Anka, 19 Kasım 2009 Perşembe Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anka, 19 Kasım 2009 Perşembe Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

19.11.2009 08:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN-ORGENERAL BAŞBUĞ GÖRÜŞMESİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Yeni Bina'da kabul ederek haftalık olağan görüşmesini yapıyor. (Saat:13.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken'i Tarabya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat: 14.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULLERİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Halk Meclisi Başkanı Mahmoud Al-Abrash, Finlandiya Eski Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari ve Irak Yüksek İslam Konseyi Lideri Seyid Ammar El-Hekim ile Yeni Bina'da ayrı ayrı görüşüyor. (Saat: 12.00/15.30/17.00)

-BAĞIMSIZ TÜRKİYE KOMİSYONU

-Marttı Ahtisaari Başkanlığı'ndaki Bağımsız Türkiye Komisyonu Üyeleri onuruna Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB Genel Sekreterliği'nde bir öğle yemeği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, Tarabya Köşkü'nde bir akşam yemeği veriyor. (Saat: 13.00/20.00)

-ERDOĞAN KOMİSYON ÜYELERİYLE GÖRÜŞÜYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da komisyon üyeleriyle ile Yeni Bina'da bir araya geliyor. (Saat: 15.30)

-TBMM BAŞKANI ŞAHİN'İN PROGRAMI

-TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Suriye Arap Cumhuriyeti Halk Meclisi Heyeti ile TBMM'de Heyetlerarası görüşmelerde bulunuyor.

-Şahin, TBMM'de BM UNİCEF 10. Ulusal Çocuk Forumu ile "90. yıl etkinlikleri kapsamında masa tenisi" organizasyonuna da katılıyor. (Saat: 10.15/14.00/15.30)

-MECLİS GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda, "Türk Borçlar Kanunu" tasarısının görüşmelerine devam ediliyor. (Saat: 13.00)

-PLAN-BÜTÇE KOMİSYONU

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Devlet Planlama Müsteşarlığı ile Hazine Müsteşarlığı'nın, 2010 Mali Yılı Bütçesi görüşülüyor. (Saat: 10.30)

-TBMM ÇEVRE KOMİSYONU

- TBMM Çevre Komisyonu'nda, Türkiye Cumhuriyeti ile Hırvatistan Hükümeti arasında çevre, su ve ormancılık alanındaki protokolün onaylanmasına ilişkin olan uluslararası sözleşme görüşülüyor. (Saat: 11.00)

-DAVUTOĞLU AFGANİSTAN'DA

-Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin ikinci dönem Cumhurbaşkanlığı görevini üstlenmesi dolayısıyla yapılacak yemin törenine katılmak üzere, bu ülkeye bir ziyarette bulunuyor.

-BAKAN BAĞIŞ'IN KABULÜ

-Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ABD Avrasya Enerji Özel Temsilci Yardımcısı Mark Paris ile Hollanda Büyükelçisi Jan-Paul Dirkse'y ve İngiltere Büyükelçisi David Reddaway'i AB Genel Sekreterliği'nde ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat: 11.00/11.30/12.00)

-PARA POLİTİKASI KURULU TOPLANIYOR

-Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, düzenleyeceği toplantı ile faiz oranlarını açıklıyor. (Saat: 13.00)

-4. BÖLGESEL KALKINMA VE YÖNETİŞİM SEMPOZYUMU

-Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, TOBB ETÜ'de Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın ODTÜ Sosyal Politika Programı işbirliğiyle düzenlediği "4. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu"na katılıyor. (Saat 09.00)

-BAKAN YILDIZ PETROL, LPG VE DOĞAL GAZ PİYASALARI KONFERANSINDA

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara Swiss Otel'de Enerji Petrol Gaz ve "Gas & Pawer" gazeteleri tarafından düzenlenen "EPDK'nın 8. Kuruluş Yıldönümünde Petrol, LPG ve Doğal Gaz Piyasaları" konulu konferansa katılıyor. (Saat: 09.30)

-BAKAN EROĞLU FİDAN DİKİM PROGRAMINDA

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'da Yargıtay'ın fidan dikim programına katılıyor. (Saat: 11.00)

-BAKAN ÇUBUKÇU NEVŞEHİR'DE

- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Nevşehir'de çeşitli temas ve etkinliklerde bulunuyor. (Saat: 10.30)

-YARSAV'DA GÖREV DAĞILIMI

-YARSAV'ın 2. Olağan Genel Kurulu'nda seçilen yönetim kurulu toplanıyor. Toplantıda görev dağılımı yapıyor.

-TCG GEDİZ YURDA DÖNÜYOR

-Genelkurmay Başkanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Aden Körfezi, Somali Açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerinde deniz haydutluğu ile mücadele etmek amacıyla görev yapan TCG Gediz'i karşılamak üzere, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı'nda bir tören düzenliyor. (Saat: 10.00)

-"8. YÖNETİM ZİRVESİ"

-İş dünyası, İstanbul'da gerçekleştirilecek olan "8. Yönetim Zirvesi'nde" buluşuyor. EDUPLUS ve TAKTX firmaları tarafından organize edilen zirvede, "Geleceğin Yönetim Anlayışı, Inovasyon" ve "Yabancı Liderlerden Yönetim Taktikleri" gibi birçok konuda konuşmalar gerçekleştirilecek.

-TÜRKİYE KAMU-SEN'DE BASIN TOPLANTISI

-Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, 25 Kasım'da yapılacak "Uyarı Eylemi" dolayısıyla makamında bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-DİSK BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI

-DİSK Başkanlar Kurulu Toplantısı, Genel Başkan Süleyman Çelebi başkanlığında konfederasyon merkezinde yapılıyor.

-TÜRK-İŞ'TE BASIN TOPLANTISI

-Türk-İş'te, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş'nin özelleştirilmelerine ilişkin bir basın toplantısı düzenleniyor. (Saat: 10.30)

-"VERGİ İDARESİ, VERGİDE ADALET VE REFORM" KONFERANSI

-Vakıf 2000 tarafından düzenlenen Ekonomik ve Sosyal Hayatta Verginin Yeri "Vergi İdaresi, Vergide Adalet ve Reform" konulu konferans, TOBB ETÜ'de yapılıyor. (Saat: 10.00)

"KAHTA DOĞAL GAZ BORU HATTI YAPIM İŞİ" İHALESİ

-"Kahta Doğal Gaz Boru Hattı Yapım İşi" ihalesi, BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nde teklif veren firmaların temsilcileri ve basın mensuplarının huzurunda yapılıyor. (Saat: 14.00)

-BASIN TOPLANTILARI

-Deva Holding, 2009 yılı ilk dokuz ayına ait finansal performansını Hyatt Regency Hotel'de düzenleyeceği basın toplantısı ile açıklıyor.

- İSO Başkanı Tanıl Küçük de makamında 8. Sanayi Kongresi ve İnovasyonla ilgili bir basın toplantısı düzenliyor.

-Türkiye Otelciler Federasyonu ise, Ramada Plaza Pangaltı'nda düzenleyeceği toplantıda 2009 yılı değerlendirmesi, 2010 yılı beklenti ve hedefleri, Domuz Gribi'nin sektörel etkilerini anlatılıyor. (Saat: 09.30/10.30/10.30)

-HÜKÜMET "DEMOKRATİK AÇILIM"I ÇAPRAZ YÖNTEMLE ANLATACAK

-Hükümet, "Demokratik Açılımın" kamuoyuna yeterince anlatılmadığı gerekçesiyle, yeni bir strateji belirliyor. Hükümet, "Demokratik açılımı" kamuoyuna çapraz yöntemle anlatacak, milletvekili açılımı kendi seçim bölgesinde değil, farklı illerde de anlatabilecek.

-Açılımda ortak bir söylem birliğine dikkat edilecek. Böylelikle, açılımda söylem birliği sağlanırken, hedefler ve amaçlar kamuoyuna daha net sunulacak. Hükümet, açılım ile ilgili yeni stratejisini 21-22 Kasım tarihlerinde toplanacak, Kızılcahamam Kampı'nda anlatacak.

-AKP, KIZILCAHAMAM KAMPI'NDA "NEFES" FİLMİNİ İZLEYECEK

-Son günlerin en çok izlenen ve gişe rekorları kıran, Irak sınırında görevli 40 askerin hikayesinin anlatıldığı Nefes filmi, AKP'nin Kızılcahamam Kampı'nda toplu halde seyredilecek. Aynı filmi daha önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP'liler toplu halde izlemişlerdi.

-23'NCÜ DÖNEMDE 941 SORU ÖNERGESİ GERİ DÖNDÜ, REKOR SAĞLIK BAKANI AKDAĞ VE CHP'Lİ ENSAR ÖĞÜT'TE

-Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil'in DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız'ın soru önergesine verdiği yanıt, 23'nci dönem başından bu yana milletvekillerinin verdiği 10 bin 242 yazılı soru önergesinin işleme alındığını, 941 adet önergenin ise iade edildiğini ortaya koydu.

-İade edilen yazılı soru önergeleri içinde ise 358'le Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a yöneltilen soru önergeleri ilk sırada yer alıyor. Yazılı soru önergesi iade edilen milletvekilleri arasında ise 341'le CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt birinci sırada bulunuyor. Rakamlar Sağlık Bakanı Akdağ'ın Öğüt'ün 341 yazılı soru önergesini iade ettiğini ortaya koyuyor.

-Süresi içinde cevaplandırılmayan yazılı soru önergeleri sıralamasının ilk sırasında ise 872 önerge ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay bulunuyor. Atalay'ı 825'le Başbakan Erdoğan izliyor. Süresi içinde cevaplandırılmayan önergelerin toplam sayısı ise 3 bin 609'u buluyor.

-AZEBAYCAN'IN SON GAZ ANLAŞMALARI "TÜRKİYE'YE GÜÇLÜ SİNYAL"

-ABD'li düşünce kuruluşu Jamestown Foundation tarafından yayımlanan Eurasia Daily Monitor, Azerbaycan'ın, son bir ayda Rusya, İran ve Bulgaristan ile yaptığı gaz anlaşmalarına dikkat çekerken, Şah Deniz ile ilgili Türkiye ile yaşanan sıkıntıların giderilemediğini belirtti. Makalede, "Azerbaycan alternatif gaz rotalarını arıyor. Ankara'ya güçlü bir sinyal gönderiyor" yorumunu yaptı.

-HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 3 BİN 536 FİRMAYA 957.1 MİLYON TL ENERJİ DESTEĞİ AKTARDI

-Hazine Müsteşarlığı, 2004-2008 yılları arasında toplam 3 bin 536 firmaya, enerji desteği kapsamında yaklaşık olarak toplam 957.1 milyon TL tutarında enerji desteği aktardı. Söz konusu dönemde 2 bin 262 eski tesisin yanı sıra bin 274 yeni tesis enerji desteği uygulamasından yararlandı. Desteklenen bu tesislerde 128 bin 14 kişilik ortalama ek istihdam sağlandı. Böylece 105 bin 29 kişi olan istihdam sayısı 233 bin 43 kişiye ulaştı.

-PANDEMİ BİLİM KURULU ÜYESİ PROF. DR. BULUT: "BAŞBAKAN AŞI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARIYLA KAMUYA ZARAR VERDİ"

-Pandemi Bilim Kurulu Üyesi Gazi Üniversitesi İmmünoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Bulut, Başbakan Erdoğan'ın, aşı olmayacağı yönündeki açıklamalarının insanları olumsuz etkilediğini belirterek, "Başbakan'ın açıklaması toplumun yüzde 20'sini caydırsa, bunun ekonomiye yükü 200 milyon dolar civarında olur. Başbakan yaptığı açıklamayla kamuya zarar verdi" değerlendirmesinde bulundu.

-Prof. Dr. Bulut, aşı hakkında oluşan güven bunalımının ilaç spekülatörleri tarafından yaratılmış olabileceğini belirterek, "Biz de H1N1 aşısının ticari bir alt yapısı olmadığı ve devlet aşıyı parasız uyguladığı için bu kadar spekülasyon oluştu" İfadesinde bulundu.

-GAZETECİ ADNAN GERGER'İN ÖYKÜSÜ OYUNLAŞTIRILDI

-Gazeteci-yazar Adnan Gerger'in "Hayat Kadını" adlı öyküsü oyunlaştırıldı. 12 Eylül Dönemi'nin bilinmeyen yönlerinden ilginç kesitler sunan ve işkence sahneleri nedeniyle 18 yaş sınırı olan oyun, 25 Kasım'da Çağdaş Sahne'de 'perde' diyecek.

-KLASİK MÜZİĞE JAPON YORUMU: TOKYO ENSEMBLE KONSERİ YARIN CRR'DE

-Klasik müziğe yeni bir soluk getiren ve her biri üstün yeteneklere sahip 16 hevesli genç müzisyenin bir araya geldiği Tokyo Ensemble, sıra dışı bir konserle, 20 Kasım'da, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda müzikseverlerin karşısına çıkıyor.

-Konserde çağdaş Japon bestecisi Takemitsu'dan üç film müziği, Joji Hattori'nin düzenlemesiyle Mozart'tan "İki piyano için sonat K.448", yine Joji Hattori'nin düzenlemesiyle Svendsen'den "Solo Keman ve Yaylı Orkestrası için Romans Op.26, Dvorak'tan "Yaylı çalıgılar için serenat Op. 22" seslendirilecek.

-TÜRK DJ'İN ALBÜMÜ ABD'DE ZİRVEYE KOŞUYOR

-ABD'de yaşayan Türk DJ Gökhan Yüksel'in piyasaya çıkarttığı "Toward Our Union Mended 2009 By Dj-Gokhan" ismini taşıyan albümü ABD'de şu ana kadar tam 244 bin adet satarak listeleri altüst etti.

-Albüm, ABD'de DJ lerin çıkarttığı CD'ler sıralamasında 14'üncülüğe yükselerek, zirveyi zorlamaya başladı.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anka, 19 Kasım 2009 Perşembe Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement