Anamaslı Yörükleri Keşkek Gününde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Anamaslı Yörükleri Keşkek Gününde Buluştu

Anamaslı Yörükleri Keşkek Gününde Buluştu

Manisa’nın Selendi ilçesi Kurşunlu Mahallesindeki Anamaslı Yörüklerinin düzenlediği 1. Keşkek Günününe katılım yoğun oldu.

16.05.2016 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Selendi ilçesi Kurşunlu Mahallesindeki Anamaslı Yörüklerinin düzenlediği 1. Keşkek Günününe katılım yoğun oldu.

Mahalle yakınlarındaki açık alandaki mesire yerinde yapılan Keşkek Gününe İlçe Kaymakamı Hakan Güner, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Akpınar, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Aslan, Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Sağdıç, Selendi Şoförler ve otomobilciler odası başkanı Şükrü Filik, Manisa Selendililer Derneği Başkanı Özgür Ercan, Hastane Müdürü Osman Tutar, Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız ve ilçe mahalle muhtarları katıldı.

Havanın güzel olmasıyla şenlik havasında gerçekleşen Keşkek Gününe katılanlar bol bol keşke yiyerek yöresel oyunları oynadı. Gün dolayısıyla konuşan Kurşunlu Mahalle muhtarı Hikmet Topcan Keşkek gününe dikkat çekerek, amaçlarının hemşehrileri ile yılda bir kez de olsa bir araya gelip kaynaşmak, birlik beraberliği sağlamak olduğunu dile getirerek, Yörük halkının yoğun ilgi gösterdiği keşkek günün bundan sonra her yıl mayıs ayında yapacaklarını söyledi.

Değişik yarışmaların yapılıp yöresel oyunların oynandığı Keşkek Gününde misafirlere keşkek, etli nohut, bulgur pilavı, helva ve ayran ikramında bulunuldu. Keşkek gününe katılan ilçe Kaymakamı Hakan Güner de yaptığı konuşmasında, Yörüklerin yüzlerce yıldır özünden ve benliğinden kopmadan geleneklerini, milli manevi değerlerini yaşattıklarını belirterek, "Düzenlenen bu etkinliğin birlik ve beraberlik duygusu içerisinde Yörük kültürünün gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Düzenlenen bu tür etkinliklerin kardeşlerimize, ülkemize, ilçemize bolluk bereket getirmesini temenni ediyorum." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anamaslı Yörükleri Keşkek Gününde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement