Anayasa Mahkemesi'nin İmam Nikahı İçin Resmi Nikah Şartını Kaldırması - Son Dakika
Güncel

Anayasa Mahkemesi'nin İmam Nikahı İçin Resmi Nikah Şartını Kaldırması

Anayasa Mahkemesi\'nin İmam Nikahı İçin Resmi Nikah Şartını Kaldırması

Anayasa Mahkemesi’nin imam nikahı kıymak için önce resmi nikah şartını kaldırması konusunda açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Bu karar 18 yaş altı çocukların evliliği ile ilgili bir karar değildir.

29.05.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi'nin imam nikahı kıymak için önce resmi nikah şartını kaldırması konusunda açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Bu karar 18 yaş altı çocukların evliliği ile ilgili bir karar değildir. Karışacağına dair bir şüphemiz olursa 15-20 gün sonra Parlamento açılıyor, gereken yasal alt zemin hazırlanır" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Anayasa Mahkemesi'nin imam nikahı kıymak için önce resmi nikah şartını kaldırması ve Sosyal Konut projesinde evlerin artık 1+1 yapılmayacağı konularında açıklamalarda bulundu.

"BU KARAR 18 YAŞ ALTI ÇOCUKLARIN EVLİLİĞİYLE İLGİLİ BİR KARAR DEĞİLDİR"

Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararla ilgili insanların aklının karışma ihtimali olabileceğini vurgulayan Bakan İslam, "Bu karar yetişkinler için alınmış bir karardır, 18 yaş üstü insanlar içindir, nikah kıyma ehliyeti olanlar için alınmış bir karardır, 18 yaş altı çocukların evliliği ile ilgili bir karar değildir. Biliyorsunuz, 18 yaş altı çocukların hangi çeşitten olursa olsun herhangi bir evlilik töreni düzenlenerek birisiyle birlikte yaşamaların hem medeni kanun açısından hem de Türk Ceza Kanunu açısından suçtur ve cezası vardır. Yardım ve yataklık edenler de bu konudan yargılanırlar. O açıdan bu iki durumu birbirine karıştırmamak gerekir. Bu çocuklarla alakalı bir mevzuat değildir ama karışacağına dair bir şüphemiz, böyle bir endişemiz olursa 15-20 gün sonra Parlamento açılıyor, gereken yasal alt zemin hazırlanır" diye konuştu.

"TOKİ'NİN YAPTIĞI İNŞAATLARA KARIŞMA YETKİMİZ YOK"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak TOKİ'nin yaptığı inşaatlara karışma yetkileri olmadığını belirten Bakan İslam, "Bizim TOKİ ile protokollerimiz var. Yoksul vatandaşlarımıza bakanlığımız tarafından konutlar yaptırılması şeklinde sosyal konut diyoruz bunlara. O konutların bundan sonra artık 1+1 yapılamayacağını söylüyoruz biz bakanlık olarak. Çünkü ailelerin rahatlığını sağlayabilmek için 1+1 konutların elverişli olmadığını gördük. Elimizde yapılmış ve kuraları çekilmiş olan konutları elbette hak sahiplerine teslim ediyoruz ama bir buçuk yıldır yeni 1+1 konut yaptırmıyoruz. TOKİ'nin bu konuda karar verir, vermez, bu bizim dışımızda bir konu" ifadelerini kullandı.

DOĞUM YARDIMI UYGULAMASINA 25 BİN BAŞVURU

Geçtiğimiz günlerde başlayan 'Doğum Yardımı' uygulamasına çok yoğun bir talep olduğunun altını çizen İslam, başvuru sayısının 25 bine ulaştığını, ay sonuna kadar 100 bini bulabileceğini söyledi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anayasa Mahkemesi'nin İmam Nikahı İçin Resmi Nikah Şartını Kaldırması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement