Ankara, 91'nci Yılını Kutladı - Son Dakika
Yerel

Ankara, 91'nci Yılını Kutladı

Yenimahalle, Ankara’nın Başkent oluşunun 91’inci yıl dönümünü coşkuyla kutladı.

14.10.2014 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle, Ankara'nın Başkent oluşunun 91'inci yıl dönümünü coşkuyla kutladı.

Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Kulübü işbirliği ile düzenlenen tören, Seymenlerin Yenimahalle Belediyesi önündeki gösterisiyle başladı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde gerçekleşen resmi törenin ardından kutlamalar, Yenimahalle Belediyesi 50'nci Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda devam etti.

"ANKARA KURTULUŞUN BAŞKENTİDİR"

Törene, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, Yenimahalle Belediye Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, Ankara Kulübü Başkanı Metin Özaslan, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşma yapan Yaşar, "Ülkelerin tarihlerinde başkentler, o ülkenin kimliğini yansıtması nedeniyle önemlidir. Ancak Ankara, çok farklı bir özelliğe sahiptir. Ankara, kuruluş ve kurtuluşu temsil eder. Bugünkü Başkentimiz basit bir kasabayken, kurtuluş mücadelesinin ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin merkezi olma sorumluluğu yüklenen ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kalbinde bambaşka bir yere sahip olan bir şehirdir" dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal'in yaktığı Cumhuriyet meşalesinin sonsuza kadar yanacağına da vurgu yapan Başkan Yaşar, "Bağımsızlığımızın sembolü olan Ankara sonsuza kadar başkentimiz olarak kalacaktır. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının yoksulluk içerisinde kurdukları Cumhuriyet, bizler ve genç nesillerimiz ile Atatürk'ün tarif ettiği muasır medeniyetler seviyesi yolundan dönmeden kararlılıkla yürüyecektir. Bu vesile ile Ankara'nın 91'nci yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum" diye konuştu.

DÜNYACA BİLİNEN BİR ŞEHİR, ANKARA

Törene katılarak kutlamanın önemine dikkat çeken Bilgehan, "Bugün Kuvveyi Milliye ruhunu en güzel şekilde bizlere yaşatan Yenimahalle Belediyesi'ndeyiz. Yaşar, duygularımızı çok güzel ifade etti. Böyle günler çok önemlidir. Ankara küçük bir kasabayken şimdi dünyaca bilinen bir şehir. Büyük mücadelelerle bu günlere geldik. Bizler Cumhuriyet'in değerleri ile yetiştik. Çocuklarımızı da bu şekilde yetiştirmeliyiz" dedi.

"ANKARA'NIN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN BİR BAŞKAN"

Ankara oyun havalarıyla vatandaşı coşturan seymenler, şiir ve müzik dinletisiyle de izleyenlere unutulmaz bir gün yaşattı. Kendilerine verdiği destekten dolayı Yaşar'a teşekkür eden Özaslan ise kendilerine sadece bir kurumun destek verdiğini ve bu kurumun da Yenimahalle Belediyesi olduğunu söyleyerek, "Yaşar Ankara'nın değerlerine, kimliğine, Cumhuriyetine ve Ankaralılara sahip çıkan bir başkandır " dedi. Programın sonunda, Başkan Yaşar, Bilgehan ve Özaslan ile birlikte seymenlere plaket takdim etti.

YEMEKTE ANKARALILARLA BULUŞTU

Gün içerisinde birçok kutlamaya katılan Başkan Yaşar, günü de Ankaralılarla kapattı. Ankara Kulübü tarafından Asrın Park Otel'de düzenlenen Başkent Ankara Gecesi'ne katılan Yaşar, gece boyunca Ankaralılarla sohbetin tadını çıkardı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara, 91'nci Yılını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement