Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan, Azeri Mevkidaşı Abdullayev ile Görüştü - Son Dakika
Dünya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan, Azeri Mevkidaşı Abdullayev ile Görüştü

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Azerbaycanlı mevkidaşı Ferhat Abdullayev ile görüştü.

26.05.2016 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Azerbaycanlı mevkidaşı Ferhat Abdullayev ile görüştü.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de çeşitli görüşmeler yaptı. Arslan, Azerbaycanlı mevkidaşı Ferhat Abdullayev ile bir araya geldi.

Azerbaycan ve Türkiye'nin derin tarihi bağlara sahip iki ülke olduğunu belirten Arslan, şöyle konuştu: "Bu iki mahkemenin paylaşacağı çok şey var. Türkiye Anayasa Mahkemesi, Azerbaycan Anayasa Mahkemesine göre daha tecrübeli, daha eski bir mahkeme. 2012'den bu yana 62 bin civarında bireysel başvuru almışız ve bunun 22 bin 900'ü halen derdest durumda, şu an mahkemenin önünde. Bu tabi Anayasa Mahkemesi çapında çok yüksek bir rakam, yüksek bir başvuru sayısı. Bununla etkili bir şekilde başa çıkmanın yolunu arıyoruz. Karara bağladığımız başvuru sayısını dikkate aldığınızda da bunda epeyce başarılı olduğumuzu ifade edebiliriz. Bu ve benzeri meseleleri birlikte değerlendireceğiz ve bilgi birikimimizi, tecrübemizi karşılıklı olarak paylaşacağız. Bu güzel ilişkinin bundan sonra da devam edeceğine yürekten inanıyorum."

Azerbaycan Anayasa Mahkemesi Başkanı Ferhat Abdullayev ise iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştiğini vurgulayarak "Türkiye Anayasa Mahkemesi 54 yıl önce kuruldu ve biz bunun ilk Anayasa Mahkemesi modeli gibi görüyoruz" dedi.

ARSLAN, ALİYEV İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan başkanlığındaki heyet, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Aliyev, ikili ilişkilerin tüm alanlarda yüksek düzeyde olduğunu kaydederek Azerbaycan ile Türkiye'nin müttefik, dost ve kardeş ülkeler olduğunu vurguladı. Görüşmede, Azerbaycan ile Türkiye arasında işbirliğinin tüm yönlerde olduğu gibi özellikle yargı-hukuk alanında da geliştiği belirtildi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın başkanlığındaki heyetin Azerbaycan ziyaretinin bu alandaki işbirliğinin ve iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesine büyük katkı sağlayacağı vurgulandı.

Zühtü Arslan, Bakü temasları kapsamında, Yüksek Mahkeme Başkanı Ramiz Rızayev ve Adalet Bakanı Fikret Memmedov ile görüşecek. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan, Azeri Mevkidaşı Abdullayev ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement