Anadolu Ajansı Özel Haber - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ajansı Özel Haber

1- Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AA'ya konuştu: "DAİŞ belasından en fazla zarar görenler Türkmen kardeşlerimizdir.

05.03.2015 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AA'ya konuştu:

"DAİŞ belasından en fazla zarar görenler Türkmen kardeşlerimizdir. Musul, Telafer, Kerkük, Tuzhurmatu, Tazehurmatu ve Amirli'yi hep gönlümüz ve aklımızda tuttuk. Türkmenlerin güvenliği bizim için çok önemli"

- "İbadi, Türkiye ile ilişkileri geliştirme yolunda iradesini ortaya koydu. 'Irak'taki herhangi bir grubun veya yapılanmanın Türkiye'ye karşı bir tehdit oluşturmasına izin vermeyeceklerini' çok açık şekilde beyan etti ve bundan dolayı kendisine teşekkür ettik"

(Salih Bilici/Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD'nin Avrupa'daki Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ben Hodges:

"IŞİD'i durdurmak için özellikle mali kaynaklarını kurutmamız gerekiyor"

"Patriotlar, Türkiye'nin NATO ittifakına güvenebileceğinin önemli bir göstergesi"

"Suriyeli mülteciler konusunda Türkiye'ye yeterli destek sağlanmadı. Türkiye büyük bir yükü omuzlamış durumda, bu adil değil"

(Ayhan Şimşek/Berlin) (Fotoğraflı)

3- AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş:

"(İç Güvenlik Paketi) Biz bu yasayı çıkaracağız. Önümüzdeki haftanın sonuna itiraz edilen kısımlar, bir sonraki hafta da tamamı bitmiş olur"

"Yeni bir torba tasarı gelecek. Bu tasarıda, Aile Paketi'ndeki bir kısım düzenlemeler yer alacak"

(Esin Işık/TBMM)

4- BBDK'nın Vakıflar'a verdiği katılım bankası izni

- Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürü Ertem:

"Bu hafta sonu, cumartesi günü İslam Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu'nda konu görüşülecek, 300 milyon dolar kredi alınacak"

"Nisan ayında serbest bırakılacak, biz de şirket için neler gerekiyorsa hukuki anlamda o süreci tamamlayacağız. Banka ondan sonra kendisi çalışmalarına devam edecek. Faaliyete geçmesi sanıyorum yaz aylarını bulacak, bankanın genel müdürlüğü de İstanbul'da olacak"

"Şu aşamada katılım bankasının kurucusu olan şirketle alakalı süreci başlattık. Bu şirketin yüzde 100 sermayesi Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olacak. Yani Vakıflar Genel Müdürlüğünün temsil ettiği vakıflara ait olacak"

(İlkay Güder/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Mert bebeğin kaderi Lorenzo'ya benzemedi

İlk çocukları "Lorenzo'nun Yağı" filmine konu olan hastalıkla doğan Bayer ailesinin sağlıklı bir çocuğa kavuşma hayali gerçekleşti

Her ikisi de taşıyıcı oldukları için diğer çocuklarının da hastalıklı dünyaya gelmesi ihtimali bulunan çift için tüp bebek yöntemine karar verildi

Gen analiziyle hastalıklı embriyolar elendi, anneye sağlam embriyonun transfer edilmesi sayesinde "Ahmet Mert" bebek sağlıklı doğdu

Prof. Dr. Bapuçcu:

"Biyopsi alınıp DNA'ya bakıldıktan sonra, sağlıklı embriyonun rahim içine konulmasıyla bu hastalıktan arınmış sağlıklı bir bebek dünyaya gelmesinin literatürde ilk olduğunu düşünüyoruz"

(Selma Bıyıklı Adabaş/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TOKİ'den 100 bin öğrencinin barınma sorununa çözüm

Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan:

"İdarenin 57 bin 852 kişi kapasiteli 166 yurt ve pansiyon uygulaması bulunuyor. Proje ve ihale aşamasındaki toplam 43 yurt ve 13 pansiyonla TOKİ, yaklaşık 100 bin öğrencinin barınma sorununa çözüm üretmiş olacak"

"İnşaatı devam eden 10 bin 276 kapasiteli 19 yurt, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin hizmetine sunulacak"

(Esra Altınmakas/Ankara)

7- Güneydoğu'da silahlar sustu, yatırımcılar sıraya girdi

Çatışmalı ortamın yatırımı akamete uğrattığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çözüm süreci ile sağlanan huzur ve güven ortamında ekonomik kalkınmayı sağlayacak yatırımlar hız kazandı

Rotalarını bölge illerine çeviren yatırımcıların yoğun talebiyle organize sanayi bölgelerinde doluluk yüzde 100'e ulaşınca sırada bekleyen yüzlerce yatırımcı için yeni OSB'ler veya ilave etaplar kurulmaya başlandı

DOSİAD Başkanı Aziz Özkılıç: "Çözüm süreci yatırımı şaha kaldırdı. Bölgeye yatırım yapmanın tam zamanı. Bölgeye kim ne yatırım yaparsa misliyle karşılığını alacak"

MARSİAD Başkanı Nasır Duyan: " Mardin'e yatırım için yoğun talep söz konusu. Yaklaşık 170 yatırımcı sırada bekliyor. Yoğun talep üzerine ikinci organize sanayi bölgesini kuruyoruz"

Siirt OSB Müdürü Bahattin Çelik: "Eskiden yatırımcı bizi seçiyorken, şimdi biz yatırımcıyı seçiyoruz. En çok istihdam sağlayacak yatırıma öncelik veriyoruz"

(Sema Kaplan/İbrahim Sancar/Diyarbakır) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Nakliyeciler Mısır'la anlaşmanın devamını istiyor

UND Yönetim Kurulu Başkanı Nuhoğlu:

"22 Nisan 2012'de Mısır ile imzalanan taşımacılık anlaşmasının yenilenmemesi halinde yıllık 10 bin taşımamız, yani yıllık ortalama 500 milyon dolarlık ihracatımız gerçekleşmeyecek"

"Türkiye'den, Mısır üzerinden Suudi Arabistan'a, Körfez ülkelerine ve Orta Afrika'ya yapılan taşımalarda alternatif bir güzergah yok. Tek alternatifimiz mevcut Ro-Ro hattının devam etmesidir"

"Ro-Ro'ların Süveyş Kanalı üzerinden geçmesi durumunda ise maliyet bir gemi için yaklaşık 3 kat artarak, 300 bin dolara yükselecek"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

9- Akkuyu Santrali'nin Rusya'daki "ikizi" kapılarını AA'ya açtı

Anadolu Ajansı, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ikizi olarak nitelendirilen Rusya'nın Novovoronej Nükleer Güç Santrali'ni görüntüledi, santralin detaylarını araştırdı

İki VVER 440 ile bir VVER-1000 güç reaktörü kullanılan santralde, toplam bin 800 megavat enerji üretiliyor

Ana kumanda odasındaki bin 600 elektronik göstergeye aynı anda yaklaşık 4 bin veri yansıyor

Akkuyu Nükleer AŞ Üst Düzey Yetkilisi Andrey Abramov:

"Akkuyu deprem riski, iklim şartları, tsunami olasılığı gibi nedenler gözetilerek üst düzey güvenlikle inşa edilecek. Novovoronej Santrali'nin 5-7 ton uçak düşmesine dayanıklı yapılmasına rağmen Akkuyu, Türk yetkililerin belirlediği kurallar gereği 400 tonluk uçağın düşmesine dayanıklı olacak"

(Hakan Ceyhan Aydoğan/Moskova) (Fotoğraflı/Görüntülü)

10- Finans çevrelerinden Türk ekonomisine güven mesajı

Goldman Sachs Yatırım Bankacılığı Şefi John Waldron:

"Ekonomik olarak Türkiye müthiş işler yaptı. Ekonomi yönetimi ve politikaları bu dönemde hep güçlü oldu"

Emerging Sovereign Group Yöneticisi Sarvesh Srivastava:

"Bizim Türkiye'ye ilişkin beklentimiz değişmedi. Yolda birkaç sendeleme olabilir. Kur bir endişe kaynağı ama büyük resme baktığımızda Türkiye ekonomisinin geçmişteki istikrarını sürdürmesini bekliyoruz"

(Mustafa Keleş/New York)

11- "Seçimler risk ve baskı unsuru değil"

Standard & Poor's (S&P) Bankacılık Analisti Göksenin Karagöz:

"Türkiye ülke notları Bank Asya için alınan BDDK kararından etkilenmemiştir"

"Bank Asya'nın bankacılık sistemi içerisindeki toplam büyüklüğüne de değinmiştik, yüzde 0,1 gibi bir orandan bahsediyoruz. Kesinlikle bir sistemik risk teşkil etmiyor"

"Bu sene ortasındaki seçimleri bankacılık sektörü için bir risk ve baskı unsuru olarak görmüyoruz"

(Gökhan Kurtaran/Londra)

12- Sorunsuz zeminin maliyeti 200 bin avro

Futbol kulüplerinin sıkça sorun yaşadığı stat zeminleri, 200 bin avro maliyetli elektrikli alttan ısıtma sistemiyle daha iyi hale getirilebiliyor

Mimar Yusuf Şener:

"Sulu sisteme sahip her statta hemen hemen yılda bir kez çim değişimi yapılmıştır ve bunun bir kulübe maliyeti en az bir milyon liradır"

"2008 yılında elektrikli alttan ısıtma sistemi yapılan Sivas 4 Eylül Stadı'nın zemini henüz değişmemiştir"

(Önder Felek/Sivas) (Fotoğraflı/Görüntülü)

13- Marsel İlhan, "TEB BNP Paribas İstanbul Open"da başarı istiyor

Dubai Tenis Şampiyonası'nda çeyrek final oynayan İlhan:

"Federer gibi önemli raketler geliyor. Her zaman Türkiye'de güzel oynamak istiyorum. Umarım bu turnuvada iyi sonuçlar alacağım"

(Sezgin Pancar/Mersin) (Fotoğraflı/Görüntülü)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Ajansı Özel Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement