Anamur'a Şehit Ateşi Düştü (2) - Son Dakika
Güncel

Anamur'a Şehit Ateşi Düştü (2)

Anamur\'a Şehit Ateşi Düştü (2)

"ağlayana HAKKIMI HELAL ETMEM"Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Halis Uysal'ın Mersin'in Anamur İlçesi'ne bağlı Emirşah Mahallesi'ndeki baba ocağına Türk bayrakları asılıp evin önünde taziye çadırı kuruldu.

12.04.2016 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"ağlayana HAKKIMI HELAL ETMEM"

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Halis Uysal'ın Mersin'in Anamur İlçesi'ne bağlı Emirşah Mahallesi'ndeki baba ocağına Türk bayrakları asılıp evin önünde taziye çadırı kuruldu. Kaymakam Cengiz Cantürk, Garnizon Komutanı Hava Yarbay Fatih Soysal, Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Türe, Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Serdar Cangökçe, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş taziye çadırına gelerek acılı aileye başsağlığı dileğinde bulundu.

Baba Muzaffer Uysal, acı haberle gelini Fatma Uysal'ı evinden alarak taziye çadırına getirdi. Metanetli olmaya çalışan acılı baba Muzaffer Uysal, "Tüm akrabalarıma sesleniyorum. Ağlayıp o hainleri sevindirmeyeceğiz. Ağlayana hakkımım helal etmem. 53 yaşındayım. Sayın Cumhurbaşkanıma sesleniyorum, o hainlerle mücadele etmek için ilk olarak beni buradan askere alsınlar" dedi.

Şehidin annesi Fatma Uysal ile adı verilen dedesi 75 yaşındaki Halis Uysal sinir krizleri geçirerek gözyaşlarına boğuldular. Dede Uysal'a sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

"ŞEHİT OLMADAN 10 DAKİKA ÖNCE KONUŞTUK"

Güçlükle ayakta duran Fatma Uysal ise ağustos ayında düzenlenecek düğün töreniyle evlilik hayali kurarken şehit olan nişanlısı için herkesten dua istedi. Uysal, "Halisim için çok dua edin" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Nişanlısıyla olaydan önce telefonla görüştüğünü belirten Fatma Uysal, "Dün akşam olaydan 10 dakika önce telefonda görüştük. Bana 'Aşkım ben de nöbete çıkacağım, sen de artık git yat' dedi. Bu konuşmamız, son konuşmamız oldu" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anamur'a Şehit Ateşi Düştü (2) - Son Dakika


Advertisement