Anadolu Motor'un Çayırova Fabrikasının Açılış Töreni - Son Dakika
Yerel

Anadolu Motor'un Çayırova Fabrikasının Açılış Töreni

Anadolu Motor\'un Çayırova Fabrikasının Açılış Töreni

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özilhan: "Anadolu Grubu’nun ilk şirketlerinden Anadolu Motor, yarım asra yakın geçmişiyle Türkiye'nin 81 ilinde, 400 servis ve 200 bayisiyle planlı büyümesine devam ediyor"

17.10.2014 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Motor'un 44 milyon liralık yatırımla Çayırova'da inşa ettiği fabrika, törenle açıldı.

Törende konuşan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, grubun 18 ülkede, 75 şirket, 61 üretim tesisi ve 29 bine yakın çalışanıyla faaliyette olduğu her coğrafyaya değer katmayı sürdürdüğünü söyledi.

Yeni tesisin hem Anadolu Grubu hem de Anadolu Motor ailesi için çok önemli olduğunu vurgulayan Özilhan, Türkiye'de alanındaki tek yerli üretici Anadolu Motor'un yeni tesisle üretim kapasitesini yüzde 40 arttıracağını anlattı.

Özilhan, sanayi ve tarım yatırımlarıyla ülke sınırlarında büyüyen sektörlere hizmete devam ettiklerini dile getirerek, "Anadolu Grubu'nun ilk şirketlerinden Anadolu Motor, yarım asra yakın geçmişiyle Türkiye'nin 81 ilinde, 400 servis ve 200 bayisiyle planlı büyümesine devam ediyor" ifadesini kullandı.

Türkiye tarımının üretim yapısının birçok aşamasında Anadolu Motor'un izlerini görmenin mümkün olduğuna dikkati çeken Özilhan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün eğer Türk çiftçisi kara sabanı bırakıp modern makinelere kavuşmuşsa, bunda Anadolu Motor'un rolünün büyük olduğuna inanıyorum. Başarımızın sırlarından biri de her zaman kullanıcıların sesine kulak vererek, onları dinleyerek, ihtiyaçlarını karşılayan ürünler geliştirmemizdir. Anadolu Motor, bugün Türkiye sınırlarının dışına taşıp, üretiminin yarısını geniş bir coğrafyada, 40'tan fazla ülkeye ihraç eder konuma yükseldi. Tarım makineleri üretiminde ve ihracatında dünyada ilk sırada yer alan İtalya'da bile ürünlerimizi görmek mümkün. Bu başarımızla gurur duyuyoruz."

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokoldekiler fabrikayı gezdi.

Törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ve çok sayıda davetli katıldı.

44 milyon liralık maliyetle 29 bin 500 metrekarelik alanda kurulan tesiste dökümhane, ısıl işlem, talaşlı imalat, boyahane, montaj ve motor test atölyeleri bulunuyor. Modern "Motor Test Ar-Ge Laboratuvarı" da bulunan tesiste, 200 kişi istihdam ediliyor. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anadolu Motor'un Çayırova Fabrikasının Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement