Anıtkaya Şehitleri Saygıyla Anıldı - Son Dakika
Güncel

Anıtkaya Şehitleri Saygıyla Anıldı

Afyonkarahisar'ın Anıtkaya Köyünde şehit düşen kahraman askerlerimiz Vali Hakan Yusuf Güner ve diğer protokol üyelerinin katıldığı törenle rahmetle anıldı.

30.08.2014 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarının çizilmesini sağlayan Büyük Taarruz'un 92. Yıldönümü kutlamaları kapsamında, İlimiz protokolü ve misafir generallerimiz Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığını ziyaretlerinin ardından Afyonkarahisar'ın Anıtkaya köyünde şehit düşen kahraman Türk askerleri içiön Anıtkaya Köyünde düzenlenen törenlere katıldılar.

Zafer Haftası Kutlamaları etkinlikleri kapsamında Valimiz Hakan Yusuf Güner'in Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı ziyaretlerinin ardından, Kurtuluş Savaşı'nı zafere götüren ve bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarının çizilmesini sağlayan Büyük Taarruz'un 92. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Afyonkarahisar'ın Anıtkaya Köyünde şehit düşen kahraman askerlerimiz Valimiz Hakan Yusuf Güner ve diğer protokol üyelerinin katıldığı törenle rahmetle anıldı.

Kutlu Zaferin 92. Yılı kutlamaları kapsamında ilk olarak Garnizon Komutanlığına ziyarette bulunan Valimiz Hakan Yusuf Güner ve beraberindekileri Garnizon Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez karşıladı. Burada bayram tebriklerini kabul eden Garnizon Komutanı Tuğg. Gülmez ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Garnizon Komutanlığı ziyaretlerini tamamlayan Valimiz Hakan Yusuf Güner ve beraberindekiler Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a ziyarette bulundular. Belediye Başkanı Çoban tarafından belediye önünde karşılanan Valimiz Hakan Yusuf Güner, belediye başkanlığı makamına geçerek burada bir konuşma yaptı.

İlk olarak Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve hazır bulunan protokol üyelerinin Zafer Bayramını kutlayan Valimiz Hakan Yusuf Güner; "Zafer Haftası etkinlikleri ilimizde çok güzel ve sorunsuz bir şekilde yapılmaktadır. Bu anlamda Zaferin Ruhunu yansıtan Belediye Başkanımıza, Garnizon Komutanımıza, etkinliklerde görev alan çalışma arkadaşlarımıza ve il müdürlerimize teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Zafer Haftası etkinliklerinde en aktif bir biçimde en güzel bir şekilde yer aldı. Bu anlamda ilimize çok büyük katkıları olmuştur. Orman ve Su İşleri Bakanımızın desteğiyle yaptırılan İstiklal Tanıtım Merkezinin ilimizin vizyonu ve perspektifi açısından çok önemli bir katkısı olacaktır. Bununla birlikte önümüzdeki yıllarda Belediyemiz ve tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte bir festival havası içerisinde kutlanacaktır. Bu anlamda bu yıl etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."dedi.

Memleketimizin bir daha böyle bir acı yaşanmamasını Yüce Allahtan niyaz ediyorum diyerek sözlerine devam eden Valimiz Hakan Yusuf Güner; "Bu memlekete Allah, düşman ayağı bastırtmasın. Allah ordumuza zeval vermesin. Çünkü kendileri çok zor şartlarda görev yapmaktadırlar. Allah hiç birinin de burnunu kanatmasın. Bizler şimdi Kocatepe'den savaşın geçtiği yerlere baktığımızda şimdi bile çıkarken zorlandığımız halde o günün şartlarında nasıl bir inançla ve nasıl bir güçle çıkıldığını görüyoruz. Uçakla bile o günün topları ve mermilerinin üzerinden geçmek zorken atalarımız buralardan yürüyerek geçmişler. Bu nedenle binlerce şehidin yattığı Afyonkarahisar, ülkemiz, devletimiz ve Türk Kuvvetleri açısından önemli bir duruş, önemli bir durak ve önemli bir noktadır. O nedenledir ki termalin başkenti olmasının yanında Afyonkarahisar Zafer'in başkentidir. Gelecek yıllarda bu ruhu çok daha iyi yansıtacağız. Sayın Bakanımıza da ilimize yapmış olduğu katkılardan ve desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. En son ve çok büyük önem arz eden İstiklal Tanıtım Merkezi 12 Milyonluk dev bir yatırımdır. Türkiye'de bu yapıyı yapan tek kişi var. Sayın Bakanımızın destekleriyle dev ve bir o kadar önemli bir yatırım ilimize kazandırılmış olacak. Hedefimiz 2023'te yani Cumhuriyetin 100. Yılında Afyonkarahisar'ı Zafer ve Kalkınma alanında çok önemli bir merkez yapacağız. Bu anlamda bizim yanımızda yer alacak olan herkese teşekkür ediyorum."dedi.

Gün içerisindeki ziyaretlerini tamamlayan Valimiz Hakan Yusuf Güner Anıtkaya Köyünde düzenlenen programa katıldı. Proğrama Valimiz Hakan Yusuf Güner'in yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez, Kuvvet Komutanlıkları Temsilcileri, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, , AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Vali Yardımcısı Akgün Corav, İl Müdürleri ile çok sayıda Anıtkaya'lı vatandaşlar katıldılar.

Tören alanında ilk önce törene katılan vatandaşları selamlayan ve onların Zafer Bayramlarını kutlayan Valimiz Hakan Yusuf Güner, töreni izlemeye gelen çocuklarla sohbet etti.

Saygı duruşu, Saygı atışı ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Anıtkaya Şehitliği ve Şehitleri hakkında bilgiler veren Mly. Tğm. Adem Diker konuşma yaptı.

Mly. Tğm. Adem Diker'in konuşması için tıklayınız.

Törende daha sonra söz alan Anıtkaya Köy Muhtarı Mehmet Soylu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Anıtkaya Köy Muhtarı Mehmet Soylu konuşması için tıklayınız.

Konuşmaların ardından tören Askeri bando takımı eşliğinde kara, deniz ve hava askeri birliklerinin katılımı ile tören geçişi yapılması ile devam etti.

Törenin sonunda ise Anıtkaya Şehitliği'nin gezilmesi ve dua edildi. Şehitlik gezisi sırasında şehit düşen askerlere Allahtan rahmet dileyen Valimiz Hakan Yusuf Güner, Allah'tan bir daha bu tür savaşların yaşanmaması temennisinde bulundu.

Anıtkaya şehitlerimizi anma tören programını tamamlayan Valimiz Hakan Yusuf Güner ve beraberindekiler Anıtkaya Köy Muhtarı Mehmet Soylu'ya makamında ziyarette bulundular. Karşılıklı bilgi alışverişinin yapıldığı ziyarette, ziyaretin kendisini memnun ettiğini belirten Anıtkaya Köy Muhtarı Mehmet Soylu tarafından Valimiz Hakan Yusuf Güner'e 1958-2008 Anıtkaya (Eğret) isimli kitap hediye edildi.

Anıtkaya Köy Muhtarı Mehmet Soylu'yu ziyaretini tamamlayan Valimiz Hakan Yusuf Güner ve beraberindekiler muhtarlık önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anıtkaya Şehitleri Saygıyla Anıldı - Son Dakika


Advertisement