Anbar Mahallesi'nde 11 Blok, 445 Konut ve Bin 680 Metrekare İşyeri ile Dönüşüm Başladı - Son Dakika
Yerel

Anbar Mahallesi'nde 11 Blok, 445 Konut ve Bin 680 Metrekare İşyeri ile Dönüşüm Başladı

Anbar Mahallesi\'nde 11 Blok, 445 Konut ve Bin 680 Metrekare İşyeri ile Dönüşüm Başladı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Anbar Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmalarının bütün hızı ile devam ettiğini ve bu mahallenin 2017 yılının sonunda yeni misyon ve vizyonu ile prestij semtler arasında yer alacağını söyledi.

22.11.2016 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Anbar Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarının bütün hızı ile devam ettiğini ve bu mahallenin 2017 yılının sonunda yeni misyon ve vizyonu ile prestij semtler arasında yer alacağını söyledi.

2015 yılında Bakanlar Kurulunca Anbar ve Küçükali Mahallerinde Kentsel Dönüşüm için karar alındığını ve belediye olarak 2016 yılında inşaat ihale ederek çalışmalara başlanıldığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, "2015 yılında başlatılan KENTSEL DÖNÜŞÜM çalışması 2016 yılında inşaat çalışmasına dönüştü. Şu anda inşaat çalışmaları devam ediyor. Anbar Mahallesi'nde ilk etapta başlatılan çalışma ile 365 hak sahibi ile anlaşma sağlandı. Yaklaşık 46 bin metrekare alanda uygulanan kentsel dönüşüm çalışması içerisinde 11 blok inşa edilecektir. Bunun için 445 konut yapılacak ayrıca ihtiyaç duyulan alış veriş alanlarına yönelik toplam bin 680 metrekare iş yeri inşa edilecektir. 473 bin lira kira yardımı öngörülmüştür. Anbar Kentsel Dönüşüm tamamlandığında çarşısı, kapalı semt pazaryeri, sosyal ve kültür tesisleri, parkları ve camisi ile ayrı bir şehir inşa edilmiş olacaktır. Bu yapı bütünlüğü ile sadece Anbar'ın fiziki yapısı değil semt halkının sosyal yapısı da değişecektir" dedi.

Melikgazi Belediyesince uygulaması devam eden Küçükali, Kazımkarabekir, Karacaoğlu, Yenimahalle ve Anbar semtlerindeki kentsel dönüşüm çalışmaları kısa sürede bu başarısının bir ekip çalışması sonucu olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Anbar Mahallesi'nde yapımı devam eden kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki dairelerin zamanında teslim edileceğini sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anbar Mahallesi'nde 11 Blok, 445 Konut ve Bin 680 Metrekare İşyeri ile Dönüşüm Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement