Anayasa Uzlaşma Komisyonu Dağıldı - Son Dakika
Politika

Anayasa Uzlaşma Komisyonu Dağıldı

Anayasa Uzlaşma Komisyonu Dağıldı

Yeni bir anayasa yapım sürecinde büyük umutlarla kurulan TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu bugün resmi olarak sona erdi.

25.12.2013 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni bir anayasa yapım sürecinde büyük umutlarla kurulan TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu bugün resmi olarak sona erdi. AK Parti'nin komisyon toplantılarına katılmaması nedeniyle sona eren sürece muhalefetten tepki geldi.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda muhalefet partileri kendi aralarında sürdürdükleri 3. toplantıyı da gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında süreç resmen sona ererken, komisyon üyesi muhalefet milletvekilleri TBMM'de düzenledikleri basın toplantılarıyla bu duruma tepki gösterdi.

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, "Uzlaşmanın engellenmesinin sorumluluğu AK Parti'nin üzerindedir. Anayasa'da uzlaşılamamasının sorumlusu AK Parti'dir" dedi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "Biz olumsuz tabloya rağmen geçen sürenin ciddi bir kazanım olduğunu düşünüyoruz. Dökümanlar çıkmıştır, bundan sonra yapılacak anayasa çalışmalarında bu tecrübe katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullanırken, basın toplantısında avukatlık cübbesi giyen BDP'li Bengi Yıldız ise, "25 aydır süren bir çalışma vardı. Ne yazık ki, AK Parti Meclis Başkanı'nın mektubuna cevap verme gereğini dahi duymamıştır. Bugün 3. toplantımızı yaptık, tutanağımızı tuttuk, bu süreci tamamlamış olduk. Türkiye'nin yeni bir anayasa yapamaması, darbe anayasasından kurtulamaması büyük bir ayıptır" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Anayasa Uzlaşma Komisyonu Dağıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement