Anız Yangınları Tehlikeli ve Zararlı - Son Dakika
Yerel

Anız Yangınları Tehlikeli ve Zararlı

Taşova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Okur, anız yakmanın hem tehlikeli hem de zararlı olduğunu belirtti.

11.07.2015 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taşova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Okur, anız yakmanın hem tehlikeli hem de zararlı olduğunu belirtti.

Okur, yaptığı açıklamada, anız yakmanın toprak yüzeyinde bitkileri besleyen besin elementlerinin yok olmasına neden olduğunu ifade ederek, "'Anız yakılması ürüne, toprağa, son derece tehlikeli ve zararlıdır" dedi.

Toprak verimliliğinin düşmesinin bir sonraki yıl yapılacak üretimde daha fazla gübre kullanılmasına neden olabileceğini vurgulayan Okur, bunun da üretim maliyetlerini ve toprak kalitesini düşürdüğünü kaydetti.

Okur, anız yakmanın bir çok farklı zararının olduğunu ifade ederek, "Anız yakma toprak yüzeyinde bulunan ve bitkileri besleyen temel besin kaynağının yok olmasına neden oluyor. Ayrıca, organik maddenin topraktan uzaklaşmasından dolayı toprağın fakirleşmesi, yararlı mikro organizmaların ortadan kalkması nedeniyle de ekolojik dengenin bozulması gibi sonuçları beraberinde getirmektedir" şeklinde konuştu.

Okur, anız yakanların tespit edilmesi durumunda dekar başına 38,75 lira cezai işlem uygulanacağını, bu tür yakma işlemlerinin, yerleşim yerleri, sulak alanlar ve orman yakınında olması durumunda cezanın 5 kat fazla olacağını da belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anız Yangınları Tehlikeli ve Zararlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement