Anadolu Ateşi Soma İçin Yandı - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ateşi Soma İçin Yandı

Anadolu Ateşi Soma İçin Yandı

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenler için sahne aldı.

21.05.2014 12:42  Güncelleme: 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenler için sahne aldı. Temsilin geliri madencilerin ailelerine bağışlanacak.

Gloria Aspendos Arena'da gerçekleştirilen ve iki saat süren gösteriyi aralarında yerli ve yabancı turistlerin de bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi izledi. Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçileri konu alan bir koreografi de düzenleyen dans topluluğunun performansı seyirciler tarafından uzun süre alkış aldı. Mustafa Erdoğan temsil öncesinde yaptığı açıklamada 'Oyunun girişinde yer alacak koreografiyi, rahmetli sinema ve tiyatro oyuncusu Tuncel Kurtiz'in madencileri anlatan şiiriyle destekledik. Bir daha Türkiye'de böyle bir facianın yaşanmamasını diliyorum. Umarım Somalılara yeteri kadar destek oluruz' dedi.

Soma yararına düzenlenen temsilin ardından Anadolu Ateşi'nin gösterilerinin devam edeceğini belirten Erdoğan, Antalya'da kasım ayına kadar sahne alacaklarını da belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Anadolu Ateşi Soma İçin Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement