Andırınlı Çiftçilere Hibe Destekli Traktörler - Son Dakika
Yerel

Andırınlı Çiftçilere Hibe Destekli Traktörler

Kaymakam Çiftçi: "Devletimiz güçlendikçe aynı şekilde çiftçimiz, üreticimiz güçlenmeye devam edecektir"

08.03.2014 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Andırın ilçesinde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) hibe desteklerinden faydalanarak traktör alan 18 çiftçi, sahip oldukları araçların keyfini direksiyon başına geçerek yaşadı.

İlçede, TKDK'nın "Tıbbi Aromatik Bitkileri Yetiştiriciliği Makine Ekipman Desteği Projesi" kapsamında hibe desteğiyle traktör alan 18 çiftçiye, araçlarının anahtarları törenle teslim edildi.

Andırın Kaymakamı Alper Çifci, törende yaptığı konuşmada, fon desteklemeleriyle üreticilere daha az maliyetle, iş kurma veya işlerini genişletmelerine kolaylık sağlandığını söyledi.

Yapılacak olan faaliyetlerin daha modern bir şekilde yerine getirilmesi imkanına kavuşulduğunu dile getiren Çifci, "Bu tür destekler, aslında ülkemizin tarım ve sanayi alanlarında kalkındırmasını daha da hızlandıran imkanlardır. Devletimiz güçlendikçe aynı şekilde çiftçimiz, üreticimiz güçlenmeye devam edecektir. Unutulmamalıdır ki yapılmış olan tüm desteklemelerin ana gayesi kırsal desteklemeleri ve kırsal alanlardaki desteklemeleri daha güçlü hale getirmek içindir. Gelişen dünyada daha rekabetçi koşullara hazırlıklı bir şekilde girerek, üretim potansiyelini maksimum bir şekilde ortaya çıkarılmasını sağlamaktır" dedi.

TKDK İl Koordinatörü Ömer Süha Uslu ise yatırımcılara her zaman kapılarının sonuna kadar açık olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından, Kaymakam Çifci ve Belediye Başkan Baki Tezcan tarafından traktörlerin anahtarları çiftçilere teslim edildi, TKDK İl Koordinatörü Uslu da Kaymakam Çifci'ye plaket verdi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Süleyman Çınkır, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sarıbıyıkoğlu, Emniyet Amiri Zafer Aslan ve Orman İşletme Müdürü Erol Bilmez'in katıldığı tören, çiftçilerin traktörlere binerek şehir turu atmasıyla sona erdi. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Andırınlı Çiftçilere Hibe Destekli Traktörler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement