Anıza Doğrudan Ekim Yapabilen Makinenin Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Anıza Doğrudan Ekim Yapabilen Makinenin Tanıtımı Yapıldı

Ceyhan'da, anıza doğrudan ekim yapabilen makinenin tanıtımı yapıldı.

17.06.2015 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ceyhan'da, anıza doğrudan ekim yapabilen makinenin tanıtımı yapıldı.

Adana Valisi Mustafa Büyük, programda yaptığı konuşmada, çiftçilere anızları yakmamaları konusunda uyarılar yaptıklarını, konulan yasaklara uymayan kişilere ceza verileceğini belirtti.

Anız yakılmasını önlemek amacıyla her türlü yaptırım, tedbir, kontrolleri yaptırmalarına rağmen, anız yangınlarının önüne geçemediklerini ifade eden Büyük, konuşmasına şöyle devam etti:

"Anız yakılmasını önlemek amacıyla her türlü yaptırım, tedbir, kontrol, cezalar olmasına rağmen, maalesef bunu önlemede zorluklar çekiyorduk. Bugün burada yapılan maddi yönden çok önemli bir avantaj. Çiftçimizin daha iyi üretim yapabilmesi, yüksek verim alabilmesinin yanında bizim açımızdan en önemli konulardan birisi de çevre olumsuzlukların önlenmesidir. Anız yakılması her yönüyle zararlı, toplum açısından çok ciddi tehlike ve tehditler içeren olumsuz bir harekettir. Yakma işleminden uzak durmak için gerekli tedbirleri de almak gerekiyor. Anız yakmadan doğrudan toprağa çokta olumlu ve verimli bir kazanç sağlayacak ekim gerçekleştirmiş oluyor. Bu sezonda inşallah hayırlı olur, o hoşumuza gitmeyen, istemeden olsa ciddi maddi yaptırımlar uyguladığımız, cezalar verdiğimiz çiftçilerimize, bunu yerine daha doğru yöntemi de göstermiş oluyoruz."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürü Ahmet Söğüt de Çukurova bölgesinin 445 bin 180 hektarlık alanıyla Türkiye'nin önemli tahıl üretim merkezi olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından hasadı yapılan buğday tarlasına ikinci ürün mısırı doğrudan ekimi yapabilen makinenin tanıtımı yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anıza Doğrudan Ekim Yapabilen Makinenin Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement