Anadolu Cam ve Ataşehir Belediyesi İşbirliğiyle - Son Dakika
Güncel

Anadolu Cam ve Ataşehir Belediyesi İşbirliğiyle

Şenlikte boyanan cam kumbaralar Ataşehir caddelerinde

13.11.2014 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Anadolu Cam'ın işbirliğinde gerçekleşen bu proje sayesinde Ataşehir'in caddeleri hem renkleniyor hem de çevrenin korunması, temiz tutulması ve semtin sokaklarında camın geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

Ataşehir Belediyesi ve Anadolu Cam'ın sürdürülebilir kalkınma için cam ambalaj kullanımı ve camın geri dönüşümle yeniden ekonomiye kazandırılmasını desteklemek amacıyla, "Cam Yeniden Cam" projesi kapsamında düzenlenen 'Cam Kumbara Boyama Şenliği'nde öğrenciler tarafından rengarenk boyanan 15 adet kumbara, Ataşehir'de dolaşımın yoğun olduğu 15 farklı noktaya yerleştirildi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi bu projeye emeği geçen bütün okullara, öğrencilere, öğretmenlere ve Anadolu Cam yetkililerine çevre temizliği, estetiğine verdikleri önem ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. İlgezdi ayrıca, gündelik hayatımızda çok sık kullandığımız, cam ambalajların aslında birer çöp olmadığını, bu atıkların geri dönüşümü sağlandığında; halka temiz, sağlıklı bir çevre ve yaşanabilir bir gelecek olarak geri döneceğini belirterek, "Halka bu farkındalığı ve kültürü kazandırmak gerekiyor. Toplumsal bilinç, geri dönüşümde başarıyı yakalamak için kilit öneme sahiptir" dedi.

'Cam Yeniden Cam' Projesi

Anadolu Cam tarafından ÇEVKO Vakfı ve belediyelerle yapılan işbirliğiyle 2011 yılında hayata geçirilen 'Cam Yeniden Cam' projesi, Türkiye'nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biridir. Cam Yeniden Cam projesiyle gelecek nesillere çevre bilincinin ve cam geri dönüşümünün aktarılması, camın hem çevre hem de sağlık açısından en doğru ambalaj olduğunun anlatılması hedeflenmektedir. Bu projenin esas amacı toplumsal bir davranış değişikliği yaratarak geri dönüşüm toplumuna geçişi sağlamaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anadolu Cam ve Ataşehir Belediyesi İşbirliğiyle - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement