Son dakika Anayasa haberleri, Anayasa son dakika, son dakika Anayasa

Son Dakika Anayasa Haberleri

  • Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a ilişkin kararını yayımladı
    02:08 Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a ilişkin kararını yayımladı

    Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a eklenen geçici 1. maddenin birinci cümlesi ve üçüncü cümlesinin bir kısmının iptaline ilişkin kararın gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç ile 134 milletvekilinin açtığı iptal davası sonucunda verildi. İptal edilen madde, kamulaştırma kararları üzerine açılan davalarda idare aleyhine açılacak davalarda kamulaştırma bedelinin mahkeme veznesine depo edilmesini öngörüyordu.

  • Erdoğan, Putin'i tebrik etti ve Ukrayna'da müzakere masasına dönülmesi çağrısı yaptı
    22:10 Erdoğan, Putin'i tebrik etti ve Ukrayna'da müzakere masasına dönülmesi çağrısı yaptı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonda görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i seçimleri kazanmasından dolayı tebrik etti.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 9. Yargı Paketi çalışmaları devam ediyor
    22:04 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 9. Yargı Paketi çalışmaları devam ediyor

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi'ne ilişkin çalışmaların sürdüğünü ve seçim sonrası Meclis'e taslak çalışmayı sunacaklarını belirtti. Tunç, basının demokrasi ve hukuk devletinin güçlendirilmesinde önemli bir görevi olduğunu vurguladı. Ayrıca, Anayasa'da yapılan değişikliklerin yeknesaklığı bozduğunu ve yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 9. Yargı Paketi'mizin hazırlıkları devam ediyor
    20:57 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 9. Yargı Paketi'mizin hazırlıkları devam ediyor

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi'ne ilişkin çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, "9. Yargı Paketi'mizin hazırlıkları devam ediyor. Meclis'in takvimi nedeniyle o pakette yer alamayan birçok husus var. Özellikle Ceza Muhakemesi Kanunu'yla ilgili, cezasızlık algısıyla ilgili bazı yasal düzenleme ihtiyaçları var. Bununla ilgili taslak çalışmalarımızı milletvekillerimizin takdirine sunacağız. Meclis açıldığında, seçim sonrası Meclis'imizin takdirine taslak çalışmamızı sunacağız." dedi.

  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Cumhurbaşkanımızın tekrar adaylık yolu açılabilir
    18:10 BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Cumhurbaşkanımızın tekrar adaylık yolu açılabilir

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur İttifakı'nın bir parçası olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar adaylık yolu açılabileceğini söyledi. Destici, Anayasa değişikliği veya erken seçimle bu yolun açılabileceğini belirtti.

  • Rusya Federasyonu'nun İstanbul Başkonsolosu Türkiye ile İlişkilerin Gelişmesine Önem Veriyor
    16:26 Rusya Federasyonu'nun İstanbul Başkonsolosu Türkiye ile İlişkilerin Gelişmesine Önem Veriyor

    Rusya Federasyonu'nun İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, Türkiye ile ilişkilerin gelişmesine büyük önem verdiklerini belirtti. Buravov, Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin 10. yılı dolayısıyla basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Rusya ve ABD seçimleri ile Rusya-Batı ilişkileri ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında da konuştu.

  • KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?
    16:22 KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?

    Rusya'da 2000 yılından bu yana iktidarda olan Vladimir Putin, Sovyet lider Joseph Stalin'den beri Rusya'yı en uzun süre yöneten isim oldu.

  • Bakü'de Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi
    16:02 Bakü'de Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla 'Bir Destandır Çanakkale' programı düzenlendi. Büyükelçi Cahit Bağcı, Abşerov Valisi Abdin Ferzeliyev ve diğer katılımcılar, Abşeron Türk Şehitliği'ni ziyaret etti ve milli marşların okunduğu etkinlikte konuşmalar yapıldı.

  • Putin, Rusya Devlet Başkanlığı seçimlerini kazandı
    02:22 Putin, Rusya Devlet Başkanlığı seçimlerini kazandı

    Rusya'da yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde Vladimir Putin, oyların yaklaşık yüzde 88'ini alarak 5. kez Devlet Başkanı seçildi. Seçimlere katılım oranı yüzde 74,22 olarak açıklandı. Putin'in seçim zaferi, Kırım'ın ilhakının 10. yıl dönümüyle birlikte kutlanacak. Batılı ülkeler ise seçimleri adil ve özgür olmadığı gerekçesiyle eleştirdi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'Zam, zam, zam Recep Tayyip Erdoğan'
    17 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'Zam, zam, zam Recep Tayyip Erdoğan'

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana'da artan otobüs bileti fiyatlarına dikkat çekerek, Recep Tayyip Erdoğan'ı zamların sorumlusu olarak gösterdi. Özel ayrıca, memurlara verilen toplu sözleşme ikramiyesi konusunda da eleştirilerde bulundu ve gençlerin mülakat sistemiyle mağdur edildiğini belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Emeklilerin bu iktidardan hesap sorması gerekiyor
    17 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Emeklilerin bu iktidardan hesap sorması gerekiyor

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Zeydan Karalar'ın proje tanıtım toplantısında konuştu. Özel, emeklilerin yaşadığı sıkıntılara ve maaşlarının yetersizliğine değinerek, iktidardan hesap sormaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, mülakatın kaldırılması gerektiğini ve Filistin'e destek çağrısında bulundu.

  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Cumhur İttifakı, 30 büyükşehirde tam bir ittifak halinde
    17 Mar BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Cumhur İttifakı, 30 büyükşehirde tam bir ittifak halinde

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Alpu ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın 30 büyükşehirde tam bir ittifak olduğunu belirtti. Destici, terörle arasına mesafe koyan ve terörün uzantılarıyla işbirliği yapmayan partilere ve adaylara seçimin hayırlı olmasını diledi. Ayrıca, emeklilerin, çiftçilerin, esnafın ve kadınların haklı taleplerinin takipçisi olduklarını vurguladı.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Rum Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret etti
    17 Mar Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Rum Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Rum Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret ederek, Mersin'in çeşitliliğine vurgu yaptı ve belediye başkanlığının ideolojik bağnazlığı ve dinsel taassubu kabul etmediğini belirtti.

  • Çankırı Devlet Hastanesinde Uzman Doktorun Darp Edilmesi Kınandı
    17 Mar Çankırı Devlet Hastanesinde Uzman Doktorun Darp Edilmesi Kınandı

    Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, Çankırı Devlet Hastanesinde uzman doktorun darp edilmesini kınadı. Olay, dün gece saatlerinde meydana geldi. Hasta yakınları nöbetçi hekimler ve sağlık çalışanları ile tartıştıktan sonra nöbetçi Uzm. Dr. U.O.'nun kafasının arkasına yumruk atarak darp etti. İl Sağlık Müdürü, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek, olayın faili ve failleri hakkında hukuki sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

  • Haftanın tarihine bakış
    17 Mar Haftanın tarihine bakış

    Çanakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen deniz zaferi, Türk milletinin geleceği için bir dönüm noktası oldu, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini de kanıtladı.

  • Ayvalık Belediye Başkanı AKP Adayı'nı Hedef Aldı
    17 Mar Ayvalık Belediye Başkanı AKP Adayı'nı Hedef Aldı

    Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, 2024-2029 Proje Tanıtım Toplantısı'nda kentsel dönüşüme ilişkin, AKP Adayı'nı hedef aldı. Ergin, Ayvalık'ı şehir dışına çıkaracaklarını ve buraları devlete kalacağını söyleyerek yerinde dönüşümü savundu.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Yüzyılı'nda Yeni Bir Anayasa İstiyor
    16 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Yüzyılı'nda Yeni Bir Anayasa İstiyor

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'yi daha demokratik ve katılımcı bir anayasa ile yönetmek istediklerini belirtti. Darbecilerin yaptığı anayasa ile yürüyemeyeceklerini vurgulayan Tunç, TBMM'de uzlaşma sağlanması ve yeni bir anayasa ile devam etmek istediklerini söyledi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Ülkemizi yeni bir anayasa ile yönetmeliyiz
    16 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Ülkemizi yeni bir anayasa ile yönetmeliyiz

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Darıca Dernekler Federasyonu iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu ve darbecilerin yaptığı anayasa ile yürüyemeyeceklerini belirtti. Tunç, Türkiye'nin demokratik, katılımcı ve sivil bir anayasa ile yoluna devam etmek istediklerini vurguladı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2-5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesabına yatıracağız
    16 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2-5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesabına yatıracağız

    Emeklilerin bayram ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatacağı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesabına yatırmış olacağız'' diye konuştu.

  • Sağlık Meslek Örgütleri 14 Mart Tıp Bayramı Haftası'nda Yürüyüş Gerçekleştirdi
    16 Mar Sağlık Meslek Örgütleri 14 Mart Tıp Bayramı Haftası'nda Yürüyüş Gerçekleştirdi

    Sağlık meslek örgütleri, 14 Mart Tıp Bayramı Haftası kapsamında Kadıköy Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünden Kadıköy'e yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından İskele Meydanı'nda açıklama yapan hekimler 14 maddelik taleplerini açıkladı. Hekimler, şiddetsiz, güvenli ve güvenceli ortamda iyi hekimlik yapmak istediklerini vurguladılar.

  • Vahap Seçer, TEMA Parkı ve Eğitim Salonu Açılış Töreni'ne Katıldı
    16 Mar Vahap Seçer, TEMA Parkı ve Eğitim Salonu Açılış Töreni'ne Katıldı

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘TEMA Parkı ve Eğitim Salonu Açılış Töreni’ne katıldı.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Ana Planı'nı Onayladı
    16 Mar Aydın Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Ana Planı'nı Onayladı

    Aydın Büyükşehir Belediyesi, 100'e yakın kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütünün yanı sıra binlerce vatandaştan görüş alarak Aydın'ın ulaşımdaki geleceğine karar verdi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, iki yıllık bir çalışmanın ardından hazırlanan 'Ulaşım Ana Planı'nın Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin onayına sunulduğunu, Aydın'ı Aydınlılarla beraber yönetmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

  • Güney Afrika'da İslamofobi ve terör saldırıları masaya yatırıldı
    16 Mar Güney Afrika'da İslamofobi ve terör saldırıları masaya yatırıldı

    Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Durban şehrinde, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki iki camiye düzenlenen terör saldırılarının 4. yılında mağdurlar anılırken, İsrail'in Gazze saldırıları ve dünyadaki İslamofobik gelişmeler de masaya yatırıldı.

  • KESK, yerel seçimler öncesinde tutum belgesini açıkladı
    16 Mar KESK, yerel seçimler öncesinde tutum belgesini açıkladı

    Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), 31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde 'tutum belgesini' açıkladı. Belgede, KESK'in emekten yana, demokratik, katılımcı, şeffaf, toplumsal cinsiyet eşitliğini odağına alan, özgürlükçü ve ekolojik bir biçimde yeniden yapılanmayı savunduğu belirtildi. Ayrıca, toplumsal yararı esas alan adaylara oy verilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Müjdat Gezen... 71. SANAT YILINI KUTLADI!
    16 Mar Müjdat Gezen... 71. SANAT YILINI KUTLADI!

    71 yıllık bir sanat yaşamına neler sığar? Sayısız tiyatro oyunu, 82 kitap, onlarca sinema filmi, diziler ve ödüller...

  • Tükoder: 'Hayat Pahalılığı Karşısında Tüketiciler Tükenmeye Devam Ediyor'
    16 Mar Tükoder: "Hayat Pahalılığı Karşısında Tüketiciler Tükenmeye Devam Ediyor"

    İzmir Barosu ve Tüketici Koruma Derneği (TükoDer) ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamada, hayat pahalılığına dikkat çekilerek, "Çift haneli enflasyon rakamları, üç haneli rakamlara çıkmış, akaryakıta gelen zamlar gıda fiyatlarına yansımış, her geçen gün tüketiciler tükenmiştir" denildi.

  • Senegal'de Muhalif Lider Sonko, Seçimi İlk Turda Kazanacaklarını Söyledi
    16 Mar Senegal'de Muhalif Lider Sonko, Seçimi İlk Turda Kazanacaklarını Söyledi

    Senegal'de dün serbest kalan muhalif lider Ousmane Sonko, 24 Mart'taki cumhurbaşkanı seçimini ilk turda kazanacaklarını söyledi. Sonko, seçimlerin şeffaf düzenlenmesi konusunda uyarılarda bulunurken, destekçilerine de seçime güçlü katılım çağrısında bulundu. Ayrıca Sonko, seçimi kazandıktan sonra para biriminde reform yapmayı planladığını belirtti. Sonko'nun sağ kolu olan Bassirou Diomaye Faye ise cumhurbaşkanı adayı olarak gösterildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Türkiye'nin hedefi yeni, demokratik, sivil bir anayasa
    15 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Türkiye'nin hedefi yeni, demokratik, sivil bir anayasa

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye vizyonunun başlangıcında hedeflerinin yeni, demokratik, sivil bir anayasa yapmak olduğunu belirtti. Tunç, Türkiye'de gerçek belediyeciliğin temellerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın attığını dile getirdi. Bakan Tunç, temel hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri birer birer kaldırdıklarını vurguladı ve Türkiye'nin yeni bir anayasa yapma hedefine inandıklarını söyledi.

  • Senegal'de Ousmane Sonko'nun destekçileri liderlerinin evinin önünde bekliyor
    15 Mar Senegal'de Ousmane Sonko'nun destekçileri liderlerinin evinin önünde bekliyor

    Senegal'de dün serbest bırakılan muhalif lider Ousmane Sonko'nun destekçileri, liderlerinin evinin önünde bekleyişini sürdürüyor. Ellerinde bayraklar ve liderlerin fotoğrafları bulunan yaklaşık 100 kişi, zaman zaman şarkılar söylüyor ve tezahüratta bulunuyor. Sonko ve sağ kolu olan Cumhurbaşkanı adayı Bassirou Diomaye Faye'nin bugün gazetecilerin karşısına çıkması bekleniyor. Seçime 3 hafta kala yaşanan erteleme sonrası tansiyonu düşürmek için ulusal diyalog ve siyasi genel af sözü veren Cumhurbaşkanı Macky Sall, Sall, kurumsal ve anayasal darbe yapmakla suçlanmıştı.

  • Kahramanmaraş'ta 1 milyon 350 bin fidan toprakla buluşacak
    15 Mar Kahramanmaraş'ta 1 milyon 350 bin fidan toprakla buluşacak

    Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Yusuf Karartı, bu yıl kent genelinde bin 429 hektar alanda 1 milyon 350 bin fidanın toprakla buluşturulacağını söyledi. Karartı, Onikişubat ilçesi Bulutoğlu Mahallesi'ndeki ağaçlandırma alanında gazetecilere, sorumluluk alanlarında 2 milyon 121 bin 960 hektarlık alan olduğunu söyledi.

  • PilenPak Fabrikasında Çalışan İşçiler 20 Mart'ta Grevde
    15 Mar PilenPak Fabrikasında Çalışan İşçiler 20 Mart'ta Grevde

    Manisa'daki PilenPak fabrikasında çalışan TÜRK-İŞ'e bağlı Basın-İş Sendikasına üye işçiler, iki yıldan uzun süredir yaşadıkları hukuk dışı uygulamalara karşı mücadele ediyor. İşverenin sendikal faaliyetlere engel olması ve işçi çıkarmaları nedeniyle sendika grev kararı aldı.

  • TÜKODER Erzurum Şubesi, Tüketici Haklarına Odaklanıyor
    15 Mar TÜKODER Erzurum Şubesi, Tüketici Haklarına Odaklanıyor

    TÜKODER Erzurum Şube Başkanı Gamze İspirli, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ve özellikle tüketici hakları konusundaki eğitim programlarına yoğunlaştıklarını belirtti. İspirli, tüketici bilincinin artması için yapılan eğitimlerin devam ettiğini ve tüketicilerin fahiş fiyatlar konusunda mağdur olmaması için piyasa araştırması yapmalarının önemine değindi.

  • IKBY Seçimlerine Türkmenler Tek Listeyle Katılacak
    15 Mar IKBY Seçimlerine Türkmenler Tek Listeyle Katılacak

    Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, Türkmenlerin 10 Haziran'daki IKBY milletvekili seçimlerine ITC'nin liderliğindeki tek listeyle katılacağını belirtti. Irak Yüksek Federal Mahkemesinin, IKBY Meclisindeki Türkmenlere 5, Hristiyanlara 6 olmak üzere 11 kişilik kotanın Anayasa'ya aykırı olduğu kararını vermesinin ardından Türkmenler ve Hristiyanlar 10 Haziran'daki seçimlere kota dışından katılacak.

  • Türkiye'den kaçırılan kişilerin iadesi mümkün mü?
    15 Mar Türkiye'den kaçırılan kişilerin iadesi mümkün mü?

    Ceza Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Hasan Sınar, Elif Tok'un ölümle sonuçlanan trafik kazasına sebebiyet veren oğlunun Türkiye'den kaçırılmasıyla ilgili olarak suçluların iade edilip edilemeyeceği konusunda açıklamalarda bulundu. Sınar, ABD ile Türkiye arasında suçluların iadesine ilişkin ikili bir antlaşma olduğunu belirterek, suçlu ABD vatandaşı olsa bile iade edilebileceğini söyledi. Ayrıca, iade kararı verilen kişilerin karara itiraz hakkı olduğunu ve bu sürecin mahkümiyet kararına bağlı olduğunu vurguladı. Sınar, Türkiye'nin eli kuvvetli olduğunu ve diplomatik imkanların seferber edilmesi halinde iadenin mümkün olabileceğini ifade etti.

  • Basın mensupları yanan ormanlık alanları yeşertiyor
    15 Mar Basın mensupları yanan ormanlık alanları yeşertiyor

    Kahramanmaraş'ta 2021 yılında yanan ormanlık alanlar, yerel ve ulusal gazeteciler tarafından tekrardan yeşertiliyor. Kahramanmaraş'ta bin 133 hektarlık alana 1 milyon 750 bin adet fidan dikimi gerçekleştirilirken, yine 10 tonluk tohum ekimi gerçekleştirildi. 2024 yılında ise Kahramanmaraş'ta bin 429 hektarlık alana toplamda 1 milyon 350 bin fidan dikimi gerçekleştirilecek.

  • Rusya'da 3 gün sürecek olan seçim süreci başladı
    15 Mar Rusya'da 3 gün sürecek olan seçim süreci başladı

    Rusya'da 15-17 Mart'ta gerçekleşecek olan seçimlerde Vladimir Putin'in zaferi bekleniyor. Kremlin, seçimin yüksek katılım ve destekle sonuçlanmasını hedefliyor. Seçim sonucu, Putin'in meşruiyetini ve popülerliğini gösterecek. Ancak düşük katılım, Putin'e olan desteğin zayıfladığına işaret edebilir ve devletin kontrolünün daha da sıkılaşmasına neden olabilir.

  • Senegal'de Tutuklu Olan Muhalif Lider ve Cumhurbaşkanı Adayı Serbest Bırakıldı
    15 Mar Senegal'de Tutuklu Olan Muhalif Lider ve Cumhurbaşkanı Adayı Serbest Bırakıldı

    Senegal'de Temmuz 2023'ten bu yana tutuklu olan muhalif lider Ousmane Sonko ve cumhurbaşkanı adayı olan sağkolu Bassirou Diomaye Faye, genel siyasi af kapsamında serbest bırakıldı. Serbest kalacağı haberini alan Sonko destekçileri, cezaevinin ve Sonko'nun evinin etrafını doldurdu. Sonko ve Faye, kalabalık bir kortej eşliğinde cezaevinden ayrılarak Sonko'nun evine doğru yola çıktı. Serbest bırakılmalarıyla birlikte Sonko taraftarları tarafından kutlamalar yapıldı. Faye'ın ise yarın itibarıyla kendi seçim kampanyasını yürütmesi bekleniyor.

  • Türkiye ve Irak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için çabaları teyit etti
    15 Mar Türkiye ve Irak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için çabaları teyit etti

    Türkiye ile Irak arasında gerçekleştirilen 'Güvenlik Mekanizması Görüşmesi' sonucunda, tarafların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'a yapacağı ziyaretin başarısı için tüm çabaların ortaya konacağını teyit ettiği belirtildi. Ayrıca, PKK'nın Türkiye ve Irak için güvenlik tehdidi teşkil ettiği vurgulandı ve Irak Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından PKK'nın Irak'ta yasaklı bir örgüt olduğu kararı memnuniyetle karşılandı.

  • Türkiye ve Irak Arasında Güvenlik Mekanizması Görüşmesi Yapıldı
    15 Mar Türkiye ve Irak Arasında Güvenlik Mekanizması Görüşmesi Yapıldı

    Türkiye ve Irak arasında başkent Bağdat'ta yapılan Güvenlik Mekanizması Görüşmesine ilişkin ortak bildiri yayınlandı.

  • Türkiye ve Irak arasında güvenlik görüşmelerinin sonuç bildirisi yayınlandı: Terör örgütü PKK artık iki ülkenin de düşmanı
    14 Mar Türkiye ve Irak arasında güvenlik görüşmelerinin sonuç bildirisi yayınlandı: Terör örgütü PKK artık iki ülkenin de düşmanı

    Türkiye-Irak güvenlik görüşmesinin sonuç bildirisi açıklandı. Türkiye-Irak ortak bildirisinde, "Türkiye, Irak Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından PKK'nın Irak'ta yasaklı bir örgüt olduğu yönünde alınan kararı memnuniyetle karşılamıştır" ifadesi yer aldı. Öte yandan Aralık 2023'te Irak ile Türkiye arasında yapılan güvenlik odaklı görüşmede Irak, PKK'yı "ortak tehdit" olarak tanımlarken bu defa ilk kez "yasaklı örgüt" olarak tanımladı.

  • MHP Milletvekili Baki Ersoy, birlik beraberlik vurgusu yaptı
    14 Mar MHP Milletvekili Baki Ersoy, birlik beraberlik vurgusu yaptı

    MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Yeşilhisar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Teşkilatlar İftar Programı'nda yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı ve birlik beraberlik vurgusu yaparak, memleketin şivesi ile birlik ve beraberliğimize gölge düşürmeye çalışanlara tepki gösterdi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Hedefimiz yeni bir anayasa
    14 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Hedefimiz yeni bir anayasa

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hukuk devleti niteliğimizi güçlendiren önemli reformlara imza attıklarını belirterek, yeni bir anayasa hedeflediklerini söyledi. Tunç, Rize'de çeşitli programlara katıldı ve gençlerle bir araya geldi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Hedefimiz yeni bir anayasa
    14 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Hedefimiz yeni bir anayasa

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Rize'de yaptığı açıklamada, hedeflerinin yeni bir anayasa olduğunu belirterek, bu hedefin gerçekleşmesi için uzlaşma sağlanması gerektiğini ifade etti. Tunç, adalet alanında yapılan yatırımlar ve hukuk sistemindeki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Ayrıca, hakim ve savcı sayısının artırıldığını ve hukuk fakültelerinde yapılan düzenlemeleri anlattı.

  • Ali Babacan: Yerel seçimler iktidarı uyarmak için önemli bir fırsat
    14 Mar Ali Babacan: Yerel seçimler iktidarı uyarmak için önemli bir fırsat

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçimlerin sadece belediye başkanlarını seçmekten ibaret olmadığını, aynı zamanda iktidarı uyarmak için bir fırsat olduğunu belirtti. Babacan, Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ve emeklilerin en zor dönemini yaşadığını ifade etti. Ayrıca, TRT'nin adaletsiz bir kurum haline geldiğini ve iktidarın propaganda makinesine dönüştüğünü söyledi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Türkiye, reformlarla demokratik hukuk devleti niteliğini güçlendirdi
    14 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Türkiye, reformlarla demokratik hukuk devleti niteliğini güçlendirdi

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Giresun Adalet Sarayı Yer Teslimi ve Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin müstakil adalet sarayı sayısının arttığını ve temel kanunların yenilendiğini belirtti. Tunç, yapılan reformlarla ülkenin demokratik hukuk devleti niteliğini güçlendirdiğini vurguladı. Ayrıca, hukuk eğitiminde kalitenin artırılması çalışmalarının devam ettiğini ve 2024 yılından itibaren Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'nın uygulanacağını açıkladı.

  • Hekimlerden 14 Mart Açıklaması: Torba Kanun Maddeleri Kesinlikle Kabul Edilemez, Acilen Geri Çekilmelidir
    14 Mar Hekimlerden 14 Mart Açıklaması: Torba Kanun Maddeleri Kesinlikle Kabul Edilemez, Acilen Geri Çekilmelidir

    İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) öncülüğünde, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), Birlik ve Dayanışma Sendikası (BDS), Hekim Birliği Sendikası, Genel Sağlık-İş Sendikası, Tabib-Sen Sendikası bir araya gelerek İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. İSTAHED Yönetim Kurulu üyesi Bilge Mehmetzade, "İdari mobbing en son 1 Mart 2024 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan Torba Yasa ile kendini iyice ayyuka çıkarmış ve adeta biz hekimler ve sağlık profesyonellerinin sözleşme feshi tehdidiyle bir gözdağı verilmeye çalışılmıştır. Bu maddenin bu ülkede kanun düzeyinde bir mevzuatta geçmesi ülkemiz adına maalesef ki bir utanç kaynağıdır. Hukuksuz ve hiçbir mantıklı gerekçesi olmayan bu Torba Kanun maddeleri kesinlikle kabul edilemez olup acilen geri çekilmelidir" dedi.

  • İzmir Kınık'ta Orman Yangını Sonrası 1 Milyon 651 Bin Fidan Dikildi
    14 Mar İzmir Kınık'ta Orman Yangını Sonrası 1 Milyon 651 Bin Fidan Dikildi

    İzmir'in Kınık ilçesinde çıkan orman yangını sonrası ekipler, bölgeyi 1 milyon 651 bin fidan ve 850 kilogram tohum ile ağaçlandırdı. Yangının izleri silindi.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz: Hekimler ve sağlık emekçileri iş güvencesi altında kadrolu çalışmalı
    14 Mar CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz: Hekimler ve sağlık emekçileri iş güvencesi altında kadrolu çalışmalı

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, hekimlerin ve sağlık emekçilerinin iş güvencesi altında kadrolu çalışması gerektiğini belirterek, 'Tek kalemde emekliliğe yansıyacak bir temel maaş sistemi uygulanmalıdır.' dedi. Şahbaz, parti genel merkezinde, 14 Mart Tıp Bayramı'na ilişkin basın toplantısı düzenledi. Halkın sağlık hakkının görmezden gelindiği, hızla ticarileşen bir devlet anlayışının olduğunu öne süren Şahbaz, koruyucu ve birinci basamak sağlık hizmetlerinin piyasa koşullarına terk edildiğini söyledi.

  • Putin, genel seçim öncesinde halka seslendi: Tüm vatandaşları sandık başına çağırıyorum
    14 Mar Putin, genel seçim öncesinde halka seslendi: Tüm vatandaşları sandık başına çağırıyorum

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarın başlayacak 3 günlük Genel Seçim öncesi halka seslenerek vatandaşları sandık başına çağırdı. Putin ayrıca, Ukrayna'nın Donbas bölgesinde de oy kullanılacağını ifade etti.

  • Rusya'daki Başkanlık Seçimlerinin İç ve Dış Siyasete Etkisi
    14 Mar Rusya'daki Başkanlık Seçimlerinin İç ve Dış Siyasete Etkisi

    Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Bölge Çalışmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Muhammet Koçak, Rusya'da 15-17 Mart tarihleri arasında yapılacak başkanlık seçimlerinin ülkenin iç ve dış siyasetine etkisini AA Analiz için kaleme aldı.

  • Orman yangınlarında yok olan alanlar yeniden ağaçlandırılıyor
    14 Mar Orman yangınlarında yok olan alanlar yeniden ağaçlandırılıyor

    Hatay'da orman yangınlarına karşı hazırlıklar yapıldı. Hatay Orman Bölge Müdürü Ali Özdemir, yangın sezonuna hazır olduklarını belirtti. 2023 yılında yangınlarda zarar gören 663 hektar alan için 6 ton kızılçam tohumu ekildiğini belirten Özdemir, orman yangınlarından sonra hızlı bir şekilde sahadan uzaklaştırma ve ormanlaştırma çalışmaları yapıldığını söyledi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Bakanlık ve KADEM tarafından düzenlenen programda konuştu Açıklaması
    14 Mar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Bakanlık ve KADEM tarafından düzenlenen programda konuştu Açıklaması

    NEW Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Herkesi bu adaletsizliğe karşı sesimizi yükseltmeye ve Filistin halkının daha parlak, daha barışçıl bir geleceği için birlikte durmaya çağırıyoruz.

  • ABD Temsilcisi: Kosova ve Sırbistan Anlaşmaları Uygulamaya Devam Etmeli
    13 Mar ABD Temsilcisi: Kosova ve Sırbistan Anlaşmaları Uygulamaya Devam Etmeli

    ABD'nin Batı Balkanlar Özel Temsilcisi Gabriel Escobar, Kosova ve Sırbistan'ın, Avrupa Birliği'nin (AB) arabuluculuğundaki diyalogda vardıkları anlaşmaları tam olarak uygulamaya devam etmesi gerektiğini söyledi. Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ile Escobar, Kosova Cumhurbaşkanlığındaki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

  • CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu: Amasra'yı yok etme planlarına izin vermeyeceğiz
    13 Mar CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu: Amasra'yı yok etme planlarına izin vermeyeceğiz

    CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Hattat Holding'in Amasra'da açmak istediği termik santrale karşı çıkarak, bölgenin doğasının ve halkının sağlığının korunması gerektiğini belirtti. Bankoğlu, şirketin geçmişteki facia olaylarına da dikkat çekerek, termik santralın iptal edilmesi için mücadele edeceklerini vurguladı.

  • Ayvalık'ta yangın sonrası 33 bin ağaçla yeşillendirildi
    13 Mar Ayvalık'ta yangın sonrası 33 bin ağaçla yeşillendirildi

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 2017 yılında çıkan yangında siyaha bürünen orman arazisi, yapılan çalışmalar sonucunda 33 bin ağaçla yeşillendirildi. Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, yangın sonrası yapılan çalışmaları basın mensuplarına göstererek, yanan orman sahalarının anayasaya göre bir yıl içinde ağaçlandırıldığını belirtti. Kayıran, yapılaşmaya izin verilmediğini ve tüm sahaların tamamen ağaçlandırıldığını vurguladı.

  • İYİ Parti Milletvekili Uğur Poyraz, Afgan kökenli bir kişinin boşanma davasında Türkçe aslı olmaksızın sadece Peştun dilinde resmi tebliğ ilanı verilmesini eleştirdi
    13 Mar İYİ Parti Milletvekili Uğur Poyraz, Afgan kökenli bir kişinin boşanma davasında Türkçe aslı olmaksızın sadece Peştun dilinde resmi tebliğ ilanı verilmesini eleştirdi

    İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, Nevşehir Aile Mahkemesi'nin bir ulusal gazeteye Türkiye'de yaşayan Afgan kökenli bir kişinin boşanma davasına ilişkin olarak Türkçe aslı olmaksızın yalnızca Peştun dilinde resmi tebliğ ilanı vermesini TBMM gündemine taşıdı. Poyraz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a bu işlemin Anayasa'nın ayrımcılık yasağını ihlal edip etmediğini sordu ve Bakanlığın bu konuda herhangi bir idari süreç başlatıp başlatmadığını sordu.

  • 5 milletvekilinin dokunulmazlık fezlekesi Meclis'te
    13 Mar 5 milletvekilinin dokunulmazlık fezlekesi Meclis'te

    Meclis Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in de aralarında bulunduğu 5 milletvekiline ait dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin fezlekeler, TBMM Başkanlığına sunuldu.

  • CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özelleştirmelerin faydasını araştırmak için Meclis Araştırması önerdi
    13 Mar CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özelleştirmelerin faydasını araştırmak için Meclis Araştırması önerdi

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özelleştirme ile kamunun satılan varlıklarının hedeflenen faydayı sağlayıp sağlamadığının araştırılması için TBMM Başkanlığına Meclis Araştırma önergesi verdi. Gürer, son beş yılda 845 taşınmazın özelleştirildiğini ve özelleştirmelerin işsizliği artırdığını belirtti. Ayrıca, özelleştirmelerin ekonomik, sosyal ve demokratik açıdan birçok sorunu beraberinde getirdiğini vurguladı.

  • CHP Milletvekili Cumhur Uzun, Akbelen Ormanı çevresindeki maden sahası kamulaştırmasını sorguluyor
    12 Mar CHP Milletvekili Cumhur Uzun, Akbelen Ormanı çevresindeki maden sahası kamulaştırmasını sorguluyor

    CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Akbelen Ormanı çevresinde, maden sahası olarak kullanılmak üzere bazı parsellerin kamulaştırılması üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Uzun, Özhaseki'ye; 'Bu kamulaştırmanın orman alanlarına, tarıma ve su kaynaklarına vereceği zarara dair bir tespit yapılmış mıdır' diye sordu. CHP Milletvekili Uzun, Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı çevresindeki 190 parsellik tarım arazisinin ve yaşam alanlarının olduğu bölgenin kamulaştırılarak maden sahası olarak kullanılmasına izin veren Cumhurbaşkanlığı Kararı'nı Meclis gündemine taşıdı.

  • Bakan Özhaseki: 'Kentsel dönüşümü kendisine iş edinen bir tane CHP'li belediye başkanı görmedim'
    12 Mar Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşümü kendisine iş edinen bir tane CHP'li belediye başkanı görmedim"

    Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşümü kendisine iş edinen bir tane CHP'li belediye başkanı görmedim" "Cumhuriyet Halk Partililer yapmış olduğu bir belediyecilik;

  • Tunceli Sanayici ve Girişimcileri Derneği (TUSGİD) Türkiye'nin siyasal ve sosyal yaşamını ele aldı
    12 Mar Tunceli Sanayici ve Girişimcileri Derneği (TUSGİD) Türkiye'nin siyasal ve sosyal yaşamını ele aldı

    TUSGİD üye ve dostları için düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin yakıcı konuları tartışıldı. Ruh sağlığı ve toplumun değerleri üzerine konuşmalar yapıldı. Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, toplumun genel sağlıkla ruh sağlığının birbirinden ayrılamayacağını vurguladı. Sosyolog Şükrü Aslan ise gelenek, modernite ve muhafazakarlık kavramlarının önemine dikkat çekti.

  • Adalet Partisi Sarıyer Seçim Koordinasyon Merkezi Açıldı
    12 Mar Adalet Partisi Sarıyer Seçim Koordinasyon Merkezi Açıldı

    Adalet Partisi Sarıyer Seçim Koordinasyon Merkezi törenle açıldı. Açılışta konuşan Adalet Partisi Sarıyer Belediye Başkan Adayı Ruhi Yılmaz, Sarıyer'in sorunlarına çözüm olacaklarını ve Sarıyer'in kaynaklarının israf edilmediğini vurguladı.

  • Bakan Özhaseki: 'Kentsel dönüşümü kendisine iş edinen bir tane CHP'li belediye başkanı görmedim'
    12 Mar Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşümü kendisine iş edinen bir tane CHP'li belediye başkanı görmedim"

    Eskişehir'e birtakım ziyaretler için gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Ben şu ana kadar kentsel dönüşümü kendisine iş edinen bir tane CHP'li belediye başkanı görmedim" dedi.

  • Muğla'da Akbelen Ormanı Kamulaştırma Kararı Değerlendirildi
    12 Mar Muğla'da Akbelen Ormanı Kamulaştırma Kararı Değerlendirildi

    Cumhurbaşkanı'nın imzasıyla Muğla'da Akbelen Ormanı çevresindeki 190 parsellik tarım arazisinin maden sahası olarak kullanılmak üzere acele kamulaştırılması kararı, İkizköylülerin avukatları tarafından değerlendirildi. Avukatlar, kararın hukuki dayanağı olmadığını ve kamu yararına aykırı olduğunu belirtti. Ayrıca, kamulaştırmanın özel şirketler tarafından yerine getirildiği ve halkın mülksüzleştirilmesine yol açtığı ifade edildi.

  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP İstanbul İl Başkanlığındaki para sayma görüntülerine ilişkin açıklama yaptı
    12 Mar BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP İstanbul İl Başkanlığındaki para sayma görüntülerine ilişkin açıklama yaptı

    Mustafa Destici, CHP İstanbul İl Başkanlığındaki para sayma görüntülerinin İstanbul Belediyesi ile CHP arasındaki ilişkinin sonucu olduğunu iddia etti. Devletin ve milletin bir kuruşuna kim el sürerse o el kırılmalı diyen Destici, hukuk gereğinin yapılması gerektiğini vurguladı.

  • Adalet Bakanı: Cumhurbaşkanı'nın 'son seçimim' sözleri Anayasa'ya göre yanlış
    12 Mar Adalet Bakanı: Cumhurbaşkanı'nın 'son seçimim' sözleri Anayasa'ya göre yanlış

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerle ilgili sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tunç, ayrıca bir trafik kazasıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve siyasi parti binasındaki para sayma görüntüleriyle ilgili soruşturmanın başlatıldığını belirtti.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Cumhurbaşkanının 5'te 3 çoğunluk durumunda tekrar adaylık yolu açılır
    12 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Cumhurbaşkanının 5'te 3 çoğunluk durumunda tekrar adaylık yolu açılır

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'nın Beypazarı ilçesini ziyaret ederek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen yazıyla ilgili bilgi verirken, Cumhurbaşkanının 5'te 3 çoğunluk durumunda tekrar adaylık yolu açılabileceğini belirtti. Ayrıca, İstanbul'da çekildiği iddia edilen para sayma görüntüleriyle ilgili olarak da soruşturmanın devam ettiğini ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Son seçimim'' dedi ama Bakan Tunç kapıları kapatmadı
    12 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Son seçimim'' dedi ama Bakan Tunç kapıları kapatmadı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Son seçimim'' mesajına Bakan Tunç'tan ilk yorum geldi. Tunç, "Eğer TBMM Cumhurbaşkanının 2. döneminde seçimleri yenileme kararı alırsa 5'de 3 çoğunlukla 3. dönem için tekrar adaylık yolu açılır" dedi.

  • BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Anayasa Değişikliğine Hayır Demeliyiz
    12 Mar BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Anayasa Değişikliğine Hayır Demeliyiz

    BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Kayseri'de yaptığı konuşmada AK Parti hükümetinin anayasa değişikliği dayatmasına karşı çıkarak, seçimden sonra önlerine konulacak olan anayasa değişikliğine hayır demenin gerekliliğini vurguladı.

  • Türk demokrasisine ikinci darbe: 12 Mart 1971 Muhtırası
    12 Mar Türk demokrasisine ikinci darbe: 12 Mart 1971 Muhtırası

    Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Memduh Tağmaç ve kuvvet komutanlarının imzasını taşıyan 12 Mart 1971 Muhtırası, Türk demokrasisine ikinci darbeyi yapmıştır. 1960 darbesinden 11 yıl sonra gerçekleşen bu müdahale, ülkede çalkantılı bir sürecin başlamasına neden olmuştur. Muhtıra sonrasında başlayan operasyonlar ve baskılar, temel hak ve özgürlüklerin ağır şekilde ihlal edildiği bir döneme yol açmıştır.

  • CHP İlke ve Demokrasi Hareketi'nden 31 Mart seçimleri çağrısı
    12 Mar CHP İlke ve Demokrasi Hareketi'nden 31 Mart seçimleri çağrısı

    CHP İlke ve Demokrasi Hareketi, 31 Mart seçimleri öncesinde CHP'ye ve Türkiye'ye sahip çıkma çağrısında bulundu. Bildiride, teokratik diktatörlük rejimi, ekonomik kriz ve bölünmüş muhalefetin tehlikelerine dikkat çekildi.

  • Ermenistan dış politikasında eksen kayması mı yaşanıyor?
    12 Mar Ermenistan dış politikasında eksen kayması mı yaşanıyor?

    University of York'ta doktora çalışmalarına devam eden Burak Çalışkan, Başbakan Paşinyan yönetimindeki Ermenistan'ın pragmatik dış politika açılımlarını AA Analiz için kaleme aldı.

  • 76 Yaşındaki Veteran Koşucu Gençlere Örnek Oluyor
    12 Mar 76 Yaşındaki Veteran Koşucu Gençlere Örnek Oluyor

    Mütercimlik mesleğinin yanında sporu da yaşamına katan 76 yaşındaki Yakup Orhan, maraton organizasyonlarında ter dökerek gençlere örnek oluyor. İstanbul Maratonu'nda 75-79 yaş grubunda ikinci sırayı alan Orhan, gençlere ve kendisine yakın yaş grubundaki insanlara sporun hayatına kattıklarını anlatarak tavsiyelerde bulundu. Amacının yaşıtlarını kahveden çıkarmak ve gençleri spora alıştırmak olduğunu belirten Orhan, koşunun en ucuz spor olduğunu ve gençlerin obez olmamak için koşmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, gençlere disiplinli olmaları ve zamanlarını iyi değerlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

  • CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç Halkçı Belediyecilik Taahhütnamesi'ni İmzaladı
    12 Mar CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç Halkçı Belediyecilik Taahhütnamesi'ni İmzaladı

    CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kamuoyu ile paylaştığı Halkçı Belediyecilik Taahhütnamesi'ni imzaladı. Dalgıç, 'Mudanya'yı şeffaf, adil ve katılımcılık ilkesiyle hep birlikte yöneteceğiz' dedi.

  • 8. Yargı Paketi yürürlüğe girdi! Adli para cezasında alt tutar 100 liraya yükseltildi
    12 Mar 8. Yargı Paketi yürürlüğe girdi! Adli para cezasında alt tutar 100 liraya yükseltildi

    Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı. Suçla daha etkin mücadele edilebilmesi ve caydırıcılığın sağlanması amacıyla bir günlük adli para cezası alt tutarı 20 liradan 100 liraya, üst tutarı ise 100 liradan 500 liraya yükseltiliyor.

  • Emeklilere bayram ikramiyesi 3 bin liraya çıkarıldı
    12 Mar Emeklilere bayram ikramiyesi 3 bin liraya çıkarıldı

    Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, emeklilere bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasını düzenleyen düzenlemeleri içeriyor. Kanun ayrıca hapis cezasının infazı, kısıtlama kararları ve örgüt adına suç işleyen kişilere verilecek cezalarla ilgili düzenlemeleri de içeriyor.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Müslüman ülkeleri Filistin'deki zulme karşı durmaya çağırdı
    11 Mar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Müslüman ülkeleri Filistin'deki zulme karşı durmaya çağırdı

    Bakan Göktaş, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu'nun oturumunda yaptığı konuşmada, dünyanın çeşitli yerlerindeki krizler ve çatışmalarla mücadele ederken kadın-erkek eşitliğinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin kadın haklarını koruma ve geliştirme konusunda ulusal ve uluslararası düzeyde politikalar ve stratejiler geliştirdiğini belirtti.

  • Tepebaşı ve Odunpazarı Belediye Başkanları Doğu ve Güneydoğu kültürünü yaşatan derneklerle buluştu
    11 Mar Tepebaşı ve Odunpazarı Belediye Başkanları Doğu ve Güneydoğu kültürünü yaşatan derneklerle buluştu

    Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir'de Doğu ve Güneydoğu kültürünü yaşatan derneklerin üyeleriyle bir araya geldi. Başkanlar, birlik, beraberlik ve uyum içinde yaşadıklarını vurguladı.

  • İYİ Parti, en düşük emekli maaşının asgari ücretten az olmaması için kanun teklifi sundu
    11 Mar İYİ Parti, en düşük emekli maaşının asgari ücretten az olmaması için kanun teklifi sundu

    İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşat Zorlu, TBMM Başkanlığına en düşük emekli maaşının asgari ücretten az olmamasına ilişkin kanun teklifi sunduklarını bildirdi. Zorlu, emekli maaşlarının durumuna dikkati çekerek, Türkiye'nin bu tartışmayı hakketmediğini ve emekli maaşlarının açlık sınırı altında kaldığını belirtti. Ayrıca, en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyelerinin yükseltilmesine ilişkin kanun teklifi verdiklerini açıkladı.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Cumhur İttifakı Kayseri'nin Medarı İftiharıdır
    11 Mar MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Cumhur İttifakı Kayseri'nin Medarı İftiharıdır

    MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri, yeni anayasa ve İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarına yönelik yaptığı açıklamasında, 'Kayseri noktasında da Cumhur İttifakı medarı iftiharıdır. Kayseri 16 ilçe ve bir büyükşehir belediyesi tarafından sizin iradeniz ve teveccühünüz ile temsil edilmektedir' dedi.

Advertisement