Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi

9 Aralık 2014.

09.12.2014 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- Vakıflar satılan cami ve mescitleri geri alıyor

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem:

"1935'te çıkan bir kanun var; eğer camiler arasında 500 metre mesafe varsa daha aktif olana göre pasif durumda olanın satılmasına imkan veren bir kanun. Kanun bağlamında mesela Şehzadebaşı Camisi'nin 500 metre mesafesinde başka bir cami satılmıştır."

"Bursa'da Tavukçu Mescidi ile Zafranlı Mescidi, bunlar zamanla satılmıştı. Birisi günümüzde ikamet olarak kullanılıyordu. Onları tekrar sahiplerinden satın aldık."

(Fatih Çakmak/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Sezaryen doğumdaki artış sürüyor

Türkiye'de sezaryen doğum sayısının azaltılmasına ilişkin yapılan çalışmalara karşın sezaryen doğum sayısı her geçen yıl artmaya devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre, 2002 yılında tüm doğumlar içinde yüzde 21'lik paya sahip sezaryen doğum oranı, aradan geçen 11 yıllık süreçte yüzde 50,4'e çıkarak rekor seviyeye ulaştı.

(Ufuk Kırabalı/İzmir)

3- İletişimde net satış gelirleri 26 milyar lirayı geçti

Türk Telekom, Turkcell, Vodafone ve Avea ile diğer işletmecilerin net satış gelirleri, yılın 9 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,2 artarak 26 milyar lirayı geçti.

Sektörde yılın 9 ayında 3,34 milyar liralık yatırım yapıldı.

(Tamer Toğanaş/Ankara)

4- "Türkmen köyleri güvenli saha ilan edilmeli"

Suriye Türkmenleri Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa:

"Suriye'de sürecin nereye varacağı bilinmediğinden veya ülke bölünmeye gidebileceğinden, Türkiye'nin desteğiyle Türkiye sınır boylarında yerleşik Türkmen köyleri, güvenli saha ilan edilmeli."

"Yeni Suriye'de Türkmenler kurucu unsur olarak anayasal güvenceye kavuşturulmalı ve hakları uluslararası teminat altına alınmalıdır."

(Tuğba Yardımcı/Kırşehir) (Fotoğraflı)

5- Fındık kabuğu kanser hastalarına şifa olacak

Kemoterapi ilaçlarının etken maddesi paklitakselin, fındık kabuğundan ayrıştırılarak yerli ilaç sanayisine kazandırılması amaçlanıyor.

Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hali İbrahim Uğraş:

"Fındık kabuğundan ülkemizde yakıt olarak yararlanılmakta. Oysa bu çalışmalarda kanser ilacının bulunması, fındık kabuğunun ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu."

(Ömer Ürer/Düzce) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Savaştan kaçan Fransızca öğretmeni inşaatlarda çalışıyor

Suriye'deki iç savaştan kaçıp, Türkiye'ye sığınan Fransızca öğretmeni Behçet Mustafa, Midyat ilçesinde inşaatlarda çalışarak, ailesinin geçimini sağlıyor.

Mustafa:

"Kimseye muhtaç olmadan yaşamımızı sürdürebilmek için inşaatta çalışıyorum. En kısa sürede Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak istiyorum."

(Selahattin Erol/Madrid) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Fitch Türkiye'ye ilişkin büyüme tahminini yükseltti

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Paul Rawkins:

"Türkiye'nin bu yıl için ekonomik büyüme tahminini biraz yükselttik. Aslında bu yıl için sonuç tahminlerimizden biraz daha iyi."

"Türkiye'nin cari açığı daha önce düşündüğümüz kadar büyük olmayacak. Petrol fiyatlarının aşağı yönlü seyretmesi cari açık üzerindeki baskının bir kısmını hafifletiyor."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement