Anadolu Partisi " Ben Muğlayım, Menteşe Değil" İmza Kampanyası Başlattı - Son Dakika
Yerel

Anadolu Partisi " Ben Muğlayım, Menteşe Değil" İmza Kampanyası Başlattı

Anadolu Partisi " Ben Muğlayım, Menteşe Değil" İmza Kampanyası Başlattı

Anadolu Partisi Muğla 1. sıra milletvekili adayı Eniz Tunca, Büyükşehir yasasıyla Muğla’nın merkez ilçesinin isminin Menteşe olarak değiştirilmesine tepki gösterip imza kampanyası başlattı.

04.06.2015 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Partisi Muğla 1. sıra milletvekili adayı Eniz Tunca, Büyükşehir yasasıyla Muğla'nın merkez ilçesinin isminin Menteşe olarak değiştirilmesine tepki gösterip imza kampanyası başlattı.

Eniz Tunca, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: "Anadolu Partisi Muğla örgütü olarak seçim çalışmalarımızı tüm bölgelerde aralıksız sürdürüyoruz.Ülke profilimizle ilgili umutsuzluğumuz o aydın insanları tanıdıkça yerini umuda bırakıyor. Bu düzenle derdi olan, çıkış yolu arayan insanlarımızın ne kadar çok olduğunu gördükçe içimiz aydınlanıyor. Bu ziyaretlerimizden birinde Fethiye'nin Nif Köyüne gittik. Orada bizim gibi düşünen dostlarla, büyüklerimizle tanıştık.Tarihte Koca Nif olarak adlandırılmış olan Köyün adı 1938 de Nif yapılmış.1960 ihtilalinde de Köyde ki Komutan Nif Adının Rumca olması nedeniyle değiştirilmesini istemiş ve köyün adı Arpacık olarak değiştirilmiş. Saygıdeğer öğretmenimiz Ramazan Öncü'nün kişisel ve azimli çabalarıyla da 2 Haziran 2014 tarihinden itibaren de yeniden Nif adını almışlar. Öncesinde aynı nedenlerle Pisi köyümüzü Yeşilyurt, Dirgeme Köyümüzü Akkaya yapan bu zihniyet,Büyük Şehir Yasasıyla goca Muğlamıza da aynı şeyi yapmış Muğla adımızı Menteşe olarak değiştirmiştir. Bu kimliksizleştirmeye, bu geçmişimizle bağlarımızı koparmamıza karşı çıkıyorum ve Muğla Merkezde ki seçim çalışmalarımı Ramazan Öncü Ağabeyimin açmış olduğu yoldan giderek 'Ben Muğlayım, Menteşe değil' imza kampanyası ile başlatıyorum . Tüm Goca Molalıları kampanyamızı desteklemeye çağırıyorum" - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anadolu Partisi ' Ben Muğlayım, Menteşe Değil' İmza Kampanyası Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement