An ve An Öldürülme Görüntüsü - Son Dakika
Güncel

An ve An Öldürülme Görüntüsü

An ve An Öldürülme Görüntüsü

Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçesi'nde, dayı ve yeğeninin açılan ateş soncu öldürülme görüntüleri kameralara yansıdı.

16.03.2012 18:12  Güncelleme: 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüyler ürpertici görüntülerde, dayı ve yeğenin yolda yürürken bu sırada yanlarından geçen bir cipten açılan ateş sonucu nasıl öldürüldükleri ve sonrasında yakınlarının feryatları görüntülere yansıdı. Olay, ilçedeki Ankara Caddesi'ndeki bir marketin yanında meydana geldi. Önceki gün saat 12.00 sıralarında Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde seyyar halıcılık yapan Ali Taştan (58) ile yeğeni Hakan Özgün (25), plakasının ön ve arka tarafında Mutluyuz, Evleniyoruz yazısı bulunan gri renkli cipin penceresinden silahla açılan ateş sonucu vuruldu. Saldırı sonrası kurşunların hedefi olan Ali Taştan, olay yerinde hayatını kaybetti. Vücuduna 7 kurşun isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Hakan Özgün ise kaldırıldığı Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Olayın ardından şüphelilerin plakası gizlenen ciple Konya'ya kaçtıkları belirlendi. Konya Emniyet Müdürlüğü'nün konu hakkında bilgilendirilmesini ardından Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri yakalamak için harekete geçti. Gerçekleştirilen cinayetin, 8 Ocak 2012 tarihinde Konya'da işlenen bir cinayetin devamı olduğunu belirleyen polis, şüphelilerin hayatını kaybeden kişilerin akrabaları olduğunu tespit etti. Kimlikleri belirlenen zanlıların gidebileceği adresleri, önceki olayda bilen polis, merkez Meram ilçesi Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan bir eve operasyon düzenledi. Şüphelilerin arkadaşlarına ait olan eve gerçekleştirilen operasyonda, cinayet zanlısı Hamza Ö. (20) ile kardeşi F.Ö. (17) gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda koltukların altına gizlenmiş 2 adet tabanca, 84 adet mermi ve 1 adet Çelik yelek ele geçirildi. Aynı mahallede bir sokakta terk edilmiş olarak bulunan 42 CRY 81 plakalı cipte ise 1 adet pompalı tüfek ve tüfeğe ait boş fişekler bulundu.

KARDEŞİMİN ÖCÜNÜ ALDIM SEVİNİYORUM

Olaydan saatler sonra gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından kardeşiyle birlikte gözaltına alınan cinayet zanlısı Hamza Ö'nün, kendisini korumak için bin 500 TL'ye Çelik yelek aldığı öğrenildi. Hamza Ö'nün cinayeti işlediği sırada olası bir saldırıya karşı Çelik yeleğin üzerinde olduğu belirtildi. Yakalandıktan sonra sağlık kontrolü için Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen cinayet zanlısı kardeşlerin, soğukkanlı tavırları hayrete düşürdü. Hastane girişinde, Yaptığım olaydan pişman değilim. Kardeşimin acısını aldım. Yine yapacağım. Olayı yaptım seviniyorum. Kardeşimin öcünü aldım dedi.

Hastanedeki işlemlerin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen cinayet zanlısı kardeşlerden Hamza Ö. burada da, Yaptığım olaydan pişman değilim. Tüm Türkiye duysun dedikten sonra kameraya öpücük attı. Zanlılardan Hamza Ö'nün polise verdiği ilk ifadesinde cinayeti kendisinin işlediğini itiraf ettiği öne sürüldü. Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından cinayet zanlısı iki kardeş, olayda kullanılan ciple birlikte Şereflikoçhisar'dan gelen ekibe teslim edildi. Cinayet zanlılarının sorgusunun Şereflikoçhisar polisi tarafından yapılacağı ifade edildi.

HASTANEDEN TABURCU OLDUKTAN SONRA İNTİKAMINI ALDI

8 Ocak 2012 tarihinde Konya'nın merkez Karatay ilçesi Erenler Mahallesi'nde iki aile arasında çıkan kavgada Nevzat Ö, amcasının oğlu İbrahim Özgün (18) ve kardeşi Hamza Ö'yü (20) silahla vurmuştu. Yaralanan kardeşlerden İbrahim Özgün, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, ağır yaralanan Hamza Ö. ise tedavi altına alınmıştı. Bu olayın ardından iki aile arasında başlayan husumet kan davasına dönüştü. Yaşanan olaydan hemen sonra hayatını kaybeden İbrahim Özgün'ün yakınları, şüpheli Nevzat Ö. ve ağabeyleri ile babasının evininde bulunduğu 6 evi ve 1 minibüsü ateşe verdi. Kardeşinin öldüğü kavgada yaralandıktan sonra yaklaşık bir ay hastanede tedavi gören Hamza Ö, taburcu olduktan sonra kısa bir süre sonra tekrar rahatsızlanarak hastaneye yattı. 4 gün önce tekrar taburcu olan Hamza Ö, kardeşinin öcünü almak için harekete geçti. Kendisine silah ve Çelik yelek temin ettikten sonra annesinin adına kayıtlı olan ciple Şereflikoçhisar'a giden Hamza Ö, sokak ortasında kardeşini öldüren akrabasının oğlu Hakan Özgün ile dayısı Ali Taştan'ı kurşun yağmuruna tuttu. Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hakan Özgün'ün, Ocak ayında Konya'da yaşanan olaydan sonra ailesiyle birlikte 15 yıldır Şereflikoçhisar'da yaşayan dayısının yanına gittiği ve burada kaldığı öğrenildi. Konya'da cinayetin ardından ev yakma olaylarının ardında oluşan kan davası nedeniyle akraba olan ailelerden bazıları Aksaray iline, bazılarının da Ankara'ya gittikleri öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel An ve An Öldürülme Görüntüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement