Anamur'da "Bal Ormanı" Açıldı - Son Dakika
Güncel

Anamur'da "Bal Ormanı" Açıldı

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, odun dışı üretim çalışmaları kapsamında Anamur ilçesinde 3. Bal Ormanını hizmete açtı.

20.11.2014 16:13  Güncelleme: 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, Kızılaliler Mahallesi'ndeki Şehit Piyade Teğmen Ahmet Tor Bal Ormanı'nın açılışında yaptığı konuşmada, il genelinde 27 bal ormanı kurduklarını belirtti.

Hedeflerinin insanlara daha kaliteli organik bal üretim sahaları oluşturmak olduğunu ifade eden Çelik, "Bal ormanımıza ismini verdiğimiz şehidimizi de hayırla yad ediyoruz. Buraya yalancı akasya, harnup, badem, biberiye, kekik ve iğde türlerinin dikimini yaptık. Bu yatırımlarımızın ülke ekonomimize yaklaşık 1,5 milyon lira katkı sağlamasını bekliyoruz" diye konuştu.

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çalıkoğlu da arıcılığın bölgenin önemli geçim kaynaklarından birisi olduğunu kaydetti.Arının sadece balından faydalanılmadığını ifade eden Çalıkoğlu, balın yanı sıra polen, bal mumu, propolis, arı zehiri gibi birçok ürünün bulunduğunu, vatandaşlara bunların çok iyi anlatılması gerektiğini belirtti.

53 hektar arazide oluşturulan 3 bin kovan kapasiteli Şehit Piyade Teğmen Ahmet Tor Bal Ormanı'nda 7 kovan parseli, 5 su havuzu ve bir çeşme bulunuyor. 3 bin 600 fidan dikilen bal ormanında yıllık 900 bin ton bal üretimi hedefleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anamur'da 'Bal Ormanı' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement