Anadolu Efes - Pınar Karşıyaka Maçının Ardından - Son Dakika
Güncel

Anadolu Efes - Pınar Karşıyaka Maçının Ardından

Ali DANAŞ - İSTANBUL / DHA Türkiye Basketbol Ligi play-off finali ilk maçında Karşıyaka'yı 95-92 mağlup ederek seride 1-0 öne geçen Anadolu Efes'te başantrenör Dusan Ivkovic, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı: "Zorlu ve üst düzey mücadelenin ortaya konduğu ve birbirinden farklı iki yarının sergilendiği bir maç oldu.

09.06.2015 23:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ali DANAŞ - İSTANBUL/ DHA

Türkiye Basketbol Ligi play-off finali ilk maçında Karşıyaka'yı 95-92 mağlup ederek seride 1-0 öne geçen Anadolu Efes'te başantrenör Dusan Ivkovic, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

"Zorlu ve üst düzey mücadelenin ortaya konduğu ve birbirinden farklı iki yarının sergilendiği bir maç oldu. İlk yarıda Karşıyaka çok iyi hücum performansı sergiledi ve bu bölümde dokuz üç sayılık isabet buldular. Maçın ilk yarısında potamızda 50 sayı gördük. Karşıyaka, çeyrek finalde üçüncü maçın ilk yarısında Banvit potasına 54, yarı finalin birinci maçında da Fenerbahçe potasına ilk yarıda 51 sayı attı. Biz bugün birinci devreyi iki sayı fark ile geride kapattık. İkinci yarıda ilk yarıya oranla tempoyu artırarak daha yüksek seviyede oynadık. Oyunun bu bölümünde iki takım da iyi savunma yaptı. Ama maçın son dakikalarında dokuz sayı öne geçtikten sonra kazanacak durumda olmamıza rağmen basit hatalarımız nedeniyle maç uzatmaya gitti. Genç ve tecrübesiz bir takımız. Çalışmaya devam etmeliyiz. En iyi şekilde çalışıp, konsantre olarak ikinci maça hazır olmalıyız. Ayrıca Karşıyaka'yı tebrik ederim, çok iyi ve modern basketbol oynuyorlar. İkinci maçta daha iyi oynamaya çalışacağız"

Lacivert beyazlıların başarılı oyuncusu Birkan Batuk ise, "Serinin ilk maçları her zaman zordur. Biz de bunun farkındaydık. Fenerbahçe gibi Euroleague'de Final Four'a çıkmış bir takımı eleyip finale geldi Karşıyaka. Biz bugün ne yazık ki çok top kaybı yaptık. Hızlı hücumları istediğimiz gibi gerçekleştiremedik. Potamızda ilk yarıda 50 sayı ve maç sonunda 15 üçlük gördük. İlk maç önemli tabi ama bu ikinci maçın önemsiz olduğu anlamına gelmiyor. Şimdi ikinci maçta ortaya daha fazla direnç koymalıyız. İzmir'e 2-0 önde gidersek bizim için çok iyi olacak. Yarın yapacağımız antrenmanda hatalarımızı analiz edip ikinci maçta bunları yapmamaya çalışacağız ve Perşembe günü de kazanmak için elimizden geleni ortaya koyacağız" diye konuştu.

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ise, kısıtlı kadroyla arka arkaya maçlar oynadıklarını ve uzatmalarda kazanmaya çalıştıklarını belirterek, "Baktığımızda bugün maç içinde üç kere kazandık ama sonuçta kaybettik. Uzatmada faulleri kötü attığımızı söyleyebilirim. Ayrıca ribaundla ilgili sıkıntı yaşadık. Ancak çok genç ve tamamen şampiyonluk hedefiyle kurulan bir takım var karşımızda. Böyle bir takıma karşı ortaya koyduğumuz mücadeleden dolayı bütün takımımı kutluyorum" dedi.

Sarıca, oyuncuları Gabriel'e, ribaunda çıkarken çalınan faulü eleştirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunun faul olduğuna, bu kadar basketbol yaşantısı olan bir insan olarak inanmıyorum. Böyle bir maçta böyle bir faulün çalınmasını garipsedik. Biz seri oynuyoruz. Sonuçta 4 galibiyete ulaşacak takım kazanacak. Burada 1-1 yapabiliriz, 2-0 da olabilir. Kendi evimizde iki maç oynayacağız. Sonuç itibarıyla biz hiç vazgeçmeyen bir takımız. Bu seriden de vazgeçmeyeceğiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anadolu Efes - Pınar Karşıyaka Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement