Andre Rieu'nun Konserine Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Andre Rieu'nun Konserine Yoğun İlgi

Andre Rieu\'nun Konserine Yoğun İlgi

Pınar Sabancı çifti sanatçıyı izlemek için gelenler arasında yer aldı.

30.11.2014 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pınar Sabancı çifti sanatçıyı izlemek için gelenler arasında yer aldı.

"Valslerin Kralı" olarak bilenen André Rieu, izleyicileri "İstanbul seyircisi Dünya'da müzikten anlayan en iyi seyirci" diyerek programına başladı. 80 kişilik Johann Strauss Orkestrası'yla birlikte sahne alan Rieu, dünyanın en çok bilinen valslerini çalarken, izleyicilerden onlarca çift müzikler eşliğinde dans etti. The New York Times'da yayınlanan bir incelemede "Klasik Müziğin Madonna'sı" olarak söz edilen André Rieu, sahnedeki görsel şölen ile izleyicilere güzel anlar yaşattı.

İSPANYOL ESİNTİLERİ, BALON YAĞMURU

"Good Music In Town" konserleri kapsamında Yapı Kredi sponsorluğunda MAP, Piu Music ve CEO Event işbirliğiyle Türkiye'ye 2. kez gelen André Rieu'nun konserinde müzikler kadar görsel şovlarda göz doldurdu. Programın bir bölümünde Mariachi Meksika eşliğinde salonda dolaşan Boğa maskotu, ilerleyen saatlerde seyircilerin üzerine yağdırılan rengarenk balonlar izleyicilere neşeli ve eğlenceli dakikalar yaşattı ve Ülker Sports Arena alkışlara boğuldu.

MÜZİĞİM MUTLULUK YARATIYOR

Yaptığı müzik ile birbirini hiç tanımayan insanların konserlerde tanıştığını,arkadaş olduğunu belirten Rieu, "Konserlerimde müziğin ruhu ile asla yalnız olmadığınız hissini yaratmak, müziğin evrensel dili ile mutluluk vermek beni çok memnun ediyor" diyor.

Bugüne kadar dünya müzik listelerinde 30 kez liste birinciliği, 355 Platin Albüm Ödülü, 35 milyon DVD satışı, 2012 dünyanın en çok satan erkek sanatçısı, 2009-2011 Yılın Tur Sanatçısı Top 10 gibi başarıları elinde tutan André Rieu;Türkçe şarkılarla seyirciye sürpriz yaptı . Hatırla Sevgili, Kasap Havası, Katibim,müziği eşliğinde şarkılara katılan izleyiciler, uzun süren alkışlarla sanatçıya pek çok kez bis yaptırdılar. Sahnenin önünde onlarca seyircinin elele dans etmesi ile biten konserde eşsiz anlar yaşandı.

LİSTELERDE BİR NUMARA

Andre Rieu, 1980'lerin başında kurduğu Maastricht Salon Orkestrası ile adını duyurdu ve özellikle Strauss'un valslerine getirdiği yorumlarıyla "Waltz King" olarak adlandırılmaya başladı. Babasından aldığı keman eğitiminin ardından Lüttich, Maastricht ve Brüksel konservatuvarlarında eğitimine devam eden Rieu, 10 yıl boyunca Limburg Senfonu Orkestrası'nın üyesi oldu. Franz Lehar'ın "Gold and Silver"ını icra eden bir salon grubuna katılması, Rieu'nun müzikal kariyerini bu yönde çizmesinde etkili oldu. 1978 yılında kendi salon orkestrası Maastricht Salon Orkestrası'nı kuran Andre Rieu, 1987 yılına kadar çalıştığı orkestrası ile önce de Capo ardından da Philips labellarından albümler yayımladı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Andre Rieu'nun Konserine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement