Anadolu Masalları Masal Müzesi'nde Anlatılacak - Son Dakika
Güncel

Anadolu Masalları Masal Müzesi'nde Anlatılacak

Anadolu Masalları Masal Müzesi\'nde Anlatılacak

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, kentteki eski bir konakta oluşturulacak Masal Müzesi'nin yapımına başlandığını bildirdi.

01.11.2016 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, kentteki eski bir konakta oluşturulacak Masal Müzesi'nin yapımına başlandığını bildirdi.

Dinç, yaptığı yazılı açıklamada, Anadolu'da yüzyıllardır aktarılan birçok masalın Çankırı Belediyesi Masal Müzesi'nde anlatılacağını belirtti.

Müzenin Cumhuriyet Mahallesi'ndeki belediyeye ait Kolağası Konağı'nda oluşturulması amacıyla çalışmalara başlandığını anlatan Dinç, "Kolağası Konağı röleve, restorasyon ve restitüsyon çalışmalarının ardından Masal Müzesi'ne dönüşecek. Tarihi kent dokusu içerisinde yer alan ve Çankırı evlerinin mimari özelliklerini yansıtacak Masal Müzesi tamamlandığında Anadolu masallarına ev sahipliği yapacak. Bodrum ile 3 kattan oluşan avlulu yapının restorasyon işlemleri bir yıl içerisinde tamamlanacak." ifadelerini kullandı.

Proje ile somut olmayan kültürel mirası genç kuşaklara aktarmayı amaçladıklarına işaret eden Dinç, şu değerlendirmede bulundu:

"Projemiz bittiğinde Türkiye'ye örnek olacak. 'Bir varmış bir yokmuş' deyip bu toprakların hikayesini müzemize gelen herkese anlatacağız. Masallar, bizi yine etrafında toplayacak, iyileştirecek, birleştirecek ve yaşadığımız zamanı daha iyi algılamamızı sağlayacak. Vatandaşlarımızın, özellikle de çocuklarımızın kendi kültürlerini öğrenmelerini önemsiyoruz. Bu yüzden Masal Müzesi yaparak zamanı aşan Anadolu masallarının çocuklarımıza seslenmesini istedik. Çünkü o masallar bir gün bu topraklardan geçti. Şimdi yine bu topraklara, ait oldukları yere geri dönüyorlar. Müzede masal kahramanlarının heykellerine de yer vereceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Masalları Masal Müzesi'nde Anlatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement