Anadolu Ajansı DirectFN ile Anlaşma İmzaladı - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ajansı DirectFN ile Anlaşma İmzaladı

Anadolu Ajansı DirectFN ile Anlaşma İmzaladı

AA, haber fotoğraf ve video ürünlerinin Suudi Arabistan ve Kuveyt'te pazarlanması ve satışı konusunda Ortadoğu ve Asya'nın en büyük veri dağıtım şirketi olan DirectFN ile anlaşma imzaladı.

23.04.2014 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA), haber, fotoğraf ve video ürünlerinin Suudi Arabistan ve Kuveyt'te pazarlanması ve satışı konusunda Ortadoğu ve Asya'nın en büyük veri dağıtım şirketi olan DirectFN ile anlaşma imzaladı.

AA ile DirectFN arasındaki anlaşmaya imzalar, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ile DirectFN Yönetim Kurulu Üyesi Walid Al-Ballaa tarafından atıldı.

AA'nın ürünlerinin satış haklarını içeren işbirliği, bu ürünlerin öncelikli olarak Suudi Arabistan ve Kuveyt'te DirectFN'in irtibat ağına yönelik pazarlanması ve satışı hedeflerini kapsıyor.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Öztürk, imza törenindeki konuşmasında, yaptıkları anlaşmaile AA'nın haber, fotoğraf ve videolarının Suudi Arabistan merkezli DirectFN ile Suudi Arabistan ve Kuveyt'te yayınlanacağını söyledi.

Öztürk, AA'nın şu anda Ortadoğu'nun en büyük Arapça haber üreten ajansı olduğunu ve 22 Arap ülkesinde aboneleri bulunduğunu vurgulayarak, Suudi Arabistan ve Kuveyt'te bundan sonra daha etkin bir şekilde yer almayı ümit ettiklerini dile getirdi.

Şu anda 81 ülkede temsilcileri bulunduğunu ve 65 ayrı milletten 2 bin 200 çalışanları olduğunu anlatan Öztürk, "Her gün 7 dilde yaklaşık 1.800 haber yayınlıyoruz ayrıca günlük 1.400 fotoğraf ve 250 civarında da video yayınlıyoruz. Bu rakamları hesaba kattığımızda dünyanın en büyük 8. haber ajansı durumundayız. İnşallah sizlerle birlikte yapacağımız bundan sonraki işbirliğiyle daha da güçleneceğiz" diye konuştu.

Türkiye'de bilgi teknolojileri ve Ar-Ge departmanı bulunan tek medya kuruluşu olduklarına işaret eden Öztürk, medya alanında kullanılacak yazılım ve programlar ürettiklerini ifade etti. Öztürk, DirectFN'in bilgi teknolojileri ve finans departmanıyla da yakından ilgilendiklerini sözlerine ekledi.

- "AA ile ortaklaşa yapacağımız birçok çalışma var"

DirectFN Yönetim Kurulu Üyesi Al-Ballaa ise tüm bölgedeki en büyük bilgi teknolojileri şirketi olduklarını belirterek, "Sadece Suudi Arabistan'da Ulusal Teknoloji Grubu (NTG) altında 3 bin bilgi teknolojileri uzmanımız var. Bu firmamızın ana grubu. Mısır, Sri Lanka ve Pakistan Lahor'da olmak üzere 3 Ar-Ge merkezimiz mevcut. Hızlı büyüyoruz ve gayet iyi ilerliyoruz. Suudi Arabistan'da 13 bankanın sistemlerinin tamamını biz değiştirdik" bilgisini paylaştı.

AA ile ortaklaşa birçok çalışma yapacaklarına dikkati çeken Al-Ballaa, AA ile çok açık bir ilişkileri olduğunu ve her iki tarafın da çıkarlarına hizmet edecek noktalara ulaşacaklarını söyledi.

İmza töreninde ayrıca AA Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Çulcuoğlu, AA Ortadoğu ve Afrika Haberleri Yayın Yönetmeni Turan Kışlakçı, AA İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici, AA Pazarlama Direktörü Yılmaz Yaman, AA Finans Terminali Müdürü Ahmet Hacıfazlıoğlu, DirectFN Türkiye Ofisi Genel Müdürü Cengiz Erdal ve DirectFN Türkiye Yazılım Müdürü Serdar Tural da hazır bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anadolu Ajansı DirectFN ile Anlaşma İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TZD'nin 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş yeniden Genel Başkan seçildi
    16:01 TZD'nin 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş yeniden Genel Başkan seçildi

    Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin (TZD) 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş, tek aday olarak girdiği seçimde 64 oyla yeniden Genel Başkanlığa seçildi. Demirtaş, genel kurulda yaptığı konuşmada tarım sektöründeki sorunları ve tarım politikalarının önemini vurguladı.

  • GAÜN ve 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı İngilizce eğitimi için iş birliği protokolü imzaladı
    16:00 GAÜN ve 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı İngilizce eğitimi için iş birliği protokolü imzaladı

    Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı personeline verilecek İngilizce eğitimi için iş birliği protokolü imzalandı. GAÜN Senato Odası'nda düzenlenen törende, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı personellerine Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilecek İngilizce eğitimi için protokol imzalandı. Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya, eğitim iş birliklerini önemsediklerini belirtirken, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ise protokolün hayırlı olmasını diledi.

  • Denizli Ticaret Odası Meclisi Toplantısında Üye Sayısı Arttı
    16:00 Denizli Ticaret Odası Meclisi Toplantısında Üye Sayısı Arttı

    Denizli Ticaret Odası (DTO) Meclisi, aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, meclis üyelerine sektörlerdeki son gelişmeleri ve odadaki projeleri hakkında bilgi verdi. Başkan Erdoğan, geçen ay DTO'ya 121 üye daha kaydedildiğini ve şehirde kurulan şirket sayısının da arttığını açıkladı.

  • Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Mahalle Muhtarlarıyla Görüştü
    16:00 Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Mahalle Muhtarlarıyla Görüştü

    Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Kaymakam Adem Keleş, İlçe Jandarma Komutanı Caner Koca, Emniyet Müdürü Recai Akbay, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Kılıç, MHP İlçe Başkanı Serhat Uluağaçlı ve mahalle muhtarlarının katılımıyla Buzlu Spor Kompleksi'nin kafeteryasında bir etkinlik düzenledi. Demirbaş, konuşmasında hizmetlerini daha iyi bir şekilde sunmayı amaçladıklarını belirtti ve yeni projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi. Kaymakam Keleş ise seçimin demokratik bir şekilde geçtiğini vurguladı. Program, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

  • Alibeyköy'de tramvay arızası trafikte uzun kuyruk oluşturdu
    16:00 Alibeyköy'de tramvay arızası trafikte uzun kuyruk oluşturdu

    T5 Alibeyköy-Eminönü tramvay hattında sabah meydana gelen arıza nedeniyle trafikte uzun kuyruk oluştu. Trafikte kalan bir sürücü ise o anları cep telefonu ile kayıt altına aldı. Alibeyköy Atatürk Caddesi üzerinde meydana gelen teknik arıza nedeniyle tramvay ve araçların ortak kullandığı yolda yoğun araç kuyrukları oluştu. Duruma tepki gösteren sürücü, bölgede sürekli arıza olması nedeniyle yoğun trafik yaşandığını belirtti.

  • Aksaray'da gümrük kaçağı 7 telefon ve 6 akıllı saat ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı
    15:59 Aksaray'da gümrük kaçağı 7 telefon ve 6 akıllı saat ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı

    Aksaray'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Yenikent Beldesi'nde bir iş yerinde yapılan aramalarda 7 adet gümrük kaçağı telefon ve 6 adet akıllı saat ele geçirildi. Operasyonda iş yeri sahibi A.B. gözaltına alındı ve jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Mihalgazi Belediyesi, ürettiği turşuları vatandaşlara ikram etti
    15:59 Mihalgazi Belediyesi, ürettiği turşuları vatandaşlara ikram etti

    Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde belediye tarafından üretilen turşular, ilçedeki pazar yerinde vatandaşlara ikram edildi. Belediye bünyesindeki Sakarı Ev Tipi Turşu Fabrikası'nda üretilen turşuların bulunduğu stantta vatandaşlar turşulardan tatma fırsatı buldu. Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün, vatandaşların turşuları beğendiğini ve üretimi sürdüreceklerini açıkladı.

  • Adana'da elektrikli bisikletten düşen hamile kadın hayatını kaybetti, bebeği gözlem altında
    15:58 Adana'da elektrikli bisikletten düşen hamile kadın hayatını kaybetti, bebeği gözlem altında

    Adana'nın Yüreğir ilçesinde elektrikli bisikletten düşen 9 aylık hamile bir kadın, otobüsün altında kalarak hayatını kaybetti. Doktorlar tarafından ameliyatla alınan bebeği ise gözlem altında tutuluyor. Kazanın ardından otobüs sürücüsü polis merkezine götürüldü.

  • Karaman İl Su Kurulu Toplantısı Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim Başkanlığında Gerçekleştirildi
    15:56 Karaman İl Su Kurulu Toplantısı Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim Başkanlığında Gerçekleştirildi

    Karaman İl Su Kurulu Toplantısı, Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim başkanlığında yapıldı. Toplantıda su kullanımı ve sektörel sorunlar ele alındı. Sarıibrahim, yerel yönetimlere, merkezi yönetime ve bölge yönetimlerine önemli görevler düştüğünü belirtti. İlgili kurumlarca sunumlar yapıldı.

  • Çorum'un Oğuzlar ilçesinde çıkan yangında 10 dekar ağaçlık alan zarar gördü
    15:56 Çorum'un Oğuzlar ilçesinde çıkan yangında 10 dekar ağaçlık alan zarar gördü

    Çorum'un Oğuzlar ilçesine bağlı Çavdarlar mevkisinde Ahmet Madan'a ait ceviz bahçesinde çıkan yangında, temizlik amacıyla yakılan ateşin çevreye dağılması sonucu 10 dekar ağaçlık alan zarar gördü. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ve itfaiye ekipleri, sarp arazi nedeniyle yangın bölgesine ulaşamadı. Ancak itfaiye ekipleri kendi imkanlarıyla yangın yerine ulaşarak müdahale etti. Vatandaşların da yardımıyla yangın söndürüldü. Oğuzlar Belediye Başkanı Mustafa Cebeci de yangın söndürme çalışmalarına katıldı ve yangının kontrol altına alındığını belirtti.


Advertisement