Ana Partili Yunusoğlu: Sadece Ulusalcı Değiliz - Son Dakika
Güncel

Ana Partili Yunusoğlu: Sadece Ulusalcı Değiliz

Ana Partili Yunusoğlu: Sadece Ulusalcı Değiliz

Chp'den istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın kurduğu Anadolu Partisi'nin (ANA Parti) teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olması beklenen Yunus Yunusoğlu, partinin sadece ulusalcı olmadığını belirterek, "Cumhuriyetin değerlerini korumak ve geliştirmek isteyen herkese bu çatının altında yer var. Bizler de bu ruha dayanarak siyaset yapıyoruz" dedi.

19.11.2014 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp'den istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın kurduğu Anadolu Partisi'nin (ANA Parti) teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olması beklenen Yunus Yunusoğlu, partinin sadece ulusalcı olmadığını belirterek, "Cumhuriyetin değerlerini korumak ve geliştirmek isteyen herkese bu çatının altında yer var. Bizler de bu ruha dayanarak siyaset yapıyoruz" dedi.

ANA Parti'yi ülke genelinde teşkilatlandıran Yunus Yunusoğlu, 45 kişilik Kurucular Kurulu'nda kapatılan ANAVATAN Partisi'nden yedi kişinin de yer almasının bazı kesimlerce eleştirildiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Bu ülkede kim tam bağımsızlığı, dışa bağımlılıktan kurtulmayı savunmaz? Avrupa Birliği'ne girebilmek için kırmızı çizgilerden taviz vermeyi kim ister? Ben ANAVATAN Partisi'ndeyken de bu değerleri savunuyordum şimdi de savunuyorum. Yeni kurduğumuz parti, sadece ulusalcı değil. Bizim çizgimiz laik, demokratik, hukuk devleti, ulusal değerler, emeğin kutsallığı, eşitlik, özgürlük, adelet, kadın haklarında devrimcilik, yenilenebilir enerji kaynakları, kültürel haklar konusunda herkese eşitlik ekseninde. Cumhuriyetin kazanımları geriliyor, sınırlarımızda yaşanan gerginlik ulusal devletin önemini bir kez daha ortaya koydu. Cumhuriyetin değerlerini korumak ve geliştirmek isteyen herkese bu çatının altında yer var. Bizler de bu ruha dayanarak siyaset yapıyoruz." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ana Partili Yunusoğlu: Sadece Ulusalcı Değiliz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement