Anayasa Mahkemesi Kararı - Son Dakika
Güncel

Anayasa Mahkemesi Kararı

Anayasa Mahkemesi, CHP'lilerin, 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un bazı maddelerinin iptali ve yürürlüklerinin durdurulması istemini reddetti.

23.05.2015 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi, CHP'lilerin, 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un bazı maddelerinin iptali ve yürürlüklerinin durdurulması istemini reddetti.

Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Mahkeme kararında, CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Engin Altay ve Levent Gök ile 120 milletvekili tarafından 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'la ilgili başvuruda bulunulduğu anımsatıldı.

Başvuruda, söz konusu kanunun 5. maddesinin yedinci fıkrasında geçen, "Büyükşehirlerde, alışveriş merkezlerine yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatı vermeye büyükşehir belediyeleri yetkilidir" cümlesi ile 13. maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan "vali" ibaresinin ve ikinci fıkrasının, Anayasanın 2. maddesine ve 127. maddesinin birinci ve ikinci fıkralarına aykırı olduğu iddiasıyla iptallerinin ve yürürlüklerinin durdurulmasının talep edildiği kaydedildi.

Anayasa Mahkemesi kararında, itiraza konu kanun maddelerinin, Anayasa'ya aykırı olmadığına ve iptal isteminin reddine hükmedildiği belirtildi.

Kararda, ayrıca söz konusu kanun maddelerinin yürürlüklerinin durdurulması talebinin de reddedildiği bildirildi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.


Advertisement