Anadolu Üniversitesi "Milli Mücadele'de Emirdağ Belgeseli" Çekimlerine Başladı - Son Dakika
Yerel

Anadolu Üniversitesi "Milli Mücadele'de Emirdağ Belgeseli" Çekimlerine Başladı

Anadolu Üniversitesi "Milli Mücadele\'de Emirdağ Belgeseli" Çekimlerine Başladı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) TV Yapım Merkezi tarafından hazırlanan ’’Milli Mücadele’de Emirdağ” isimli belgeselin çekimlerine başlandığı belirtildi.

30.06.2016 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) TV Yapım Merkezi tarafından hazırlanan "Milli Mücadele'de Emirdağ" isimli belgeselin çekimlerine başlandığı belirtildi.

Eskişehir-Emirdağ Kültür ve Sanat Derneğinin (ESAB) organizatörlüğünde gerçekleştirilen belgeselin çekimlerine Emirdağ'da başlandığı kaydedildi. Milli mücadele yıllarında verdiği şanlı direniş ile tarihe geçen Emirdağ halkının, Türk İstiklal Savaşına sağladığı katkı ve desteğin, belgesel olarak çekilmeye başlanması ile bu kahramanlıkları bütün herkesin göreceği ifade edildi. Koordinatörlüğünü Eskişehir AÜ Öğretim Görevlisi Engin Kılıçatan, yönetmenliğini Gökhan Evecen'in yaptığı belgeselin yapımcılığını ise AÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Kutlu'nun yaptığı ifade edildi.

Metin yazarlığını ESAB Başkanı Ahmet Urfalı'nın üstlendiği belgesele

Anadolu Üniversitesi (AÜ), Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Afyon Kocatepe Üniversitelerindeki (AKÜ) Öğretim Görevlilerinin de bilgi ve görüşleriyle destek verdikleri aktarıldı. Belgeselde, ayrıca ilçede yaşayan vatandaşların büyüklerinden duydukları, bilgilerinde kullanılacağı öğrenildi.

Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) Başkanı Ahmet Urfalı konu ile ilgili yaptığı açıklamada ise "Aziz vatanımızı, canları ve malları pahasına kurtararak bizlere emanet eden atalarımıza karşı minnet ve şükran duygularımızı, bu çalışmamızla bir nebze de olsa ifa edebilirsek kendimizi mutlu sayacağız. Bu konuda bizlere katkı ve destek veren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Önümüzdeki günlerde de Eskişehir'de, Eskişehir ilgili tarihi belgesel çekimlere başlanacaktır" ifadelerine yer verdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anadolu Üniversitesi 'Milli Mücadele'de Emirdağ Belgeseli' Çekimlerine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement