Anemi Hastası Çocuğun Yaşam Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

Anemi Hastası Çocuğun Yaşam Mücadelesi

Doğuştan ileri derecede kansızlık çeken 13 yaşındaki çocuk, vücudundaki demir eksikliğini ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için gıdalarla değil ilaçlarla giderebiliyor Kullandığı ilaçlar nedeniyle üst dişleri dökülen çocuğa, vücudundaki kan ve demir azalması nedeniyle Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kan nakli yapılıyor Baba Üstüner: "Oğlumun demir ve kan eksikliğini doğumundan bu yana ilaçla giderebiliyoruz.

09.10.2014 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RAMAZAN ERCAN - Doğuştan ileri derecede kansızlık çeken 13 yaşındaki çocuk, vücudundaki demir eksikliğini ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için gıdalarla değil ilaçlarla giderebiliyor.

Kullandığı ilaçlar nedeniyle üst dişleri dökülen çocuğa, vücudundaki kan ve demir azalması nedeniyle Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kan nakli yapılıyor.

Baba İbrahim Üstüner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 aylıkken sürekli bayılan oğlu İbrahim Üstüner'e anemi teşhisi konulduğunu, çocuğunun bazı kan değerlerinin çok düşük olduğunu anlattı.

-İlaçlar dişlerini döktü

Demir eksikliği nedeniyle oğlunun yıllardan bu yana ilaçlı tedavi gördüğünü, kan ve demir değerleri çok düştüğünde ise kan naklinin yapıldığını ifade eden Üstüner, ilaçların vücudunda çeşitli yan etkiler gösterdiğini ve çocuğunun üst dişlerinin döküldüğünü ifade etti.

Üstüner, şöyle konuştu:

"Annesi de anemi hastası olan oğlumda kalıtsal olarak bu rahatsızlık tespit edildi. 9 aylıktan bu yana ilaç kullanıyoruz. Hemoglobin değeri 3'lere kadar düştüğü zaman oldu. O zamanda hastaneye yatırıyoruz ve kan veriliyor. Birkaç gün önce de bembeyaz olduğu ve değerleri çok düştü. Hastaneye geldik 2 ünite kan takviyesi yapıldı. Kan takviyesiyle birlikte oğlum kendine geldi. Makine mühendisiyim. 65 yaşındayım bu yüzden iş bulamıyorum. Yarım gün bir sitede kapıcılık yapıyorum. Oğlumun demir ve kan eksikliğini doğumundan bu yana ilaçla giderebiliyoruz. İlaç da vücuduna zarar veriyor ve dişlerini döküyor. Kırmızı et, dalak, ciğer gibi gıdalar çok faydalı ancak maddi durumumuz yetersiz olduğu için alamıyoruz."

-Bilgisayar Mühendisi olmak istiyor

Oğlunun ilkokuldan bu yana hep takdir belgesi aldığını, diğer çocuklar gibi oyun oynamayıp sürekli bir şeyler araştırdığını kaydeden Üstüner, son olarak çocuğunun Karşıyaka Belediyesi'nin maddi imkanı olmayan ailelerin çocukları için açtığı dershane sınavında 3 bin kişi arasında 35'nci olduğunu belirtti.

İbrahim'in vücudunda kan ve demir kaçağının tespiti için doktorların araştırma yaptığını dile getiren Üstüner, başarılı olan oğluna burs talebinde bulundu.

İbrahim Üstüner de, "Ders çalışmayı, bir şeyler araştırmayı seviyorum. İleride Bilgisayar Mühendisi olmak istiyorum" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anemi Hastası Çocuğun Yaşam Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement