Anadolu Yayıncılar Derneği Ysk ve RTÜK'ü Masaya Yatırıyor - Son Dakika
Güncel

Anadolu Yayıncılar Derneği Ysk ve RTÜK'ü Masaya Yatırıyor

Anadolu Yayıncılar Derneği Yeni Medya Düzeni konulu bir çalıştay düzenleyecek.

08.03.2016 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Yayıncılar Derneği Yeni Medya Düzeni konulu bir çalıştay düzenleyecek.

Ankara Ticaret Odası'nda 10 Mart Perşembe günü düzenlenecek olan çatıştay da; YSK ve RTÜK kanunundan kaynaklanan cezaları ele alacak. Çalıştay ile ilgili bilgi veren Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Yeni bir medya kanunu ihtiyaç duyduklarını belirterek "1 Kasım seçimleri öncesinde özel radyo ve televizyon kanallarının çok sayıda ceza alması nedeniyle yayıncılık yapılamaz hale gelmişti. Bu cezaların nedenleri ve çözüm yolları bu çalıştayda ele alınacak" dedi.

Çalıştayda gündem gelecek en önemli konulardan biriside kamu spotlarının ücretli yayınlanması konusu olduğunu kaydeden Sinan Burhan, "Anadolu televizyonlarının daha da güçlenmesi için tıpkı gazetelerde olduğu gibi devletten ilan almaları gerekir. Gazetelere devlet nasıl destek veriyorsa televizyonlara da destek verilmelidir. Devletten destek almayan televizyonlar birde RTÜK'e katkı payı ödüyorlar. Türksat'a ödeme yapıyorlar. Bu konularda da düzenleme gerekir" ifadesini kullandı.

Konunun tüm taraflarını bir araya getirdiklerini belirten Burhan ayrıca programa 320 medya mensubunun katılacağını belirtti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anadolu Yayıncılar Derneği Ysk ve RTÜK'ü Masaya Yatırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement