Anayasa Tuzağı, Terör ve Türkiye" Paneli - Son Dakika
Güncel

Anayasa Tuzağı, Terör ve Türkiye" Paneli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Terör, yeni bölüşüm sürecinde uluslararası aktörlerin bölgede yeni bir dansı, yeni bir tiyatro oyunudur.

24.04.2016 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Terör, yeni bölüşüm sürecinde uluslararası aktörlerin bölgede yeni bir dansı, yeni bir tiyatro oyunudur." dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneğince (ADD) Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde "Anayasa Tuzağı, Terör ve Türkiye" konulu panel düzenlendi.

Panelde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 23 Nisan kutlamalarının ve resepsiyonunun "terörü bahane ederek iptal edildiğini" belirterek, "Terör, yeni bölüşüm sürecinde uluslararası aktörlerin bölgede yeni bir dansı, yeni bir tiyatro oyunudur. Bütün mesele teröre karşı mücadelede bu tiyatro oyununu boşa çıkaracağız mı çıkaramayacağız mı? sorusudur. Bu sorunun cevabı tıpkı 96 yıl önce hangi cevapsa bugün de cevap odur. Bu program altı ok programıdır. Teröre karşı bunu boşa çıkarma programıdır. Ulusal Kurtuluş Savaşımız ve tam bağımsızlık anlayışımızın programıdır." ifadesini kullandı.

Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Tezcan, şunları kaydetti:

"Anayasa tartışmalarında duruşumuzu net olarak ortaya koyduk. İki şey söyledik. Evet özgürlük ve demokrasi istiyoruz. Türkiye'nin özgürlükçü demokrasiyi geliştirmeye ve yeni bir adıma ihtiyacı var. Bunu özgürlükçü bir anlayışla değiştirmek zorundayız. Tarihte sol her zaman, yeniliğin, özgürlüğün ve aydınlanmanın temsilcisi olmuştur."

Türk-İş, 1 MayısÇanakkale'de kutlayacak

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Çanakkale Zaferinin 101. yılı dolayısıyla tüm şehitleri anarak başladığı konuşmasında, Türk-İş Başkanlar Kurulu olarak aldıkları karar doğrultusunda bu yıl 1 Mayıs'ı Çanakkale'de kutlayacaklarını hatırlattı. Atalay, "Her gün 5 tane şehidin geldiği bir ülkede, eğlenmeden bir yerde kutlamamızın en önemli yerlerden bir tanesi Çanakkale'dir. Vatan yoksa, ülke yoksa, ne parti var, ne sendika var, ne oda var." dedi.

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, terörden korkmadıklarını ve terörü Türkiye'den defedip göndereceklerini belirterek, "Bunun sorumlularını biliyoruz. O sorumlulara karşı mücadelemiz hep birlikte ulusal olacaktır. Görevimiz terörü yenmek ve bu Cumhuriyetin hiçbir ilkesine tırnak attırmadan gerçek anlamda Cumhuriyet'i ilelebet yaşatmaktır. Cumhuriyet yaşayacak ama Cumhuriyeti yaşatmak istemeyenler çekip gidecekler." ifadesini kullandı.

Panele, MHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, Türk Hukuk Kurumu Başkanı ve eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anayasa Tuzağı, Terör ve Türkiye' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement