Ana Parti Genel Başkanı Özal Açıklaması - Son Dakika
Politika

Ana Parti Genel Başkanı Özal Açıklaması

"Başkanlık modeli kimsenin yapısına uygun olmaz. Başkanlık modelinin tek modeli vardır.

30.01.2015 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, "Başkanlık modeli kimsenin yapısına uygun olmaz. Başkanlık modelinin tek modeli vardır. Demokrasinin temel prensipleri olan kuvvetler ayrılığının oturmasıdır" dedi.

Özal, Ana Parti Bursa İl Başkanlığı binasının açılış töreninde, parti olarak gerek orta direk gerekse Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bir yola çıktıklarını söyledi.

Siyasete Türkiye'nin bugünkü durumundan dolayı tekrar girdiğini dile getiren Özal, "Ben 2002'den beri siyasette değilim. İnsanlardan da bu konuda çok baskı geldiği için siyasete geri döndüm. Allah'ın izniyle haziran 2015'teki seçimlere girmek istiyoruz. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Birçok il, ilçemiz tamam. Eksikliklerimizi tamamlamaya çalışacağız. Şubat ayından itibaren de seçim çalışmalarına Türkiye çapında başlayacağız" diye konuştu.

AK Parti'nin ilk 7-8 senesinde doğru işler yaptığına da dikkati çeken Özal, "Bunu kabul etmek gerekir. Ama tabii metal yorgunluğu, çevrenin yorgunluğu var. Çok uzun yıllar da iktidarda kalmanın verdiği sıkıntılar vardır. Artık bir değişim zamanı geldi diye inanıyorum" ifadesini kullandı.

Herkesin bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşamak zorunda olduğunu söyleyen Özal, şöyle dedi:

"Türk halkı Kürt halkı hepsinin bunların tek millet olmaya çalışmak zorundadır. Tek millet olamazsak parça parça ederler bizi. Tarih kitaplarından hatırlarsınız bizi parça parça etmeye çalıştılar. Şu an yine o tehlike var Türkiye'de. Onun önüne geçmemiz için bir bütün olmamız lazım. Alevi-Sünni ayrımı asla yapılmamalı. 1900'lerin başında dünyada 35 ülke vardı. Şu an belki 210 küsur ülke var. 2050 yılında beklenen devlet sayısı 2 bin. Eğer dikkat edilmezse Türkiye'den 5 tane devlet çıkar. Bunun temelleri şimdiden atılmaya çalışılıyor."

Başkanlık sistemi

Başkanlık sistemiyle ilgili tartışmalara da değinen Özal, şunları kaydetti:

"Esasen bu konuyu ilk açan rahmetli babamdır. Sonra Süleyman Demirel bu konu üzerine konuştu. Televizyonlardan takip ediyorum, 'Türk yapısına uygun, bizim ülkemize uygun başkanlık modeli' deyip duruyorlar. Başkanlık modeli kimsenin yapısına uygun olmaz. Başkanlık modelinin tek modeli vardır. Demokrasinin temel prensipleri olan kuvvetler ayrılığının oturmasıdır. Yargı, yürütme, yasama birbirinden bağımsız ise demokrasi vardır. Başkanlık sisteminin Türkiye'de tam uygulanması için bir süreç gerekir. Türkiye'nin 7 bölgeye bölünmesi Türkiye için zararlıdır. Bölünmenin ilk adımları olur. Devletler çıkar buralardan. Çok dikkatli olunması lazım. Kürtler Türkler'den ayrılmak isteselerdi 1. Dünya Savaşı'nda yaparlardı bunu. O zaman Avrupa arkasındaydı Kürt devleti kurun diye Kürtler ayrılmak istemedi. Sevr'de yaparlardı, yapmadılar asla. Asıl tehlike 7 bölgeye bölünürse Türkiye'den ayrılacak olan yer batıdır, doğu değil. Batı zengindir ayrılır. Bunların örnekleri vardır dünyada." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ana Parti Genel Başkanı Özal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement