Anadolu Ajansı 94 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ajansı 94 Yaşında

Anadolu Ajansı 94 Yaşında

Adalet Bakanı Bozdağ: "Anadolu Ajansı, hükümetimiz döneminde yapılan atılımlarla, çalışmalarla artık dünya ajansı haline gelmiştir" Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam: "Kendini geliştiren ve dünya genelinde söz sahibi olmuş bir ajans artık" Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Ülkemizin en güzide.

05.04.2014 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AA'nın 94'üncü kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Adalet Bakanı Bozdağ, yaptığı açıklamada, AA'nın artık dünya ajansına dönüştüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

" Anadolu Ajansı'nın 94'üncü yaşını kutluyorum, tebrik ediyorum. Başlangıçta Anadolu'nun sesini önce Anadolu'ya sonra dünyaya duyurmak için kurulan Anadolu Ajansı, bugün özellikle hükümetimiz döneminde yapılan atılımlarla, çalışmalarla artık dünya ajansı haline gelmiştir. Anadolu Ajansı Türkiye'nin, dünya ajansına dönüşmüştür. Onun için kutluyorum, tebrik ediyorum. Bugün sadece Anadolu'dan değil, Balkanlardan, Avrupa'dan, Afrika'dan, Ortadoğu'dan, Orta Asya'dan dünyanın dört bir yanından farklı dillerde Anadolu Ajansı'nın gözü ile kulağı ile ortaya koyduğu haberle dünya bilgileniyor. Dünyanın doğru bilgilenmesi bakımından da Anadolu Ajansı büyük bir vazife ifa ediyor. Anadolu Ajansı önümüzdeki yıllarda umuyorum ki daha büyük başarılara ortaya koyacaktır. Tebrik ediyorum."

Bozdağ, AA'nın yerel seçim sürecinde verdiği sonuçlarla da büyük bir başarıya imza attığını vurgulayarak, manipülasyon yapmadan habercilik yaptığını dile getirdi.

AA'nın başarılarının devamını dileyen Bozdağ, "Ben takdir ediyorum, büyük bir olay. Çünkü, Türkiye'de zannedersem 200 bin, belki daha fazla civarında sandık var. Bu kadar sandıktan doğru sonuçlar almak ve bu sonuçları Türkiye kamuoyunda paylaşmak büyük bir başarıdır. Kimseyi yanıltmadan, doğru olanı iletmek esas habercilik budur. Manipülasyon yapmadan esas habercilik budur. Anadolu Ajansı, bunu yapmıştır. Büyük bir başarıya imza atmıştır" ifadesini kullandı.

İslam: "AA, artık dünya genelinde söz sahibi"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam,  AA'nın Türk insanının sesini dünyaya duyurmak için kurulduğunu vurgulayarak, "Çok önemli bir kuruluştur AA. Milli mücadele döneminde kurulan bir sistem ve Türkiye'nin milli mücadelesini hem ülke içinde hem de dünyaya duyuran yegane teşkilattır. Bizzat Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle kurulan ülkemizin en köklü kurumlarından biri" diye konuştu.

İslam, yaptığı açıklamada, AA'nın Türkiye'de gazetecilik mesleğine çok büyük katkılarda bulunduğunu anlatarak, "Türkiye'de Anadolu Ajansı'nın öğretici bir vasfı vardır. Giderek kendini geliştiren ve dünya genelinde söz sahibi olmuş bir ajans artık. İnşallah daha da gelişerek, daha da etkisini artırarak büyüyeceğini ümit ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

AA muhabirlerine yönelik saldırıya tepki

Bakan İslam, görevleri sırasında darbedilen AA muhabirlerine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Dünya genelinde basın özgürlüğünün daha iyi noktalara gelebilmesi için çalışmalar yapıldığına işaret eden İslam, "Bunlar çok kötü olaylar. Hiç kimseye karşı böyle bir saldırı yapılmaması gerekir ancak özellikle habercilere yönelik bu tür saldırılar, hiç affedilemez. Basının özgürlüğünden bahsettiğimiz, bununla ilgili sıkıntıları sıkça dile getirdiğimiz bir dünyada, basın mensuplarının bu tür saldırılara uğraması, kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Bununla ilgili çok ciddi şekilde mücadele edilmesi gerektiğine dikkati çeken İslam, "Arkadaşlarımıza, çok geçmiş olsun. Herkesi sağduyuya davet ediyorum. Haklı bir arayışta olduklarına inanıyorlarsa, etraflarındakilere zarar vermemeleri gerekiyor. Kendilerine yardımcı olabilecek basın mensuplarına da hiçbir şekilde zarar vermemeleri gerekir" görüşünü paylaştı.

-Işık: "Çalışmaları ve teknolojik altyapıyı görünce gururlandım"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 94. yılına giren Anadolu Ajansı'na nice yıllar dilediğini söyledi.

Işık, yaptığı açıklamada, insanların en önemli haklarından birinin "haber alma hakkı" olduğunu vurgulayarak, haberin hızlı, tarafsız ve objektif bir biçimde yansıtılmasının çağın en önemli önceliklerinden biri  olduğunu ifade etti.

Işık, AA'yı bu noktada ortaya koyduğu performansı, ilkeli, tarafsız ve hızlı haberciliğinden dolayı tebrik ettiğini belirterek, Ajansın Türkiye'nin en güzide kurumlarından biri ve yaşının cumhuriyetten daha büyük olduğuna vurgu yaptı.

"Ülkemizin en güzide kurumlarından biri olan Anadolu Ajansı, kuruluşundan bugüne kadar tarafsız, doğru ve hızlı haberciliğin en önemli sembollerinden biri oldu" diyen Işık, şunları kaydetti:

"Özellikle son seçimlerde, seçim sonuçlarının halkımıza ulaştırılmasında aldığı inisiyatiften dolayı da Anadolu Ajansı'nı özellikle tebrik ediyorum. Seçimlerin büyük bir hızla ve tarafsızlıkla kamu ulaştırılması ve kamuoyunda herhangi bir spekülasyonun oluşmamasını sağlaması açısından da son yaptığı hizmetin çok değerli ve önemli bir hizmet olduğunu görüyorum. Tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Ülkemizin gerçekten bu tip güzide kurumlarının, nice 94'üncü yıllara erişmesini özellikle temenni ediyorum. Çünkü ülkelerin kurumları ülkelerin marka değerleri anlamına geliyor. Bizim kurumlarımızın yaşlarının, ülkenin demokrasi geleneği ve kurumların geleneği açısından da çok önemli birer gösterge olduğunu vurgulamak istiyorum."

Bakan Işık, AA'nın özellikle son yıllarda ortaya koyduğu performansı çok takdir ettiğini dile getirerek, "Editör Masası" programı vesilesi ile AA'ya konuk olduğunu, oradaki çalışmaları ve teknolojik altyapıyı görünce gururlandığını söyledi.

Orada yapılan işleri, özellikle 7 dilde, anında bütün dünyaya haber ulaştırma becerisini, kabiliyetini ve yeteneğini görünce çok memnun olduğuna işaret eden Işık, AA'ya bu noktada ortaya koyduğu performansı, ilkeli, tarafsız ve hızlı haberciliği dolayısıyla nice 94 yıl dilediğini belirtti.

Bakan Işık, Anadolu Ajansı yönetimi ve çalışanlarını tebrik ederek, başarıların devamını diledi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Ajansı 94 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement