Anadolu Arapları Derneğinden Milli Eğitim Bakanı Avcı'ya Teşekkür - Son Dakika
Yerel

Anadolu Arapları Derneğinden Milli Eğitim Bakanı Avcı'ya Teşekkür

Anadolu Arapları Derneği (AAD) Kozluk Temsilciliği, Arapça dersinin seçmeli dersler arasına alınmasından dolayı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya teşekkür etti.

31.10.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Arapları Derneği (AAD) Kozluk Temsilciliği, Arapça dersinin seçmeli dersler arasına alınmasından dolayı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya teşekkür etti.

ADD Kozluk Temsilcisi Adem Yorulmaz, yaptığı açıklamada, Arapça'nın seçmeli dersler arasına alınması kararını memnuniyetle karşıladıklarını, önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren ilkokul ve ortaokuldaki öğrencilerin Arapça dersini seçmeli ders olarak okuyabileceklerini belirtti.

Arapça'nın okullarda seçmeli ders olarak okutulacak olmasının unutulmaya yüz tutan Arapça'nın tekrar öğrenilmesine ve konuşulmasına büyük katkı sağlayacağını dile getiren Yorulmaz, şöyle konuştu:

"Başta Mardin, Şanlıurfa, Hatay, Muş, Batman, Siirt, Gaziantep, Mersin, Adana olmak üzere Anadolu'nun birçok ilinde 6-8 milyon arası bir nüfusa sahip olan biz Arap halkını mutlu etmiştir. Yıllardır Anadolu'daki varlığı ile yokluğu bilinmeyen, vatanına sadık, kökeni binlerce yıl öncesine dayanan güçlü akrabalık bağlarına haiz bu halkın dili, ne yazık ki ülkemizin batısında Türkçe, doğusunda ise Kürtçe dilinin tesirinde kalarak hak ettiği değeri bulamamıştır. Dilleri bin yıldır yazıya geçemeyen ve coğrafi, beşeri, ekonomik sıkıntılardan dolayı birbiri ile iletişim kuramayan Anadolu'daki Arap Halkı'nın dilleri ne yazık ki şehirden şehre, köyden köye, hatta mezradan mezraya bile değişiklik gösterir oldu. Bu yüzden Arapça dersinin seçmeli dersler arasına konulması çok olumlu bir gelişmedir."

Arapça'nın okullara girmesini, özellikle zengin bir alfabe olan Arap Alfabesi ile işlenmesini çok olumlu bulduklarını belirten Yorulmaz, "Buradan Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı'ya teşekkürlerimizi iletiyoruz. 10'dan fazla ilde varlığını sürdüren ve 6-8 milyon arası bir nüfusa sahip bu halk, bu çalışmasından dolayı Sayın Bakanımıza müteşekkirdir. Arapça ile ilgili çalışmaların devam etmesini ve ileriki safhalarda Arapların yoğunluklu yaşadığı bölgelerde stajyer öğretmenlere de öğretilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Öğrenci velisi ve aynı zamanda Arap asıllı olan Nevzat Sirkeli ise, "Bizler, bu ülkenin asli unsurlarıyız ve dilimiz Arapça ile gurur duyuyoruz. Ama maalesef dilimiz ve Arap kökenimiz, özellikle son 20-30 yıldır tarihte olmadığı kadar erimekte, yok olmaktadır. Bu çalışmayla okullardaki çocuklarımız kendi dillerini bir nebze de olsa öğrenmiş olacaklar" dedi..

Bir başka öğrenci velisi Arif Aksoy da, çocuklarının Türkçe ve Kürtçe arasında sıkışıp kaldıklarını, her ikisini de yarım yamalak konuşarak evde iletişim kurduklarını, Arapça'yı okulda öğrenecek çocuklarıyla daha sağlıklı bir iletişim kuracaklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anadolu Arapları Derneğinden Milli Eğitim Bakanı Avcı'ya Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement