Android'te İphone 6'dan Önce Time-Lapse Özelliği Vardı - Son Dakika
Teknoloji

Android'te İphone 6'dan Önce Time-Lapse Özelliği Vardı

Android\'te İphone 6\'dan Önce Time-Lapse Özelliği Vardı

Android platformuna time-lapse modu daha önceden gelmişti.

29.09.2014 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

iPhone 6 ve 6 Plus geliştirilmiş bir kameraya sahip. Apple kamerada Faz Algılamalı (Phase-Detection/PD) otofokus yöntemini kullanıyor. Bu teknoloji üzerinde durulması gereken nesneyi belirlemek için lensten gelen ışını analiz ediyor. Sadece Galaxy S5'te ve iPhone 6'da var. Yeni iPhone'ların donanımsal yetenekleri dışında yazılımsal özellikleri de genişletildi. Yazılımda time-lapse video modu var.


Time-lapse için zaman atlamalı çekim tekniği diyebiliriz. iPhone 6 kamera uygulaması içinde olduğu için popülaritesi daha çok artmak üzere. Ancak Android'in 3 yıl önce time-lapse modunu kullanmış olduğunu biliyor muydunuz? Time-lapse modu Samsung Galaxy Nexus'un stok kamera uygulamasında mevcuttu. Android 4.0 Ice Cream Sandwich'i çalıştıran ilk telefon. Belki Android time-lapse'ın iPhone 6'daki gibi sinematik etkisi yoktu, ama telefonun ve kameranın yeteneklerini gösteren iyi bir yol oldu.


Kötü olansa time-lapse video modu, Google Kamera uygulaması ile tozlu raflardaki yerini aldı. Ama başka bir uygulamalar var. Eğer Samsung Galaxy telefonunuz varsa da time-lapse videolar çekebilirsiniz.


Samsung Galaxy Nexus'un time-lapse videosu örneği. Videoyu izleyemiyorsanız buraya tıklayın.




Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Android'te İphone 6'dan Önce Time-Lapse Özelliği Vardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement