Anadolu Gençliği Konya'da Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Anadolu Gençliği Konya'da Buluşuyor

Anadolu Gençliği Konya\'da Buluşuyor

Gençlik Meclisleri 6. Bölge Toplantısı, 15 ilden gençlerin katılımıyla Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin ev sahipliğinde Konya’da yapılıyor.

21.05.2016 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik Meclisleri 6. Bölge Toplantısı, 15 ilden gençlerin katılımıyla Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi'nin ev sahipliğinde Konya'da yapılıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Gençlere yönelik bir çalışma organizasyonu olduğu için Gençlik Meclisleri çok değerlidir" dedi.

Gençlik Meclisleri 6. Bölge Toplantısı, Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi'nin ev sahipliğinde başladı. Toplantıların açılışında konuşan Türkiye'de Gençlik Meclislerinin Güçlendirilmesi, Gençlik Meclisleri Ağının oluşturulması Projesi İç Anadolu Bölge Koordinatörü ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Bünyamin Nokta, gençliğe desteğini esirgemeyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e Konya ve bölge gençliği adına teşekkür etti. Gençlik Kalkınma Derneği Başkanı Mesut Demir, Türkiye'de var olan gençlik meclislerinin kurumsallaşmasına yönelik bir faaliyet içinde olduklarını belirterek, ev sahipliği ve katkılarından dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Gençlik Meclisi'ne teşekkür etti. Gençlik Kalkınma Derneği'nin kurucu Genel Sekreteri, Kırşehir Akpınar Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, yaptıkları çalışmaların tabana yayılması ve hayatın içine girmesini sağlamanın yollarını arayacaklarını söyledi.

"DOĞRUDAN GENÇLİK FAALİYETİ YÜRÜTÜYORUZ"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de belediyeciliği bir vakıf olarak gördüklerini, bu anlayışla yönetilen belediyenin halka daha büyük katkı yaptığını belirterek, gençlik merkezleri ve Gençlik Meclisi'nin koordinasyonuyla doğrudan gençlik faaliyeti yürüttüklerini dile getirdi. Konya'da yaklaşık 130 bin üniversite öğrencisi, 500 bin ilk ve orta öğretim öğrencisi bulunduğunu, o nedenle gençlere yönelik özel sorumluluklar taşıdıklarını vurgulayan Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi Kılıçarslan Gençlik Merkezi ve Medeniyet Okulu'nda öğrencilere yönelik yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

"GENÇLİK MECLİSLERİ ÇOK DEĞERLİ"

Şehir kültürü çalışmalarında Gençlik Meclisi'ne ve gençlere önemli görevler düştüğünün altını çizen Başkan Akyürek, "Gençlik Meclisleri sivil toplum kuruluşları çalışmalarının alternatifi olmamalı. Gençlik Meclisleri, her sivil toplum kuruluşunun adeta üst yapısı gibi, onlardan da gerekirse temsilciler alarak hayırlı faaliyetlerde bulunan kuruluşlarla işbirliği yaparak yürümeli. Gençlere yönelik bir çalışma organizasyonu olduğu için Gençlik Meclisleri çok değerlidir" dedi.

İki gün sürecek programlara Konya ile birlikte Ankara, Adana, Aksaray, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri, Mersin, Niğde ve Yozgat'tan belediyelerin gençlik meclisi başkanları katılıyor. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anadolu Gençliği Konya'da Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement