Anif2015-antalya İstihdam Fuarı Cam Piramit'te Açıldı - Son Dakika
Yerel

Anif2015-antalya İstihdam Fuarı Cam Piramit'te Açıldı

Anif2015-antalya İstihdam Fuarı Cam Piramit\'te Açıldı

Antalya’da sekizincisi düzenlenen ve İŞKUR tarafından hazırlanan ANİF2015-Antalya İstihdam Fuarı, Antalya Valiliği’nin himayesinde Cam Piramit’te açıldı.

05.03.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da sekizincisi düzenlenen ve İŞKUR tarafından hazırlanan ANİF2015-Antalya İstihdam Fuarı, Antalya Valiliği'nin himayesinde Cam Piramit'te açıldı.

5-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan Antalya İstihdam Fuarı'nın açılışına Antalya Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ve İŞKUR İl Müdürü Veli Tekkanat katıldı.

Nitelik eleman arayan firmalar ve iş arayanları buluşturmak amacıyla düzenlenen fuarda geçen yıl stant açan 134 firmaya, 15 binin üzerinde iş başvurusu yapılmıştı. İşsizliğe karşı Türkiye'de tek olma özelliğini taşıyan ANİF, İŞKUR öncülüğünde birçok kurum ve kuruluşun desteğiyle düzenleniyor.

701 BİN KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Fuarın açılışına katılan İŞKUR Genel Müdür Yardımcı Mehmet Ali Özkan yaptığı konuşmada işsizliğin sadece Türkiye'ye özgü bir durum olmadığını belirterek, "İşsizlik sadece Türkiye'de değil dünyada büyük bir sorun. Dünyadaki işsiz sayısının bugün itibariyle 202 milyon civarında. Önümüzdeki 4 yıl sonra bu sayının 215 milyona yükselmesinin bekliyoruz" dedi. Türkiye'de son 10-12 yılda yapılan reform niteliğindeki çalışmalar nedeniyle, kriz döneminde istihdamda çok ciddi anlamda toparlanma meydana geldiğini anlatan Mehmet Ali Özkan, 2008'den bu yana iş gücünün 25 milyondan 29 milyona yükseldiğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında hazırlanan 'Ulusal İstihdam Strateji'siyle birlikte 2023 hedeflerinin oluşturulduğunu anlatan Mehmet Ali Özkan, "2023'e kadar istihdam oranımızı yüzde 55'e, kadının istihdama katılım oranını yüzde 41'e yükseltmeyi, işsizliğin de yüzde 5'e indirilmesini hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Meslek edinme, iş başı gibi programlardan 2008 yılından bu yana, yararlanan kişi sayısının 14 kat arttığını ifade eden Mehmet Ali Özkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İŞKUR 2003'de 65 bin kişinin istihdamına aracılık ederken, 2014'de 701 bin kişinin işe yerleştirilmesine vesile olmuştur. 2014 yılında 1 milyon 873 bin kişiye danışmanlık hizmeti verilmiştir. İş ve meslek danışmanlığı sistemi sayesinde her işsiz ve her işverenimizin bir danışmanı bulunmaktadır. Meslek edindirme, iş başı gibi programlardan 2008'de sadece 30 bin kişi yararlanmışken, 2014'de 417 bin kişi yararlandırıldı."

2015 yılının ilk iki ayında Antalya'da 5 bin 612 kişiye iş olanakları sağladıklarını dile getiren Özkan, İŞKUR olarak 'Yeni Türkiye' yolunda çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Antalya'da 2014 yılında 90 binin üzerinde danışmanlık hizmeti verilmiş ve 12 bin 300 işyeri ziyaret edilerek açık iş talepleri alınmıştır. Bu fuar geçen yıl 28 ilde Türkiye çapında yapılmışken bu yıl 30 büyük illerde yapmayı planlamaktayız" dedi.

"DOĞRU İŞE DOĞRU İNSAN"

Antalya Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak ise konuşmasında, Antalya'da gerçekleştirilen fuarın önemine değindi. Özkaynak, "650 kilometre sahil şeridi ile geniş bir coğrafyaya yayılmış olan ilimizde bulunan başta turizm olmak üzere sanayi, üretim, lojistik ve diğer ticari işletmeler aradıkları nitelikli personel ile buluşmak üzere İŞKUR tarafından organize edilen Aistihdam fuarı gibi etkinliklere ihtiyaç duyulmaktadır. İnşallah vatandaşlarımızın burada bulunan işletmeler ile yüz yüze görüşme imkanı bulacakları bu etkinlik, işletmelerimizin sadece yakın civarlarında bulunan iş gücünün değil, tüm Antalya il sınırları içerisinde ki nitelikli iş gücünü bu yolla temin etmeleri, doğru işe doğru insan politikası açısından önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anif2015-antalya İstihdam Fuarı Cam Piramit'te Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement