Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi

Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi

22 Ekim 2013

22.10.2013 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- Cem Ersever cinayeti soruşturmasında zaman aşımına günler kaldı

- Jandarma Binbaşı Ahmet Cem Ersever cinayetine ilişkin soruşturmada zaman aşımı süresi 4 Kasım 2013'te dolacak.

- Kafasından vurularak öldürülen Ersever'in cesedi, 4 Kasım 1993'te Elmadağ yakınlarında bulunmuştu.

(Barış Kılıç/Ankara)

2- Kopya çeken öğrenciye sıkı takip

Milli Eğitim Bakanlığı, yenilenen Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin uygulanmasında aksaklık yaşanmaması için illere yazı gönderdi

Yazıya göre, kopya çeken öğrencinin ders puanı alanına "K" kopya, mazeretsiz olarak sınava girmeyen, performans ve proje çalışmasını teslim etmeyen öğrencinin ilgili ders puan hanesine "G" ifadesi yazılacak. Bunlar hesaplamada sınav sayısına dahil edilecek

Anne veya baba mesleğiyle ilgili meslek lisesi alanına veya geçiş şartlarını taşımak kaydıyla teknik lisenin ilgili alanına kayıt  yaptırmak isteyenlere kontenjana bakılmaksızın e-okul sisteminde kayıt imkanı verilecek

E-okul sisteminde notlarla ilgili bölüm, yeni yönetmelik hükümleri doğrultusunda revize edilecek, sözlü ve ödev alanları kaldırılacak

(Hande İlbeyi Canca/Ankara)

3- Van depreminin 2. yıl dönümü

23 Ekim 2011'de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremle karanlığa gömülen Van, aradan geçen 2 yıllık sürede yapılan yatırımlarla depremin izlerini silmeye çalışıyor

Aralarında gazeteciler Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir ile Japon yardım gönüllüsü Asutshi Miyazaki'nin de bulunduğu 40 kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından büyük panik yaşayan Vanlılar, ülkenin dört bir yanında devletin sunduğu imkanlarla kamu misafirhanelerine ve sosyal tesislere yerleştirildi.

Evleri yıkılan ve ağır hasar gören depremzedeler için Van merkez, Edremit ve Erciş ilçelerinde hızla yükselen konutlar, depremin birinci yıldönümünde tamamlanarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle ailelere teslim edildi.

(Levent Harman/Van) (Fotoğraflı/Görüntülü)

4- Kışlada hayvan otlatmak da yasak

- Yargıtay 9. Ceza Dairesi, hayvanlarını otlatmak için tel örgüleri geçerek gizlice askeri kışlaya giren kişinin beraatine hükmeden yerel mahkeme kararını bozdu.

Yargıtay'ın kararında, sanığın eyleminin TCK'nın 332. maddesinde düzenlenen "Askeri Yasak Bölgeye Girme" suçunu oluşturduğu ifade edildi.

(Ferdi Türkten/Ankara)

5- Sabunun kalitesini tadarak anlıyorlar

Geleneksel yöntemlerle üretilen zeytinyağlı Nizip sabununun kalitesi rengi, kokusu ve tadıyla anlaşılıyor

İmalatçı Emin Yavuz:

"Sabunun acı mı tatlı mı olduğunu dilimize vurarak anlarız"

(Orhan Çiçek/Gaziantep) (Fotoğraflı/Görüntülü)

6- Türk STK'ları bayramda ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Vakıf ve derneklerin vekaletle kesimini yaptıkları kurbanların etleri hem Türkiye'de hem de dünyanın çeşitli bölgelerinde yardıma muhtaçlara ulaştırıldı.

Bayramda, Abhazya'dan Dominik Cumhuriyeti'ne, Balkanlar'dan Zimbabve'ye kadar dünyanın birçok ülkesine ulaşan STK'lar, yoksulların yüzünü güldürdü.

(Elif Ferhan Durmuş/İstanbul)

7- Van depreminin 2. yıldönümü

Erciş ilçesinde meydana gelen depremden yaralı kurtarılan ve yakınlarını kaybeden vatandaşlar, 2 yıl önce yaşadıklarını anlattı

Veysel Sağlam:

"O gün işteydim. Deprem sonrası eve koştum. Baktım ki bina yerle bir olmuş. Çabalıyorum ama elimden gelen birşey yok. Koca bloklar çökmüş üstlerine ve çocuklarımın hepsi altta..."

(Sıtkı Yıldız/Özkan Bilgin/Van) (Fotoğraflı/Görüntülü)

8- Yapay gölden elektrik üretip satacaklar

Rize'nin Hemşin ilçe belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Hemşin deresi üzerinde oluşturulan yapay gölde elektrik üretilecek. Belediye, enerjinin bir kısmını satarak gelir elde gedecek.

Belediye Başkanı Kazım Bekar:

"DSİ ile su kullanma anlaşması imzalayıp yapay gölde 1.3 megawatlık HES projesi yaparak enerji üreteceğiz. Projenin yıllık geliri yaklaşık 1 milyon lira civarındadır"

(Muhittin Sandıkçı/Rize) - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement