Anadolu Ajansı'na Ödül - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ajansı'na Ödül

Anadolu Ajansı Fotoğraf Haberleri Editörlüğü'nde görevli foto muhabiri Mehmet Ali Özcan, "Nallıhan Kuş Cenneti 3.Foto Safari" fotoğraf yarışmasında birincilik ödülünü aldı.

11.07.2012 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı Fotoğraf Haberleri Editörlüğü'nde görevli foto muhabiri Mehmet Ali Özcan, "Nallıhan Kuş Cenneti 3. Foto Safari" fotoğraf yarışmasında birincilik ödülünü aldı.

Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı'ndan yapılan açıklamada, 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde Nallıhan Kuş Cenneti'nde, 3. Foto Safari düzenlendiği belirtildi. Doğal güzellikleri, 200'e yakın türde binlerce kuşu barındıran Nallıhan Kuş Cenneti'nin yarışmaya katılanları adeta büyülediği ifade edilerek, "Burayı şimdiye kadar görmeyenler Ankara'ya en yakın mesafedeki doğa harikasını görünce adeta şaşkınlık yaşadı" değerlendirmesi yapıldı.

Foto safariye katılanların çektikleri fotoğrafların, seçici kurul tarafından değerlendirildiğine işaret edilen açıklamada, seçici kurulun yarışmacıların çektiği birbirinden ilginç ve doyumsuz güzellikteki onlarca fotoğraf arasından en iyileri seçmekte epey zorlandığına işaret edildi.

Açıklamaya göre, Adnan Ataç (FSK), Ahmet Tek (Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı), Beyhan Aslan (TÜKÇEV), İlker Şahin (TFSF), Kamil Üçbaş (Av Doğa Dergisi), Melih Özbek (AFSAD), Mustafa Akıncıoğlu (Doğa Koruma Milli Parklar), Osman Erdem (Doğa Araştırmaları Derneği) ve Tansu Gürpınar'dan oluşan seçici kurul, 10 Temmuz'da toplanarak, yarışmada ödül alan fotoğrafları belirledi.

Yarışmada, birincilik ödülüne Anadolu Ajansı Fotoğraf Haberleri Editörlüğü'nde foto muhabiri Mehmet Ali Özcan layık görülürken, ikincilik ödülü Adnan Menevşe'ye ve üçüncülük ödülü ise Deran Atabey'e verildi.

Erman Kırankaya, Ali Ünal, Murat Toru, Taner Kıral ve Serhat Gürsoy'un mansiyon aldığı yarışmada, 42 fotoğraf da sergilenmeye uygun bulundu. Yarışmada ödül alan ve derece sergilenmeye değer bulunan eserler, kış aylarında Ankara ve Nallıhan'da doğaseverlerin beğenisine sunulacak.

Yarışmada birinci olan fotoğrafa 2 bin TL, 2. olan fotoğrafa bin 500 TL, 3. olan fotoğrafa bin TL ve mansiyonlara 500'er TL ödül verilecek.

-"Bilinçsiz avcılık, kuş varlığımızı etkiliyor"-

Açıklamada, avcılığın fotoğrafla yapılmasını özendirmek amacıyla düzenlenen foto safarinin, Fotoğraf Avcıları Rastgele adıyla ilk kez 1997'de Nallıhan Kuş Cennetinde Nevzat Ceylan'ın Milli Parklar Genel Müdürü olduğu dönemde gerçekleştirildiği belirtilerek, 2. Foto Safari'nin yine aynı yerde 2005'te Nevzat Ceylan'ın başkanı olduğu Doğa Koruma Vakfı tarafından organize edildiği ifade edildi.

Genel sekreterliğini Nevzat Ceylan'ın yaptığı Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı

(TÜKÇEV) tarafından düzenlenen 3. Foto Safari yarışmasını Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün desteklediği ve Nallıhan yerel yönetimleri ile sivil toplum kuruluşlarının katkıda bulunduğuna işaret edilerek.

Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Aslan, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Ülkemizde gün geçtikçe insan baskısı il yaşam alanları daraltılan yaban hayatına ve yaban hayvanlarına sahip çıkmalıyız. Sulak alanların kurutulması çevreye ve doğaya yapılan müdahaleler, bilinçsiz avcılık özellikle kuş varlığımızı önemli oranda etkilemektedir. Bilinçsiz avcılığı önlemek ve avcılığın fotoğraf ile yapılmasını teşvik etmek amacıyla Nallıhan Kuş Cenneti'nde düzenlediğimiz foto safari türü etkinlikleri, tüm ülke safhasında yaparak toplumu bilinçlendirmek en büyük arzumuzdur."

Muhabir: Fatma Can

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Ajansı'na Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement