söylüyor: ''Bir deri bir kemik kalmıştım. Yürüyen bir iskelettim. Vücudumdaki tüm kasları kaybetmiştim.'' 4 yıl sonra, Amy Pejkovic sağlığına kavuştu. Bu sırada beyin kanseri nedeniyle iki yakın arkadaşını kaybetti. Şimdi kanser araştırmaları konusunda hayır işleri yapıyor ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'na hazırlanıyor.

Amy Pejkovic: Olimpiyatlara Hazırlanırken Kanser Olduğumu Öğrendim

Son Dakika Dünya Amy Pejkovic: Olimpiyatlara Hazırlanırken Kanser Olduğumu Öğrendim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement