Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Burhan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Burhan Açıklaması

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) uydu lisans ücretleri ve TÜRKSAT aylık uydu fiyatlarının yüksekliğinin kendilerine yaşama şansı tanımadığını savundu.

10.05.2016 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) uydu lisans ücretleri ve TÜRKSAT aylık uydu fiyatlarının yüksekliğinin kendilerine yaşama şansı tanımadığını savundu.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Burhan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de yayın yapan yerel ve bölgesel televizyonların son birkaç yıldan bu yana ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek, RTÜK uydu lisans ücretleri ve TÜRKSAT aylık uydu fiyatlarının yüksekliğinin kendilerine yaşama şansı tanımadığı düşüncesini dile getirdi.

RTÜK nezdinde lisans bedelleri, TÜRKSAT nezdinde ise aylık uydu ücretlerinin düşürülmesini talep etme düşüncesinde olduklarını kaydeden Burhan, bu konuda birçok görüşme gerçekleştirdiklerini ve haklı bulunduklarını ancak RTÜK ve TÜRKSAT'ın bir adım atmadığını ileri sürdü.

Anadolu kanallarının kapanma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu ifade eden Burhan, RTÜK'ten alınacak Uydu Yayını Lisansı ücretinin, birçok kanalın ödeyemeyeceği kadar yüksek olduğunu ve Avrupa'da bu ücretlerin sembolik miktarlarda alındığını belirtti.

TÜRKSAT'ın son yıllarda uydu fiyatlarını artırması ve bu fiyatları dolara endekslemesinin, uyduya çıkmak isteyen kanalları ürküttüğünü kaydeden Burhan, açıklamasında şu görüşleri aktardı:

"Uyduda bulunan kanalları ise iflasın eşiğine getirmiştir. Öte yandan ülkemizde RTÜK'ten lisans almadan TÜRKSAT uydusundan kaçak yayın yapan yüzlerce kanal ise kontrolsüz yayın yapmakta, haksız rekabet oluşturmaktadır. Artık birçok Anadolu kanalı uydu borçlarını TÜRKSAT'a ödeyememekte, cezalı duruma düşmektedir. Bunun böyle devam etmesi halinde birkaç ay içerisinde kapımıza kilit vurmamız kaçınılmazdır. Bakanlığımızın konuya el atmasını ve sorunumuza çözüm bulmasını talep etmekteyiz. Kıt kanaat bütçelerle ayakta durmaya çalışan Anadolu medyasının sorunlarının çözülmesi, taleplerinin gözden geçirilerek yeni düzenlemeler yapılması için yetkili kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Burhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement