Anadolu Üniversitesi İÇEM Öğrencileri BKG'nin Konuğu Oldu - Son Dakika
Güncel

Anadolu Üniversitesi İÇEM Öğrencileri BKG'nin Konuğu Oldu

BKG, hayata geçirdiği 'Çocuklar ve Gençler İçin Kültür Bilinci' projesi kapsamında 11 Aralık 2014 günü, Eskişehir'den gelen misafirlerini ağırladı.

15.12.2014 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Üniversitesi İşitme Engelli Çocuklar Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (İÇEM) öğrencileri tarih ve kültür dolu bir gezi ile tarihi yarımadanın keyfini çıkarttılar.

Kültürel mirasın korunması ve yaşatılması amacıyla çeşitli projeler hayata geçiren ve 'Çocuklar ve Gençler İçin Kültür Bilinci' projesi ile müzeleri gezme imkanı sınırlı çocuklar için müze ziyaretleri düzenleyen BKG, projenin yeni ayağında Anadolu Üniversitesi İÇEM'de eğitim gören işitme engelli öğrencileri ağırladı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın engelli ulaşılabilirliğine yönelik müze yenileme çalışmalarına, yaptığı kültür projeleri ile destek olmaya çalışan BKG, beş yıldır sürdürdüğü 'Çocuklar ve Gençler İçin Kültür Bilinci' projesinde bu sefer engelli öğrencilere müze deneyimi yaşattı.

Eskişehir'den öğretmenleri eşliğinde İstanbul'a gelen öğrenciler, Topkapı Sarayı Müzesi'ni işaret dili bilen turist rehberi ve pedagoglar eşliğinde gezerken, Topkapı Sarayı Müzesi'nin tarihi başta olmak üzere, Osmanlı İmparatorluğu ve yeniçağ ile ilgili birçok bilgi edindiler.

UNESCO'nun yeni mirası Ebru çocuklarla buluştu

Sultanahmet Meydanı ve Topkapı Sarayı'nda bol bol fotoğraf çektiren öğrenciler, müze gezisi sonrası geleneksel ebru sanatı ile ilgili atölye çalışmasına katıldılar. Geleneksel el sanatlarımızı destekleyen ve düzenlediği atölye çalışmaları ile yerli ve yabancı ziyaretçilere kültürel zenginliğimizi tanıtan BKG, Kasım 2014'te UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmeye hak kazanan Ebru'yu bu kez öğrencilerle buluşturdu. Ebru Sanatçısı Eda Özbekkangay eşliğinde ebru sanatının inceliklerini öğrenen öğrenciler, tarih ve kültür dolu bir İstanbul yolculuğunun ardından Eskişehir'e döndüler.

Tarihi değerleri gelecek nesillere aktarma vizyonu ile çalışmalarını sürdüren BKG, 'Çocuklar ve Gençler için Kültür Bilinci' projesi ile Türkiye'nin dört bir yanındaki çocuklarla bir araya gelmeye ve tarih tutkusunu gelecek nesillere aşılamaya, müzelerimize olan ilgiyi arttırmaya devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anadolu Üniversitesi İÇEM Öğrencileri BKG'nin Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement