Anadolu Partisi Genel Başkanı Tarhan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Anadolu Partisi Genel Başkanı Tarhan Açıklaması

Anadolu Partisi Genel Başkanı Tarhan Açıklaması

"Alternatif olamayan bir muhalefet yapısı var. Artık yeni şeyler söylemek gerektiğini düşünüyoruz"

19.01.2015 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, "Alternatif olamayan bir muhalefet yapısı var. Artık yeni şeyler söylemek gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Yargıçlar ve Savcılar Birliğini (YARSAV) ziyaretinde konuşan Tarhan, vakfın yargı bağımsızlığına katkı yaptığını söyledi.

Tarhan, partilerinin siyasetin tıkanması nedeniyle kurulduğunu belirterek  "Belki bir çıkış yolu bulunabilir, belki yeni bir seçenek sunularak halka. Ağır baskılar var. Alternatif olamayan bir muhalefet yapısı var. Artık yeni şeyler söylemek gerektiğini düşünüyoruz. Çağdaş, uygar, hukukun üstünlüğüne inanan bir devlet modeli oluşturulmasında bizim de mücadeleye bir katkımız olsun istiyoruz" diye konuştu.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararnamesini değerlendiren YARSAV Başkanı Murat Arslan ise "Yaklaşık 3 ayda 13 tane kararname çıkardı HSYK, bu bir rekor. Hiçbir ölçü, kriter, liyakat unsuru yok kararnamelerde, Yargıtay, Danıştay üyeliği seçiminde... Asıl ana kararname yaz kararnamesi, kışın bir tane kararname, o da mazeret kararnamesi olarak çıkıyor. Geçen hafta çıkan 888 kişilik kararnameye baktığımızda bunun diyelim ki 50-100 tane mazeretse diğerleri intikam amaçlı çıkartılan kararname" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Partisi Genel Başkanı Tarhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement