Anayasa Mahkemesi Üyeleri Afyonkarahisar'da Seminer Verdi - Son Dakika
Yerel

Anayasa Mahkemesi Üyeleri Afyonkarahisar'da Seminer Verdi

Anayasa Mahkemesi Üyeleri Afyonkarahisar\'da Seminer Verdi

Afyonkarahisar Baro Başkanlığınca Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen “Hak Arama Mücadelesinde Yeni İmkan ve Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru” konulu seminere Anayasa Mahkemesi üyeleri Celal Mümtaz Akıncı ve Prof. Dr. Erdal Tercan konuşmacı olarak katıldı.

06.04.2015 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Baro Başkanlığınca Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen "Hak Arama Mücadelesinde Yeni İmkan ve Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru" konulu seminere Anayasa Mahkemesi üyeleri Celal Mümtaz Akıncı ve Prof. Dr. Erdal Tercan konuşmacı olarak katıldı.

Halka açık olan seminerin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Avukatlık mesleğinin aslında toplumun sadece hukuki değil aynı zamanda idari, aynı zamanda sosyolojik bütün boyutları ile aynı olan bir mesleğin yapısını içinde barındırdığını söyledi. Vali Güner, konuşmasında, "Bu yönü ile toplumun değişmesi, toplumun dönüşmesi ve bu bağlamda birey ruhunun ve birey kültürünün oluşması doğal olarak ülkemizdeki hukuk taleplerinin ve hak taleplerinin zaman içerisinde çok büyük değişikliğe uğramasına fırsat tanımıştır. Bu yönü ile bizler hukuku sadece pozitif bir bilim olarak değil aynı zamanda içinde değerlerin, vicdanların, kültürlerinde var edildiği bir hizmet alanı ve değer alanı olarak görmekteyiz. Bu boyutu ile avukat demek toplumun yerine göre idari amiri, yerine göre hakimi, yerine göre savcısı, yerine göre muhtarı, yerine göre belediye başkanı, yerine göre de abisi, amcası demektir. Bu yönü ile yeni yetişecek olan avukatlarımızın toplumla hemhal olmaları, toplumla temas halinde olmaları bir zorunluluk ve bir zarurettir. Çoğu zaman hukuk sistemi içerisinde hakim ve savcılık mesleği olarak yapılan işlerde toplumun birçok pozitif bilim dışındaki hususiyetlerini ve hassasiyetlerini hakim ve savcılarımız avukatlarımızdan öğrenmekte ve avukatlarımız vesilesi ile o olanları özelleştirmektedir. Bu yönü ile devletin ve hükümetin başı olarak valiler hepinizin bildiği gibi bulundukları illerde idari mekanizmanın anahtarı hatta atar damarıdırlar. Bu yönü ile alınan her idari kararın, her türlü verilen hükmün mutlaka hukuki bir boyutu da mevcuttur. Ancak maalesef günümüzde genelde hukuki boyut değil, işin etik ve siyasi boyutu daha fazla tartışılmakta ve daha fazla gündeme getirilmektedir. Bizler yaklaşık 27 yılık meslek hayatımızda Türkiye'nin iki bin nüfuslu ilçelerinden başlayıp, bugün Afyonkarahisar itibarı ile neredeyse 1 milyona yakın nüfuslu yerlerine kadar bu çerçevede avukat kardeşlerimizle, hakim, savcılarımızla el ele gönül gönüle halkımıza hem adalet, hem de kamu ve devlet hizmetlerini sunmaya çalıştık. Ben bugün burada saygıdeğer Anayasa Mahkemesi üyelerimizin delaletinde şunun özellikle altını çizmek istiyorum" dedi.

Seminer, Anayasa Mahkemesi Üyeleri Celal Mümtaz Akıncı ve Prof. Dr. Erdal Tercan tarafından "Hak Arama Mücadelesinde Yeni İmkan ve Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru" konularında sonum yapmasıyla devam etti. Seminer sonunda Vali Hakan Yusuf; Anayasa Mahkemesi üyeleri Celal Mümtaz Akıncı ve Prof. Dr. Erdal Tercan'a plaket takdim etti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anayasa Mahkemesi Üyeleri Afyonkarahisar'da Seminer Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement