Anka 19 Ağustos 2008 Salı Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anka 19 Ağustos 2008 Salı Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

19.08.2008 08:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-CUMHURBAŞKANI GÜL TÜRKİYE-AFRİKA İŞBİRLİĞİ ZİRVESİ'NDE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Arap Ligi Genel Sekreteri Amre Moussa'yı kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra işbirliği zirvesine katılan heyet başkanları ile ikili görüşmeler gerçekleştiriyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, zirvenin ardından basın toplantısı düzenliyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, zirveye katılan liderler ile akşam yemeğinde bir araya geliyor.

(Saat: 09.00/9.30-16.45/18.10/20.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN AFRİKALI BAŞBAKANLAR İLE GÖRÜŞÜYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye- Afrika İşbirliği Zirvesi'ne katılacak olan Başbakanlardan sırasıyla Nijer Başbakanı Seiini Oumarou, Fas Başbakanı Abes El Fassi, Ruanda Başbakanı Bernard Makuza, Togo Başbakanı Komlan Mally ve Uganda Başbakanı Apolo Nsibambi ile görüşüyor.

-Başbakan Erdoğan, daha sonra Çırağan Sarayı'nda düzenlenecek olan Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi öğle yemeğine katılıyor.

(Saat: 10.00/10.30/11.30/12.00/12.30/13.00 )

-ERDOĞAN'IN KABULÜ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktarı İstanbul Ofisi'nde kabul ediyor.

-Başbakan Erdoğan, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kartal Hasan Doğan Spor Kompleksi ile 120 Köye 120 Parkın toplu açılış törenine katılıyor. (Saat: 15.30/17.30)

-BAKAN GÜLER ENERJİ YATIRIMLARI TOPLANTISINDA

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, kamu ve özel sektör bankalarının genel müdür ve üst düzey yöneticileri ile enerji yatırımlarına yönelik finansman modellerinin değerlendirileceği toplantıya katılıyor.

-Toplantı sonrasında basın açıklaması yapılıyor. (Saat: 14.30/16.30)

-CHP'Lİ ANADOL'UN BASIN TOPLANTISI

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, "yeni kurulan üniversitelere atanacak rektörler ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tavrı" ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

- TSK ŞEREF VE ÜSTÜN HİZMET MADALYASI TÖRENİ

-Türk Silahlı Kuvvetleri Şeref Madalyası ve Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Hizmet Madalyası Tevcih Töreni Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda yapılıyor. (Saat: 15.45)

-KAMU-SEN BAŞKANI AKYILDIZ DSP GENEL MERKEZİ'NDE

-Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Yönetim Kurulu üyeleri DSP Genel Merkezi'ni ziyaret ediyor. (Saat: 11.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN "KAYIP TRİLYON' DOSYASI MALİYE BAKANLIĞI'NA GÖNDERİLECEK

- Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, "kayıp trilyon' davası ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında verdiği takipsizlik kararına yapılan itiraza ilişkin "iade' kararı verdi.

-Mahkeme, iade kararında Maliye Bakanlığı'nın taraf olduğu ve suçtan doğrudan zarar gördüğünden dolayı dosyanın karara bağlanmadan önce Maliye Bakanlığı'na da gönderilmesi gerektiğine dikkat çekti.

-Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu kararının ardından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkındaki dosyayı Maliye Bakanlığı'na gönderecek.

-7 YILDA BİN 753 GÜMRÜK PERSONELİ CEZAİ TAKİBATA UĞRADI

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel'in soru önergesine verdiği yanıt son 7 yılda değişik gümrüklerde toplam bin 753 gümrük personelinin cezai takibata uğradığını ortaya koydu. En çok cezai takibata uğrayan personel ise 621'le İstanbul Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü'nde bulunuyor. İkinci sırada da Edirne Başmüdürlüğü yer alıyor.

-Bakan Yazıcı'nın verdiği bilgiye göre, Teftiş Kurulu Başkanlığınca yine 7 yılda, 396'sı gümrük, 368'i gümrük muhafaza ve 11'i TASİŞ idaresi olmak üzere toplam 775 idare teftişe alındı, bin 206 inceleme ve soruşturma başlatıldı. Bunlardan 902'si tamamlandı. Gümrük Müfettişlerince yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda yine aynı dönemde, görevinden uzaklaştırılan personel sayısı 28'i buldu.

-CHP'Lİ ÖYMEN: "KAFKAS İTTİFAKI RUSYA'YA GÜÇ VERİR"

-Başbakan Erdoğan'ın ortaya attığı ve Cumhurbaşkanı Gül'ün de destek verdiği "Kafkas İttifakı" projesine CHP karşı çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Kafkaslar'da bir ittifakın "hayal" olduğunu ifade ederken, olası bir ittifakın Rusya'yı güçlendireceğini öne sürdü.

-CHP'li Öymen, "Türkiye Kafkas ittifakından bahsetmeye başladı. Bu eşyanın tabiatına aykırı. Birbirine kanlı bıçaklı ülkelerin, bir pakt etrafından birleşebileceklerini düşünmek akla aykırı. Üstelik böyle bir girişimden bir tek Rusya memnun kalabilir. Çünkü bu yolla bölgedeki nüfuzunu artırabilir" diye konuştu.

-MGK İSTANBUL'DA TOPLANACAK

-Milli Güvenlik Kurulu, iki aylık olağan toplantısını İstanbul'da yapacak. 21 Ağustos Perşembe günü yapılacak toplantıya, Orgeneral Yaşar Büyükanıt son kez Genelkurmay Başkanı şapkası ile katılacak. Orgeneral Büyükanıt'ın MGK üyelerine veda konuşması yapacak.

-İŞ-KUR'A YAPILAN BAŞVURU SAYISI YÜZDE 79,21 ARTTI

-İş-Kur'a yapılan başvuru sayısı Temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 79,21 artarak 87 bin 517'ye ulaştı. Başvuruların 81 bin 676'sı işsizlerden, 4 bin 822'si ise daha iyi şartlarda iş arayanlardan oluştu.

-BAKAN ÇELİK: TÜM OKULLAR DEPREME KARŞI YENİLENECEK

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, tüm okulların kazan daireleri, ısıtma, yangın sistemlerinin yanı sıra ısı yalıtımlarında depreme karşı gerekli revizyonların yapılması emrini verirken tüm okulların "deprem fizibilitesinin" çıkarılmasını istedi.

-Çelik, özel eğitim kurumlarının bütün birimlerinin de, sahipleri tarafından kullandıkları binaları uygun hale getirmeleri için gerekli uyarıların ve takiplerin yapılacağını söyledi.

-ÖĞRENCİ AFFI SİYASİLERİ BULUŞTURDU

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrenci affı ile ilgili tasarının hazırlandığını ve gelecek ay içerisinde Bakanlar Kurulu'na sunulacağını bildirirken, öğrenci affı konusunda çeşitli girişimlerde bulunan Eğitim Hakkı Platformu, Çelik'in açıklamalarından sonra siyasilerden görüş almaya başladı.

-AKP, CHP, MHP, ÖDP, DSP, BBP temsilcisi siyasiler öğrenci affının çıkarılması gerektiği konusunda mutabık kaldı.

-DEVLET PARASIZ YATILI SINAVLARI ARTIK ÜCRETSİZ

-Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, başvurularında ücret alınması artık tarihe karışıyor. Danıştay 8. Dairesi, "Maddi imkanlardan yoksun olan başarılı örgencilerin eğitimlerini sürdürebilmelerini sağlama amacıyla yapılan sınavda, bu öğrencilerden sınav ücreti talep edilemeyeceği açıktır" diyerek, sınavdan ücret alınması ile ilgili yürütmenin durdurulması kararı verdi.

-SAĞLIK ÇALIŞANLARI "KENE TAZMİNATI" İSTİYOR

-Sağlık ve sosyal hizmet kolunda yetkili sendika olarak 15 Ağustos'ta başlayan toplu görüşmelere katılan Türk Sağlık-Sen, kene nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının ailelerine tazminat verilmesi istiyor.

-Sağlıkçıların diğer talepleri arasında ise, ek ödemeden yararlandırılmamaları nedeniyle nöbet ücretlerinin artırılması, döner sermaye oranlarının yükseltilmesi ve emekliliğe yansıtılması da yer alıyor.

-TÜRKİYE'NİN İLK BALE YARIŞMASI'NDA 36 KİŞİ YARI FİNALDE

-Devlet Opera ve Balesi'nin düzenlediği Türkiye'nin ilk bale yarışması "1. İstanbul Uluslararası Bale Yarışması"nda, Türkiye, ADB, Rusya, Kazakistan, Moldova, Bulgaristan, Japonya, Polonya, İsviçre, İtalya ve Güney Kore'den olmak üzere 54 başvurudan 36 yarışmacı yarı finale kaldı. Halkın da ücretsiz olarak seyredebileceği yarı final yarışmaları 9 - 10 Eylül'de, final yarışması ise 12 Eylül'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anka 19 Ağustos 2008 Salı Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement