Anayasa Komisyonu'nda Yine Kavga Çıktı! Yumruklar, Tekmeler Havada Uçuştu - Son Dakika
Güncel

Anayasa Komisyonu'nda Yine Kavga Çıktı! Yumruklar, Tekmeler Havada Uçuştu

Dokunulmazlıkların kaldırılması teklifini görüşmek üzere toplanan TBMM Anayasa Komisyonu'nda yine kavga çıktı. AK Partili üyeler ile HDP'li üyeler birbirine girdi.

02.05.2016 17:41  Güncelleme: 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Anayasa Komisyonu, hakkında dosya olan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere toplandı.

KAVGAYI GÖRÜŞÜRKEN YİNE KAVGA ETTİLER

Teklifin geneli üzerinde söz alan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, komisyonun geçen haftaki görüşmeleri sırasında yaşananları kınadığını belirterek, komisyonların herhangi bir konunun enine boyuna tartışıldığı yerler olduğunu söyledi.

Bozdağ, "Milletvekillerimize yakışmayan bir uslup, tartışma, itişme, kakışma yaşandı. Hem de orada bazı milletvekili danışmanları bu şiddetin içinde yer aldı" diye konuştu.

HDP'Lİ VEKİL BAKAN BOZDAĞ'A CEVAP VERDİ

Bozdağ'ın sözlerine HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan "Hayır yer almadı" karşılığını verdi. HDP'li bazı milletvekilleri de Bozdağ'a tepki gösterdi.

AK PARTİLİ VEKİL, HDP'Lİ KADIN VEKİLLE TARTIŞTI

Bu sırada, toplantıda cep telefonuyla görüntü kaydı yapan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ile tartıştı. Başaran, "Bana, (vururum) diyor" diye bağırdı. Bu sırada bazı HDP milletvekilleri ayakta çekim yapan Başaran'ın yanına geldi.

HDP'LİLER MASANIN ÜZERİNDEN ATLADI

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ile bazı AK Parti milletvekilleri de Paylan'a tepki gösterdi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, masanın üzerinden atlayarak kavganın olduğu bölüme geçti. Bu sırada başlayan itiş kakış, kısa sürede büyüdü.

TEKME VE YUMRUKLAR KONUŞTU

AK Parti ile HDP milletvekilleri, birbirlerine yumruk ve tekmeyle vurdu.

KAŞILARI PATLADI, YÜZÜNDEN KAN AKTI

Yaşanan arbedede bazı milletvekillerinin kaşının patladığı, yüzünden kan geldiği görüldü.

SALON KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Kavga sırasında masaların üzerindeki su şişeleri ve dosyaların atılması sonucu salon bir süreliğine kullanılamaz hale geldi.

ÇEKİM YAPAN GAZETECİLER SALONDAN ÇIKARILDI

Bazı milletvekilleri, cep telefonuyla "çekim yaptıkları" gerekçesiyle gazetecileri salondan dışarı çıkardı.

BAŞKAN ARA VERDİ AMA VEKİLLER ÇIKMADI

Komisyon Başkanı Mustafa Şentop, kavga nedeniyle birleşime ara verdi. Ancak aranın ardından salon boşalmadı. AK Parti milletvekilleri, Bakan Bozdağ'ın etrafını çevreleyerek korumaya aldı. HDP, CHP ve MHP'li üyelerin çıkmasının ardından, AK Parti milletvekilleri bir süre salonda kaldıktan sonra topluca ayrıldı.

HDP'LİLER KAVGA SONRASI TOPLANTI YAPTI

Kavganın ardından AK Parti milletvekilleri Genel Kurula geçerken, HDP milletvekilleri ise grup toplantı salonunda toplandı. HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, durum değerlendirmesi yapacaklarını belirtti.

KOMİSYONA DEVAM KARARI

TBMM İdare Amiri ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise "Toplantıya katılacak mısınız?" sorusuna, "katılacağız tabi" karşılığını verdi.

GEÇEN HAFTA DA KAVGA ÇIKMIŞTI

Geçen hafta parlamentoda fezlekeleri bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını içeren anayasa değişiklik teklifi görüşmesinde yumruklu kavga çıkmış, toplantı ileri bir tarihe ertelenmişti.

BAŞBAKAN "EŞKIYALAR GİREMEYECEK" DEMİŞTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kavgayla ilgili olarak, HDP'li danışmanları kastederek, "O salonlara kiralık eşkıyalar giremeyecek. O kiralık provakatörler için yargı süreci başlayacak. Meclis'in kapısının önünden geçemeyecekler" demişti.

Anayasa Komisyonu\'nda Yine Kavga Çıktı! Yumruklar, Tekmeler Havada Uçuştu

Son Dakika Güncel Anayasa Komisyonu'nda Yine Kavga Çıktı! Yumruklar, Tekmeler Havada Uçuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • ağrılı: ben kürdüm hedepeliler hapse atılsa ailece piknik yaparız çoculara söz verdim 21 17 Yanıtla
  • Tc. Ercisli: Vurun vurun nasil olsa bu ulkeye faydaniz yok. Hak etmeden bu ulkenin parasini yiyorsunuz. 19 14 Yanıtla
  • gsgs: CHPve hdpli tterörist ler bu ülkeyi geriletendir ddış ülkelerin haçlılarin taşeronlari 5 19 Yanıtla
  • sercan: akp eşittir terörist parti 13 10 Yanıtla
  • Xlarc: Akp millet vekilleri çok diye biatmi edeceğini sandiniz hdpyi kabusunuz olacağız 11 3 Yanıtla
  • sebahattin şentürk: akp korkacak sandılar korku sardı hepsını hodri meydan dedı başbakan ne oldu kaçacak delık aradılar chp pkk son çırpınışları 9 5 Yanıtla
  • yuusuf bolu 14: hdp yeleyiz biz partimiz olumu gozebalan insanlariz 13 1 Yanıtla
  • Cem: Birakin artik bu kandirmacalari kürtleri istemiyoruz deyin delikanli ca 7 4 Yanıtla
  • serhat: işte akp mileti boyle bır bırine düşürür soğudum bu ulkede 5 5 Yanıtla
  • TAYYAR: HDPKK LI GARO PAYLAN VE EKIBI YINE SAHNEDE BUNLAR MECLISI KARISTIRMAK ICIN MECLISE GIRMIS KISILER 7 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Erzincan'da FETÖ operasyonunda 2 firari hükümlü yakalandı
    13:58 Erzincan'da FETÖ operasyonunda 2 firari hükümlü yakalandı

    Erzincan'da yapılan operasyonda, örgüt faaliyetlerinin deşifresi ile aranan 2 FETÖ mensubu yakalandı. H.T. ve M.G. isimli hükümlüler, cezaevine teslim edildi.

  • 100 Yaşındaki Hüseyin Aydoğan, 72 Yıldır Günlük Tutuyor
    13:57 100 Yaşındaki Hüseyin Aydoğan, 72 Yıldır Günlük Tutuyor

    Ordu'da yaşayan 4 çocuk babası ve 29 torun sahibi 100 yaşındaki Hüseyin Aydoğan, 72 yıldır her gün aksatmadan günlük tutuyor. Aydoğan, günlük yazarak geçmiş anılarını hatırladığını ve bunun kendisine büyük fayda sağladığını belirtti.

  • Sinop'ta Kaza: 1'i Çocuk 3 Kişi Yaralandı
    13:57 Sinop'ta Kaza: 1'i Çocuk 3 Kişi Yaralandı

    Sinop'un Boyabat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki hafif ticari araç çarpıştı. Kazada, sürücülerden biri ile birlikte araçta bulunan bir çocuk dahil olmak üzere toplamda 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

  • Ferit Şenyaşar, Adalet Bakanlığı önünde adalet mücadelesi verdi
    13:56 Ferit Şenyaşar, Adalet Bakanlığı önünde adalet mücadelesi verdi

    DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, 2018 yılında ailesine yönelik saldırıya ilişkin annesi Emine Şenyaşar ile Adalet Bakanlığı önünde "adalet mücadelesi" verdiklerini belirterek, barolardan eylemlerine destek vermesini istedi. Şenyaşar, Meclis'te annesi Emine Şenyaşar ile düzenlediği basın toplantısında, 2018 yılında ailesinden üç kişinin Suruç Devlet Hastanesi'nde öldürüldüğünü söyledi. Annesi ile birlikte Adalet Bakanlığının önünde 6 gündür eylem yaptıklarını belirten Şenyaşar, annesinin talebinin olayın aydınlatılması ve tutuklu bulunan oğlunun serbest bırakılması olduğunu kaydetti. Türkiye'de her alanda derin krizlerin yaşandığını ve bunun temelinde adaletsizliğin yattığını savunan Şenyaşar, "Bir yerde haksızlık, hukuksuzluk varsa savunma sessiz kalmamalı. Buradan Türkiye Barolar Birliği başta olmak üzere bütün barolara çağrımızı yapıyoruz. Adalet Bakanlığının önünde yapılan bu insanlık mücadelesine sahip çıkalım, sessiz kalmayalım. Bu insanlık suçuna ortak olmayalım." dedi. Şenyaşar, eski Şanlıurfa Valisi'nden mahkemeye gelerek tanık olarak gördüklerini anlatmasını da istedi.

  • Samsun'da Yabancı Uyruklu Kişi 100 Bin Liralık Eşya Çaldı
    13:55 Samsun'da Yabancı Uyruklu Kişi 100 Bin Liralık Eşya Çaldı

    Samsun'un İlkadım ilçesinde bir Irak uyruklu kişi, kapısını kırdığı evden 3 gün boyunca 100 bin liralık eşya çaldı. Çaldığı eşyaları valizlerle taşıyan şüpheli, polis tarafından yakalanarak tutuklandı.

  • Samsun'da polis tarafından düzenlenen narkotik uygulamasında 16 kişi yakalandı
    13:53 Samsun'da polis tarafından düzenlenen narkotik uygulamasında 16 kişi yakalandı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen narkotik uygulamasında, 274 adet sentetik ecza, 41 gram metamfetamin, 1 ruhsatsız tabanca, 13,6 gram esrar, 6,26 gram skunk, 4 adet uyuşturucu madde kullanım aparatı, 3 adet hassas terazi ve 5 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Uyuşturucu suçundan hapis cezası bulunan 1 kişi ile birlikte toplamda 16 kişi yakalandı.

  • Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kocaispir: Adanalı Artık Hizmet Bekliyor
    13:53 Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kocaispir: Adanalı Artık Hizmet Bekliyor

    Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Adana'da esnaf ziyaretleri sırasında Adanalıların belediyeden hizmet beklediğini belirtti. Kocaispir, 1 Nisan'da göreve gelmeleri durumunda Adana'nın sorunlarını çözeceklerini ifade etti.

  • İzmit Belediyesi Ramazan'da Mahallenizdeyiz etkinlikleri Ayazma Mahallesinde devam ediyor
    13:53 İzmit Belediyesi Ramazan'da Mahallenizdeyiz etkinlikleri Ayazma Mahallesinde devam ediyor

    İzmit Belediyesi, Ramazan ayının coşkusunu ve birlikteliğini kentin dört bir yanına taşımak için düzenlediği Ramazan'da Mahallenizdeyiz etkinlikleri Ayazma Mahallesinde devam ediyor. Program kapsamında meddah gösterileri, illüzyon gösterileri, bilgi yarışmaları, Karagöz ile Hacivat, Nasrettin Hoca ile Ramazan hikayeleri ve orta oyunu gibi geleneksel Türk tiyatrosunun en sevilen örnekleri vatandaşlarla buluşuyor. Ayrıca çocuklara patlamış mısır, pamuk şeker ve Osmanlı macunu ikramı da yapılıyor. Minikler dans etkinliklerine yoğun ilgi göstererek doyasıya eğleniyor.

  • Erenler'de Ramazan Ayında Çocuklara Oyun Aktiviteleri
    13:51 Erenler'de Ramazan Ayında Çocuklara Oyun Aktiviteleri

    Sakarya'nın Erenler ilçesinde ramazan ayı boyunca çocuklara yönelik çeşitli oyun aktiviteleri düzenleniyor. Belediye tarafından iftar sonrası oyun grupları hazırlanan çocuklar, aileleriyle birlikte eğlenceli vakit geçiriyor. Erenler Belediye Başkanı Rahmi Şengül, çocukların geleceği için çalışmaların artırılacağını belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 2016'dan bu yana 128 bin yaşlımıza hizmet sunduk
    13:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 2016'dan bu yana 128 bin yaşlımıza hizmet sunduk

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "2016 yılında başlattığımız Yaşlı Destek Programı ile yaklaşık 88 bin hanede 128 bin yaşlımızın sosyal bakımlarını gerçekleştirdik.


Advertisement