Andırın'da 750 Keklik Doğaya Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Andırın'da 750 Keklik Doğaya Bırakıldı

Andırın\'da 750 Keklik Doğaya Bırakıldı

Kapıçam Keklik Yetiştirme Merkezi'nde yetiştirilen ve özel kafeslerde korunan 750 kekliğin doğaya bırakılması için Tırıl Dağı'nda tören düzenlendi.

11.07.2014 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kapıçam Keklik Yetiştirme Merkezi'nde yetiştirilen ve özel kafeslerde korunan 750 kekliğin doğaya bırakılması için Tırıl Dağı'nda tören düzenlendi. Törene Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürü Hacı Kalınkütük, Andırın Orman İşletme Müdürü Erol Bilmez, Avcılık-Atıcılık ve Spor Kulübü Başkanı Beytullah Kürtül ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hacı Kalınkütük, Kapıçam Keklik Yetiştirme Merkezi'nde her yıl 15 bin keklik yetiştirildiğini belirterek, 'Bu yıl 2 bin tanesi Kahramanmaraş'ta doğaya bırakılmak için programlandı, bunun 750'sini Andırın'da av sahasına kapattığımız Tırıl Dağı, Kuş Oluğu ve Koz Oluğu'na bırakıyoruz, Vatandaşlardan doğaya bırakılan kekliklerin korunmasını istiyoruz. Keklikler, ormanlara tarım alanlarına zarar veren böceklerle mücadele eder. Bu yörede 3 yıl boyunca avlanma yasağı var dedi.

Konuşmanın ardından kafesteki keklikler, Koz Oluğu ve Kuş Oluğu mevkilerinde doğaya bırakıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Andırın'da 750 Keklik Doğaya Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement